معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در این مراسم با بیان اینکه ظرفیت خوبی در حوزه انرژی استان فارس در حال شکل گرفتن است که اگر همراهی و همدلی دستگاههای متولی در این عرصه استمرار داشته باشد، قطعاً سال ۱۴۰۴ سال متفاوتی خواهد بود، گفت: مبحث زیرساختها باید مورد توجه باشد و انرژی از مهمترین زیرساختها جهت توسعه استان به شمار میرود.
حسن شیخنیا با اشاره به اینکه فارس از ظرفیتها و پتانسیلهای قابل توجهی در زمینه صنعت استان دارد، اظهار کرد: فارس حدود ۷۶ شهرک صنعتی دارد که ۶۳ شهرک صنعتی آن عملیاتی است.
وی در ادامه سخنان خود به وضعیت مطلوب فارس در حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری، صنعت و کشاورزی اشاره کرد و گفت: کمبود زیرساختهای انرژی یکی از محدودیتهای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف استان فارس است که میتوان با همکاری دستگاههای مختلف در حوزه برق، منابع طبیعی، محیط زیست و کشاورزی و همچنین با فرصتهای خوبی که دولت ایجاد کرده شاهد شکلگیری توفیقات خوبی باشیم.
شیخنیا بیان کرد: بنا شد در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، ۵۰۰ مگاوات در قالب ۵۰۰ ساختگاه به ظرفیت نیروگاههای خورشیدی افزوده شود و استان فارس به عنوان استان پیشرو، جزو نخستین استانهایی است که توانسته از این ظرفیت استفاده کند.
وی با بیان اینکه امروز روند اجرایی احداث ۱۰۸ ساختگاه تولید انرژی خورشیدی با مشارکت دستگاههای اجرایی مختلف و با امضای این تفاهمنامه آغاز خواهد شد، گفت: این تفاهمنامه فرصتی را برای شرکتهای برق در استان فارس ایجاد میکند تا بتوانند از این طریق بخشی از ناترازی انرژی را در همین باره زمانی کوتاه جبران کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به اینکه فرآیند بهرهبرداری از مزرعههای خورشیدی از زمان ساخت تا بهرهبرداری حدود ۶ تا ۸ ماه طول میکشد، گفت: سهم استان از ۵۰۰ ساختگاه در کشور ۱۰۸ مورد است که این فرصت در اختیار استان فارس قرار گرفته است و امیدواریم در سال ۱۴۰۴ شاهد بهرهبرداری از این ساختگاهها باشیم و تا ۶ ماه آینده، بخشی از ناترازیها پوشش داده شود. هماکنون نیز درصدد هستیم که بخش خصوصی هم بتواند از این ظرفیت بهره ببرد.
شیخنیا با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ اتفاقات خوبی در حوزه انرژیهای خورشیدی در استان فارس افتاده و فرآیند اجرایی برای یکهزار و ۴۲۰ مگاوات انرژی خورشیدی آغاز شده است، گفت: در حال حاضر حدود ۱۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان وارد شبکه میشود و در روزهای اخیر هم فرآیند ۱۱ مگاوات انرژی خورشیدی هم آغاز شده یا در حال اجرا است.
وی انجام اقداماتی مانند امضای این نوع تفاهمنامهها را دلیل ایجاد انگیزه برای فعالان اقتصادی دانست و تصریح کرد: هم حاکمیت و هم بخشهای مختلف دولت توجه ویژهای به تأمین زیرساختها و مهیا کردن فضاهای لازم حقوقی و اجرایی برای توسعه استان دارند، البته منابع یکی از محدودیتها برای پیشبرد اهداف تعریف شده در این تفاهمنامه و اجرای این پروژهها بود که امیدواریم با تهاتر داراییهایی که در حال شکل گرفتن است و استمرار و همراهی بخشهای مختلف، قسمتی از این منابع مورد نیاز تأمین شود.
شیخنیا یکی از محدودیتهای چرخ توسعه استان را بحث برق دانست و اظهار امیدواری کرد که با این اقدام بتوان بخشی از ناترازیها در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ را برطرف کرده و به توسعه استان کمک کرد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس نیز در این مراسم بیان کرد: امروز با موضوع ناترازی انرژی دست به گریبان هستیم و این درد مزمن از سنوات قبل در کشور حادث شده و بنا به دلایل مختلف تاکنون موضوع مرتفع نشده است.
یدالله حقیقی با بیان اعداد و ارقامی ضرورت تشکیل این نوع جلسات را بیان کرد و گفت: نزدیک به ۸۰ هزار مگاوات نیاز مصرف کشور در تیک بار است، اما نمیتوان بیش از ۶۰ هزار مگاوات تولید کرد و ۲۰ هزار مگاوات کمبود تولید داریم، در این میان جای انرژیهای تجدیدپذیر در سبد تولید خالی است.
وی تصریح کرد: ضرورت داشت که هرچه سریعتر نظام و دولت در مورد استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر قوانین تسهیلگرانهتر و ظرفیتهای حمایتی را ایجاد کنند، شاهد هستیم که با آغاز دولت چهاردهم این اتفاق افتاده و در شرکتهای توزیع این ظرفیت ایجاد شده است که تا سال آینده نزدیک به ۵۰۰ مگاوات بتوان به ظرفیت تولید شبکه اضافه کرد که سهم فارس ۲۰ درصد از تولیدات آتی انرژی خورشیدی است.
حقیقی ادامه داد: در حوزه شرکت برق منطقهای فارس، ظرفیتهای جدید ایجاد شده و پیشبینی میکنیم که تا سال آینده چیزی قریب به ۵۰۰ تا ۶۰۰ مگاوات را وارد مدار کرده و تا ۲ سال آینده به یکهزار مگاوات برسیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در استان فارس چند سرمایهگذار به صورت جدی کار میکنند، گفت: در اقلید نیروگاه ۱۰ مگاواتی و در فیروزآباد نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی خورشیدی احداث خواهد شد که مقدمات کار فراهم شده است. در شهرستان کوار نیز توسط یکی از صنایع بزرگ استان، نیروگاه خورشیدی ۸۵ مگاواتی احداث میشود، یعنی عملیات اجرایی ۲۰۰ مگابایت شروع شده است.
حقیقی اظهار کرد: ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان، صنایع بالای یک مگاوات را مکلف میکند که سالانه یک درصد از میزان مصرف خود را به انرژیهای تجدیدپذیر اختصاص دهد که این طرح از سال ۱۴۰۲ شروع شده است و منتظر ثمردهی هستیم، ماده ۵ قانون خدمات کشوری هم تمام ادارات دولتی را مکلف میکند که ۲۰ درصد از انرژی مصرفی آنها تجدیدپذیر باشد.
وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: فارس از چند سال قبل جزو استانهایی بوده که بیشترین سهم مصرف خود را به حوزه صنعت اختصاص داده و ۳۵ درصد از مصرف فارس در حوزه صنعت است، چند ظرفیت خوب ایجاد شده تا محدودیتهایی که به صنایع اهمال میشود کمتر شود و صنایع بتوانند از بازار بورس سبز انرژی خریداری کرده و رفع محدودیت کنند یا به صورت مستقیم با وزارت نیرو قرارداد ببندند و انرژی تولیدی خورشیدی را به وزارت نیرو بفروشند.
به گزارش ایسنا، مراسم امضای تفاهمنامه توسعه نیروگاههای خورشیدی با حضور مدیران عامل توزیع برق فارس، برق منطقهای و توزیع برق شیراز، مدیران کل جهاد کشاورزی، محیط زیست استان و منابع طبیعی با نظارت و تسهیلگری استانداری فارس برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات