به گزارش ایسنا، «چاک دِوور»، کارشناس حوزه تسلیحات و مسئول واحد ابتکارعملهای ملی در بنیاد سیاست عمومی تگزاس ایالات متحده مقالهای را در رسانه «فدرالیست» منتشر کرده و در آن با اشاره به یک گزارش سالانه جدید پنتاگون با موضوع برنامههای تقویت نظامی و تسلیحاتی پکن که به کنگره فرستاده شد هشدار داد در حالی که واشنگتن طی دهههای اخیر بالغ بر ۵.۴ تریلیون دلار صرف به اصطلاح «جنگ با تروریسم و کشور سازیهای بیهوده» کرده، تهدید چین بزرگتر شده است.
او از کنگره آمریکا خواست با همکاری با دولت جدید «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده دست به باز توزیع منابع پنتاگون به منظور اولویت دادن به تقویت قوای نیروی دریایی، تسلیحات هستهای، پدافند موشکی و لجستیک بزند.
دِوور که یک سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا است در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» اظهار کرد: «چین دست به اجرای یک برنامه بیسابقه تقویت قوای نظامی زده که جهان مشابهش را از زمان حکومت آدولف هیتلر در دهه ۱۹۳۰ بر آلمان نازی به این سو ندیده است.»
او اضافه کرد: «تفاوت بزرگی که بین این دو وجود دارد این است که او واقعا متمرکز بر نیروی زمینی بود که به وضوح تقویت آن در مدت زمانی سریع راحت است. تقویت قوای نیروی دریایی خیلی دشوارتر است و ما از این بابت خیلی عقب هستیم. نه فقط ما باید برای برابری کردن در این حوزه تلاش کنیم بلکه لازم داریم تسلیحات هستهای خود را نیز نوسازی کنیم و لازم داریم که تلاش زیادی را صرف تقویت پدافند موشکی کنیم.»
دِوور در این مصاحبه با اشاره به یافتههای وزارت دفاع آمریکا که در گزارش خود با عنوان «تحولات نظامی و امنیتی مربوط به جمهوری خلق چین در ۲۰۲۴» بیان کرد: «آنها مشغول تقویت شدید زرادخانه تسلیحات هستهای خود هستند. ما انتظار داریم حجم زرادخانه آنها در مدت دست کم پنج سال دیگر تا سال ۲۰۳۰ شامل دست کم ۱۰۰۰ کلاهک شود و به احتمال زیاد از این میزان نیز بیشتر خواهد بود. نیروی دریایی چین به لحاظ عددی حالا از نیروی دریایی آمریکا بزرگتر است. ظرفیت کشتی سازی چین نزدیک به ۲۵۰ برابر آمریکا است.»
در گزارش این کارشناس آمریکایی حوزه تسلیحات به این اشاره شد که چین همچنین با تقویت زرادخانه نیروی موشکی ارتش خود ۵۰ موشک بالستیک قاره پیمای جدید را به آن اضافه کرده که میتوانند قاره آمریکا را هدف بگیرند و تعداد این نوع موشکهای خود را به ۴۰۰ رسانده است. طبق گزارش دِوور، وزارت دفاع آمریکا ارزیابی میکند چین اکنون ۳۰۰ موشک بالستیک برد متوسط و ۱۰۰ موشک کروز دوربرد را به زرادخانه تسلیحاتی خود اضافه کرده و این زرادخانه همچنین شامل بیش از ۶۰۰ کلاهک هستهای عملیاتی میشود که انتظار میرود این رقم تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۱۰۰۰ برسد.
به باور وزارت دفاع ایالات متحده، جمهوری خلق چین زرادخانه اول موشکهای هایپرسونیک جهان را در اختیار دارد؛ زرادخانهای شامل موشکهای نوع DF-۲۷ که به گفته دِوور، «قادر به فرار از پدافند موشکی آمریکا و هدف گرفتن گوام، هاوایی و آلاسکا هستند.»
از سوی دیگر این گزارش پیشبینی کرده که نیروی دریایی چین که هماکنون بزرگترین نیروی دریایی جهان است در حالی که هماکنون طبق برآوردها ۳۷۰ کشتی و زیردریایی دارد این رقم را تا سال ۲۰۳۰ به ۴۳۵ برساند.
به نوشته شبکه «فاکس نیوز»، گزارش وزارت دفاع ایالات متحده که مورد استناد قرار گرفته، ۱۸۲ صفحه داشته و تصریح میدارد ارتش چین به دنبال گستردهتر ساختن دامنه عملیاتهای اعمال نفوذ خود در سراسر جهان و به دست آوردن تسلط اطلاعاتی در میدان نبرد از طریق پژوهش و توسعه در حوزه «تحول بعدی جنگ روانی مشهور به عملیاتهای دامنه شناختی (CDO)» است.
طبق ارزیابی پنتاگون «عملیاتهای دامنه شناختی مفاهیم قبلی جمهوری خلق چین همچون هدایت آراء عمومی و جنگ روانی را با فن آوری نوین اینترنت و سکوهای ارتباطی ترکیب کرده و به نوعی طراحی شده تا اهداف امنیت ملی استراتژیک را با تاثیرگذاری بر شناخت یک هدف به منظور تغییر دادن رفتار و تصمیمگیریهای هدف حاصل کند. همچنین عملیاتهای دامنه شناختی فنآوریهای نوظهور مثل هوش مصنوعی، کلان داده، علوم مغز و علوم اعصاب را ترکیب میکند.»
در ادامه متن این گزارش درباره این موضوع ادعا شده است: «هدف عملیاتهای دامنه شناختی کسب آن چیزی است که ارتش آزادیبخش خلق چین از آن تحت عنوان تسلط ذهن یاد میکند؛ چیزی که ارتش آزادیبخش خلق چین به صورت استفاده از اطلاعات برای تاثیرگذاری بر آراء عمومی و ایجاد تغییر در نظام اجتماعی یک ملت، احتمالا برای ایجاد محیط مطلوب جمهوری خلق چین و کاهش دادن مقاومت نظامی و غیرنظامی در برابر اقدامات این ارتش تعریف میکند. ارتش چین احتمالا به دنبال استفاده از عملیاتهای دامنه شناختی به عنوان یک توانمندی نامتقارن بوده تا جلوی ورود ایالات متحده یا طرف ثالث به یک جنگ بالقوه را بگیرد یا از آن به عنوان یک توانمندی تهاجمی برای شکل دادن به ادراکات یا قطبی ساختن یک جامعه استفاده کند.»
انتهای پیام
نظرات