تأمین آب بهعنوان یک نیاز اساسی برای زندگی بشر و توسعه اقتصادی، یکی از بزرگترین چالشها در کشورهای خشک و بیآب همچون ایران به شمار میآید. ایران به دلیل شرایط اقلیمی خاص، بارندگیهای نادر، و منابع آب محدود، با دشواریهای جدی در زمینه تأمین آب مواجه است.
وضعیت فراخشک سیستان و بلوچستان نیز تعداد قابل توجهی از شهرها و روستاهای استان را در معرض شرایط تنش آبی قرار داده است، تغییرات آبوهوایی و کمبود منابع آبی منجر به بروز و رشد تصاعدی مشکلات در بحث تأمین و توزیع آب در سطح استان سیستان و بلوچستان شده است که در این بین یکی از شهرهای درگیر تنش آبی خاش است که از منبع تامین آب پایدار برخوردار نیست و با محدودیت برداشت آب از سفرههای آب زیرزمینی از لحاظ کمیت و کیفیت نیز مواجه است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در گفت وگو با ایسنا، بارها بر این موضوع تأکید کرده است که برداشت بیش از حد و غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی، میتواند منجر به کاهش شدید سطح سفرههای آبی و کاهش کیفیت آب شود و از سوی دیگر دسترسی به آب سالم را که عواقب جدی به همراه دارد را با سختی مواجه کند.
علیرضا قاسمی، مدیریت منابع آبی، فرهنگسازی و آگاهیبخشی و استفاده از فناوریهای نوین آبیاری را بخشی از راهکارهای اثرگذار اعلام کرده و به گفته او، با این اقدامات میتوان ضمن حفظ و صیانت از منابع آبی، برخی از مشقتهای مربوط به تأمین آب را کاهش و به بهبود کیفیت زندگی مردم کمک کرد که تحقق این مهم نیازمند همکاری همگان در حفاظت و مدیریت منابع آب است تا از بروز بحرانهای آبی در آینده جلوگیری شود.
آبرسانی از کارواندر به خاش مصوبه سفر رئیسجمهور
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان پیرامون آخرین اقدامات و برنامههای در دست اجرای این شرکت برای شهرستان خاش با بیان اینکه نیاز آبی شهر خاش و 103 روستای حومه از دشت دوربن، کلچات و چاههای سطح شهر به میزان 330 لیتر در ثانیه تأمین میشود، گفت: این در حالی است که نیاز آبی این مناطق با در نظر گرفتن افق 620 لیتر در ثانیه برآورد شده است و با توجه به خشکسالیهای پیاپی، این شهرستان دچار تنش آبی شدید قرار دارد.
علیرضا قاسمی افزود: طرح آبرسانی به خاش از کارواندر در مصوبات سفر رئیسجمهور قرار گرفت و امید است طی دو سال آینده و سرعت گرفتن اجرای این پروژه با نگاه ویژه دولت به استان تکمیل و به بهرهبرداری برسد.
وی در تشریح اقدامات انجام شده در اجرای این طرح گفت: اجرای 10 کیلومتر خط انتقال و خرید 12 کیلومتر لوله فولادی قطر 700 میلیمتر انجام شده و در این طرح ضمن72 کیلومتر لولهگذاری، احداث دو باب ایستگاه پمپاژ، 19 هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب و احداث 430 لیتر بر ثانیه تصفیهخانه پیشبینی شده است که در این مرحله احداث مخازن و ایستگاههای پمپاژ در مرحله عقد قرارداد با پیمانکار قرار دارد.
آب آشامیدنی برای ۱۰ روستای محروم خاش
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در بخشی دیگر از سخنان خود از آبرسانی به 10 روستای محروم شهرستان خاش در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به تأثیر مستقیم دسترسی آب سالم در حفظ سلامت و بهبود زندگی مردم اقدامات متعددی برای توسعه و بهبود زیرساختهای آبرسانی از جمله ایجاد شبکههای توزیع آب و نوسازی شبکهها در راستای تأمین نیاز آبی و کاهش هدر رفت آب صورت گرفته است.
علیرضا قاسمی افزود: برای آبرسانی به ۱۰ روستای محروم از نعمت آب شهرستان خاش ۴۱ کیلومتر لولهگذاری و حفر و تجهیز سه حلقه چاه در قالب طرح ملی جهاد آبرسانی انجام شده است و در مجموع بیش از 3000 نفر از آب شرب بهرهمند شدند.
وی با تأکید بر اهمیت مدیریت و پایداری در فرآیند توزیع آب از احداث یک باب ایستگاه پمپاژ و مخزن ذخیره با ظرفیت ۳۵۰ مترمکعب خبر داد و توسعه زیرساختهای آبرسانی در مناطق روستایی را در اولویت برنامههای آبفا برشمرد و ابراز امیدواری کرد، با انسجام و همکاری و همدلی همگان دسترسی به آب شرب سالم برای جمعیت روستایی استان فراهم شود و با ارائه خدمات شایسته شاهد بهبود و ارتقای سطح زندگی مردم در مناطق روستایی باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در پایان از اجرای ۲۰۰ کیلومتر لولهگذاری آب در دو مجتمع آبرسانی این شهرستان خبر داد و گفت: دو پروژه شامل مجتمع ۱۰۳ روستایی شهید خیابانیان و مجتمع دشت آبخوان از طرحهای شاخص این شرکت است که با تخصیص اعتبار مورد نیاز روند اجرای این طرحها سرعت خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات