سعید کریمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: قرار بر این است تا این طرح توسط بخش خصوصی انجام شود و هیچ بار مالی برای دولت نخواهد داشت و در این میان فقط نیاز به تسهیلگری دولت نیاز داریم.
وی افزود: برای اجرای این طرح به ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که توسط بخش خصوصی انجام میشود.
کریمی ادامه داد: اگر این پروژه در شهرستان جاجرم انجام شود به غیر از ایجاد ریل نیاز به ۱۲ تا ۱۵ همت سرمایه نیاز است اما هماکنون میتوان از ظرفیتهای فرودگاه بجنورد با توجه به زیرساختهای موجود استفاده کرد.
وی بیان کرد: خراسان شمالی دارای ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد و از سوی دیگر در منطقه هاب لجستیک نسبت به کریدور غرب به آسیای میانه و جنوب به آسیای میانه قرار دارد اما زیرساختهای حمل و نقل در آن توسعه نیافته است و با ایجاد این بندر میتوان کمک زیادی به رونق اقتصادی آن کرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: اگر گذر مرزی در مرز خراسان شمالی با کشور ترکمنستان ایجاد شود این بندر از رونق بیشتری برخوردار خواهد شد.
وی تاکید کرد: علاوه بر ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی، ایجاد پروازهای خارجی از دیگر مزیتهای ایجاد این بندر در استان است.
کریمی ادامه داد: خراسان شمالی مزیتهای زیادی برای ایجاد بندر خشک دارد که یکی از آنها در مجاورت قرار گرفتن با استانهای خراسان رضوی، گلستان و سمنان است و بخش کشاورزی و صنایع را میتواند پوشش دهد.
وی با اشاره به اینکه بندر خشک در استانهای مذکور وجود ندارد، گفت: پیگیریها در حال انجام است تا این بندر به عنوان بندر خشک منطقه شمال شرق کشور ایجاد شود و از سوی دیگر امکانات فرودگاهی، جاده ای و ... نیز در آن دیده شده است.
انتهای پیام
نظرات