یارالله کاکولوند امروز ۱۳ دی ماه در همایش داوری توسعه حل اختلاف لرستان که در سالن آمفیتئاتر دادگستری استان برگزار شد، بیان کرد: سازش بهتر و ثوابش بیشتر است و تکلیف داریم طرفین دعاوی به سازش دعوت کنیم چراکه کدورت و درگیری را از بین میبرد.
وی با بیان اینکه چنانچه سازش ایجاد نشود دستگاه قضایی وظیفه دارد فصل خصومت کند، اضافه کرد: فصل خصومت قهری آثار اختلاف و درگیری آن میماند و آتش زیر خاکستر است.
رئیس شورای حل اختلاف لرستان گفت: پشت سر هر حکمی که صادر میشود دادگاه تجدیدنظر، اعاده دادرسی، اعمال ماده ۴۷۷ و فرجامخواهی و اجرائیه داریم، اما در بحث سازش با حضور ریشسفیدان قضیه تمام میشود.
کاکولوند با بیان اینکه در دو هفته اخیر دو پرونده در شهرستان نورآباد منجر به صلح و سازش شد، تصریح کرد: در یک پرونده منجر به سازش ۱۰۰ پرونده دیگر هم منجر سازش شد.
وی با بیان اینکه گذشت نوعی معامله با خداست، بیان کرد: در امر سازش الگوی ما آیات قرآن و آموزههای دینی است و تاکید دارد که سازش انجام شود تا حیات در جامعه باقی بماند.
معاون قضایی دادگستری لرستان با بیان اینکه تفرقه و دشمنی اساس دین و ایمان را از بین میبرد، ادامه داد: سازش سبب اتحاد و وحدت و انسجام میشود.
کاکولوند با تاکید بر اینکه قبلا اگر جرمی ایجاد میشد طایفه و قبیله از محل زندگی خود کوچ میکردند، تصریح کرد: امروز با فرهنگسازی در جرائم فقط فرد مجازات میشود.
وی گفت: هماکنون ۱۴ هزار قاضی در کشور داریم با وجود افزایش ۱۰ برابری پروندههای ورودی، اما با سازش بار سنگینی از روی دادگستری برداشته میشود.
رئیس شورای حل اختلاف لرستان با بیان اینکه با تدبیر رئیس کل دادگستری لرستان و حضور ستاد صبر در آبان ماه و آذر ماه امسال میزان سازش در استان به ۵۰ درصد رسیده است، اظهار کرد: ۱۹ پرونده قتل در لرستان منجر به سازش شده است.
انتهای پیام
نظرات