عباس فقیه خراسانی در این رابطه گفت: با کاهش تاثیرگذاری قنوات در تامین آب بخشهای کشاورزی و صنعت در دوران جدید و آغاز ریسک حفر چاههای عمیق که باعث مواجه با بحران آب می شود، محافظت و بروزرسانی فرهنگ قنات و اجرای بازار آب میتواند یک راه حل نوآورانه برای تعادلبخشی سفرههای آب زیرزمینی باشد.
وی افزود: مبادلات بازار آب ایدهای درخشان برای احیای تمدن قناتی در بخش مبادلات آب در یک دشت است که از طریق آن میتوان فرهنگ مشارکت و مبادله آب را در ابعاد گستردهتری در یزد اجرا کرد.
فقیه خراسانی ابراز کرد: اگر در گذشته بهرهبرداران فقط در یک چاه یا قنات در فرهنگ مبادلاتی برای رفع مشکلات کشاورزی مشارکت می کردند، اکنون با اجرای بازار آب در استان و در دشت یزد_اردکان می توانند به طور وسیع تری از آب چاه ها برای سرمایه گذاری و یا نوسازی آبیاری خود استفاده کنند.
کارگزار بازار آب استان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: اجرای بازار آب در استان امتداد سنت یزد دیروز است و اکنون که تمامی چاههای دشت یزد_اردکان به کنتورهای هوشمند مجهز هستند، میتوان شارژ آب را از هر چاه در این دشت وسیع به هرچاه دیگر در همین دشت منتقل کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی آب منطقهای یزد، فقیه خراسانی در پایان خاطرنشان کرد: بازار آب، در حکم همان میراب و روایتهای تاریخی است و میکوشد تا نیازهای آبی هر گوشهای از این پهنه را تا حد توان مرتفع کند و مشکل بین ما دیگر مرتبط با یک چاه یا قنات نیستند چراکه بازار آب ظرفیت یک شبکه اجتماعی و ارتباطی گسترده را در دشت پهناور یزد_اردکان فراهم ساخته است.
انتهای پیام
نظرات