• دوشنبه / ۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1403110100219
  • خبرنگار : 90089

همایش صد شرکت برتر ایران

عارف خطاب به شرکت های برتر ایرانی: شعار «می‌توانیم» را محقق کردید

عارف خطاب به شرکت های برتر ایرانی: شعار «می‌توانیم» را محقق کردید

معاون اول رییس‌جمهور گفت: انصافا در مقایسه با بهترین‌ها دستاوردهای فوق‌العاده ارزشمند و موثری را در مسیر توسعه و پیشرفت کشور و تحقق واقعی شعار «می‌توانیم» بدست آورده‌اید.

به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف در همایش صد شرکت برتر ایران گفت: دوستان گفتند بخش قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی مرهون زحمات و تلاش‌های شماست. انتظاری که مدیریت عالی کشور از شما دارد این است که در فضای نامتعادل با بهترین‌های دنیا رقابت کنید.

وی ادامه داد: تجربه چهار دهه گذشته نشان می‌دهد چون بهترین بودید، انصافا در مقایسه با بهترین‌ها دستاوردهای فوق‌العاده ارزشمند و موثری را در مسیر توسعه و پیشرفت کشور و تحقق واقعی شعار «می‌توانیم» بدست آورده‌اید و این یعنی هر چه را که خواسته‌ایم، توانسته‌ایم کسب کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: کار مقایسه اصولا سخت است، اما در اینجا این کار انجام می‌شود. در مرزها گاهی آزاردهنده است. مثلا در نمرات کنکور 14.9 رد است، اما 15 قبول است. من که هستم که بگویم فلان دانشجو باید قبول شود و فلان دانشجو، رد شود؟ ارزش این کار سخت را قبول دارم و از کسانی که صلاحیت دارند ولی برگزیده نمی‌شوند، عذرخواهی می‌کنیم چون بین خوب‌ها، خوب‌ترها انتخاب می‌شوند.

عارف ادامه داد: امسال بر اساس 33 محور و شاخص شرکتها و بنگاه‌هایی انتخاب شدند. فرهنگ ما اصولا فرهنگ الگوپروری است. در دوران درس اصولا به فرزندان‌مان الگوها معرفی می‌شوند و الگوها همواره پیشتاز بوده‌اند. انتخاب الگو برای کسانی که می‌خواهند وادی گذشته را بپیمایند بسیار با ارزش است.

وی رقابت را اصل پذیرفته شده در مسیر رشد دانست و گفت: رقابت اگر در کنار رفاقت قرار بگیرد، مجموعه‌ای بزرگ شکل می‌گیرد. افرادی که یک هدف روشن دارند و با هم همگرا هستند، می‌توانند در این قالب در کارشان موفق شوند. امروز بنگاه‌های بزرگ بیانگذار تلفیق رقابت و رفاقت هستند. در یکی دو دهه اول انقلاب به این مسئله توجه نکردیم که اگر بخواهیم میان کشورهای منطقه سری در سرها داشته باشیم یا در میان کشورهای جهان حرفی برای گرفتن داشته باشیم، راهی جز حرکتهای جمعی و شرکت‌های بزرگ نداریم.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: در ابتدای انقلاب در همه مسایل کشور فردگرایی رفتار کردیم اما خوشبختانه از زمانی که احساس شد کشور به برنامه‌های توسعه نیاز دارد و کشور هیچ راهی جز حرکت برنامه‌ای ندارد، نگاه فردگرایی به بن‌بست رسید؛ البته برنامه اول توسعه نوشته شد اما هیچ وقت اجرا نشد.

عارف بخش دولتی را بنگاه‌دار خوبی ندانست و گفت: دولت باید نقش تسهیل‌گر ایفا کند و از برنامه سوم این چنین شد و اوج این نگاه در برنامه هفتم توسعه قابل مشاهده است. در این برنامه محور کار با بنگاه‌های بزرگ اقتصادی بخش خصوصی است. این اتفاق بسیار ارزشمند است چرا که جایگاه‌های بنگاه‌های بزرگ در اقتصاد ملی، روابط با کشورهای منطقه و سایر کشورها و در پاسخ به مطالبات مردم، بسیار اهمیت دارد. توان پاسخگویی به مردم را با توان دولتی نداریم.

وی متذکر شد: متاسفانه به گونه‌ای تبلیغ کرده‌اند که ایران به دلیل داشتن منابع نفت و گاز، کشور پولداری است در حالی که کل فروش کشور از این منابع از درآمد فروش عروسک و اسباب‌بازی برخی کشورها همیشه کمتر بوده است، اما آن کشورها همواره فقیر جلوه داده شده‌اند و ایران کشوری پولدار جلوه داده شد برای اینکه ما را عقب‌مانده نگه دارند و در صنعت مونتاژکار و وارد کننده باشیم.

ادامه دارد ...

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha