• دوشنبه / ۲۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403102417696
  • خبرنگار : 50161

فوق تخصص بیماری‌های کلیه کودکان:

تخلیه مکرر مثانه از عفونت ادراری در کودکان پیشگیری می‌کند

تخلیه مکرر مثانه از عفونت ادراری در کودکان پیشگیری می‌کند

ایسنا/زنجان فوق تخصص بیماری‌های کلیه کودکان به والدین توصیه کرد که هر ۴ تا ۶ ساعت، کودک را وادار به دفع ادرار و تخلیه مثانه کنند تا از بروز عفونت ادراری در او جلوگیری شود.

بهناز فلک‌الافلاکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برای پیشگیری از عفونت ادراری در کودکان بهتر است از پوشاندن شلوار تنگ و چسبان به آنها خوداری شود، لباس زیرشان نخی و راحت و گشاد باشد و به طور مرتب تعویض شود.

وی با بیان اینکه لازم است کودک پس از هر بار ادرار، با آب فراوان شست‌وشو داده شده و با دستمال یا حوله، تمیز و خشک شود، افزود: برای شست‌وشوی کودک پس از مدفوع باید حرکت دست از جلو به عقب باشد تا باعث ایجاد عفونت ادراری نشود.

این فوق تخصص کلیه کودکان مصرف مایعات فراوان در طول شبانه‌روز را در پیشگیری از عفونت ادراری موثر دانست و گفت: با مصرف مایعات، میوه‌ها و سبزیجات باید از یبوست در کودکان جلوگیری شود.

وی با تاکید بر لزوم مراجعه به پزشک در صورت تکرر یا سوزش ادرار، درد در هنگام ادرار، بوی بد ادرار و تغییر رنگ ادرار کودک، اظهار کرد: تداوم شب‌ادراری در کودکان بعد ۵ سالگی یا بروز بی‌اختیاری و شب‌ادراری در کودکی که کنترل ادرار را به‌دست آورده است، نیاز به بررسی پزشکی دارد.

فلک‌الافلاکی خاطرنشان کرد: در صورت بروز عفونت ادرای در کودک، توصیه‌های پزشک جهت شروع آنتی‌بیوتیک و ادامه آن و انجام سونوگرافی و سایر روش‌های تشخیصی را جدی بگیرید.

وی با اشاره به اینکه در صورت سابقه عفونت ادراری در والدین و یا سایر فرزندان حتما باید پزشک معالج را مطلع ساخت، افزود: در صورت تب‌های بدون علت و دردهای ناگهانی شکمی در کودک، لازم است جهت آزمایش ادرار اقدام شود.

این فوق تخصص کلیه کودکان به بیان توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری و تشخیص زودرس بیماری‌های کلیه در نوزادان پرداخت و اظهار کرد: اکثر نوزادان یعنی حدود ۹۵ درصد، طی ۲۴ ساعت اول تولد ادرار می‌کنند، در صورت ادرار نکردن بعد از یک روز حتما باید به پزشک مراجعه شود. همچنین اگر جریان ادرار نوزاد، ضعیف یا دوشاخه باشد یا در صورت قطره‌قطره ادرار کردن و زور زدن موقع ادرار باید بررسی‌های لازم توسط پزشک انجام شود.

وی با بیان اینکه نوزادان پسر باید در سنین ۱ تا ۲ ماهگی ختنه شوند، اظهار کرد: نوزادان سالم با مصرف کافی شیر، روزانه حداقل ۶ بار در روز ادرار می‌کنند (تعویض ۶ بار کهنه در روز) در صورتی که نوزادان کمتر از ۶ بار در روز ادرار کنند به پزشک اطلاع دهید.

او با اشاره به لزوم کنترل ماهانه‌ وزن نوزاد در سال اول تولد، گفت: عدم وزن‌گیری مناسب و یا کاهش وزن نوزاد می‌تواند از علائم بیماری‌های کلیوی باشد.

فلک‌الافلاکی خاطرنشان کرد: در صورت طولانی شدن زردی نوزاد، حتما باید آزمایش ادرار انجام شود و همچنین مراجعه به پزشک در صورت بزرگی بیش ازحد شکم نوزاد ضروری است.

این فوق تخصص کلیه کودکان در توصیه‌هایی جهت پیشگیری از سنگ‌های ادراری گفت: نوشیدن مایعات فراوان، پرهیز از مصرف نمک و مواد غذایی پرنمک و همچنین تنقلات، کاکائو، قهوه و شکلات و داشتن فعالیت ورزشی مناسب می‌تواند تاثیر بسزایی در پیشگیری از سنگ‌های ادراری داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: در صورت دفع سنگ حتما آن را برای آزمایش تجزیه شیمیایی ارسال کنید، چراکه جنس سنگ باید تحت نظر پزشک متخصص تشخیص داده شود و بر اساس آن رژیم مناسب تجویز گردد.

او دیابت، فشار خون بالا، عفونت ادراری و سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری را از عوامل آسیب‌رسان به کلیه برشمرد و اظهار کرد: بیماری‌های التهابی کلیه که علت بسیاری ازآنها ناشناخته است، کیست‌های متعدد کلیه که منشأ ژنتیکی دارند، بیماری‌های مادرزادی کلیه، انسداد مجاری اداراری به علت سنگ، پروستات یا علل دیگر و همچنین مصرف بی‌رویه داروهای طبی یا گیاهی از دیگر عوامل آسیب‌رسان به کلیه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha