• چهارشنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403102618734
  • خبرنگار : 50040

استاندار:

با مکانیزه کردن شالیکوبی های گیلان نیازی به واردات برنج نداریم

با مکانیزه کردن شالیکوبی های گیلان نیازی به واردات برنج نداریم

ایسنا/گیلان استاندار گیلان، با اشاره به وجود هزار شالیکوبی نیازمند تجهیز در استان، گفت: مکانیزه شدن شالیکوبی های استان، از ضایعات ۱۶۰ هزار تنی جلوگیری کرده و نیاز به واردات را رفع می کند؛ این در حالی است که سالانه ۱۰۰ هزار تن برنج وارد می شود.

هادی حق شناس امروز، ۲۶ دی ماه در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، وزارت اقتصاد و دارایی را متولی بازار پول و سرمایه دانست و اظهار کرد: بازار پول و سرمایه دو بازار مهم در اقتصاد هستند.

وی کارآمدی دو بازار کار و کالا را در گرو کارآمدی دو بازار پول و سرمایه دانست و افزود: پول و سرمایه خون در رگ های اقتصاد است و هر کشوری که این دو بازار را فراهم کند، در واقع به افزایش بهره وری در تولید کمک کرده؛ این در حالی است که در کشور ما بازار پول و سرمایه را کمتر جدی می گیرند و از ظرفیت آن کمتر استفاده می کنند.

استاندار گیلان نسبت تسهیلات به سپرده های بانکی استان را مطلوب ندانست و عنوان کرد: اگر این نسبت مطلوب شود، حتما به بازار پول و نهایتا اقتصاد واقعی کشور کمک می کند.

حق شناس از جمله مشکلات حوزه تولید در گیلان را بروکراسی اداری دانست و بیان کرد: در کنار مشکلات خارجی از جمله تحریم ها، در داخل نیز با یکسری موانع مواجه هستیم که ناشی از عدم تشخیص درست مسئله است.

وی با بیان اینکه شرط حل مشکلات در تبیین درست مسئله ها و تشخیص به موقع اولویت هاست، خاطرنشان کرد: گیلان از آب و هوای مناسب برخوردار بوده که زمینه پرورش گیاهان گلخانه ای را فراهم می کند؛ در این راستا باید از ظرفیت شرکت شهرک های کشاورزی برای توسعه کشت گلخانه ای بهره بگیریم و ارزآوری را رقم بزنیم.

استاندار گیلان با اشاره به لزوم کشت صنعتی گل و گیاه در استان، ادامه داد: از واحدهای تولیدی در حوزه پرورش گل و گیاه جهت صادرات حمایت می شود.

وی یکی از تکالیف قانونی بودجه ۱۴۰۳ را ایجاد ۳۰ هزار شغل پایدار در استان گیلان دانست و متذکر شد: برای ایجاد هر شغل پایدار دو تا سه میلیارد تومان نیاز داریم که در استان معادل ۶۰ تا ۱۰۰ همت می شود؛ این در حالی است که بخش بانکی استان توان پرداخت چنین تسهیلاتی را ندارد و لذا خواستار همکاری بیشتر بانک های خصوصی هستیم تا از محل کسب درآمد در استان، برای استان هزینه کنند.

حق شناس در ادامه به مشکل تصفیه خانه فاضلاب شهر صنعتی رشت اشاره و اضافه کرد: منشا یک سوم آلودگی تالاب انزلی و قبل از آن، دو رودخانه زرجوب و گوهررود، فاضلاب شهر صنعتی است لذا از وزارت اقتصاد و دارایی می خواهیم دستور دهد تا اعتبار تخصیص یافته از محل سهام عدالت و سازمان خصوصی سازی جهت احداث تصفیه خانه پرداخت شود؛ در این صورت نیازی به اعتبارات دولتی و بودجه و صندوق توسعه و اوراق و... نیست.

استاندار گیلان بر ضرورت مکانیزه شدن شالیکوبی ها تاکید کرد و گفت: هزار شالیکوبی در استان نیازمند مکانیزه شدن هستند و برای این کار برای هر واحد به پنج میلیارد تومان تسهیلات نیاز داریم.

وی جلوگیری ۲۰ درصدی از ضایعات برنج را به سود اقتصاد دانست و ادامه داد: سالانه ۸۰۰ هزار تن برنج تولید می کنیم که ۷۰ درصد آن سالم است و با مکانیزه شدن شالیکوبی ها، به ۹۰ درصد می رسد، یعنی ۱۶۰ هزار تن دیگر را سالم تحویل می دهیم و نیازی به ارزبری برای واردات برنج نداریم.

حق شناس سن ناوگان حمل و نقل عمومی کشور را ۴۰ سال دانست و بیان کرد: هر کیلومتر ۴۵ لیتر مصرف سوخت دارد و با نوسازی ناوگان، به ۱۵ لیتر مصرف کاهش پیدا می کند.

وی با بیان اینکه گیلان استان کشاورزی است و تسهیلات تبصره ۱۸ در این بخش باید بیش از پیش پرداخت شود، عنوان کرد: به دنبال تامین مالی بخش تولید هستیم و باید مسائل استان را تبیین و به مرکز منعکس کنیم.

استاندار گیلان خواستار بازگشت به کار زندانیان غیرعمد و جرایم مالی شد و اضافه کرد: زندانیان محصول عملکرد ضعیف مدیران در بخش های اقتصادی هستند و لذا بازگشت این افراد به چرخه تولید، از نظر احساس مفید بودن، هم به نفع خودشان و هم به نفع اقتصاد خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha