• پنجشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1403110403018
  • خبرنگار : 90057

جابجایی مشکوک پرتابگرهای موشک تایفون آمریکا در فیلیپین

جابجایی مشکوک پرتابگرهای موشک تایفون آمریکا در فیلیپین
نمایی از سامانه موشکی تایفون در فرودگاه بین‌المللی لائوگ

یک منبع ارشد دولتی فیلیپین گفت، ارتش آمریکا پرتابگرهای تایفون خود را - که می‌تواند موشک‌های چند منظوره را تا هزاران کیلومتر شلیک کند - از فرودگاه لائوگ در فیلیپین به مکان دیگری در جزیره لوزون منتقل کرده است.

به گزارش ایسنا، موشک‌های کروز تاماهاوک در پرتابگرها می‌توانند از فیلیپین اهدافی در چین و روسیه را هدف بگیرند. موشک‌های SM-۶ نیز می‌توانند اهداف هوایی یا دریایی را در فاصله بیش از ۲۰۰ کیلومتری (۱۶۵ مایل) مورد حمله قرار دهند.

یک منبع ارشد دولت فیلیپین گفت که استقرار مجدد به تعیین محل و سرعت انتقال باتری موشک به موقعیت شلیک جدید کمک می‌کند. این تحرک به عنوان راهی برای بقای بیشتر آنها در طول یک درگیری در نظر گرفته می شود.

جفری لوئیس از مؤسسه مطالعات بین‌المللی میدلبری گفت: تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که باتری‌ها و تجهیزات مرتبط با آن در هفته‌های اخیر در هواپیماهای حمل‌ونقل C-۱۷ در فرودگاه بین‌المللی لائوگ بارگیری شده‌اند.

بر اساس تصاویری که رویترز دیده و قبلاً گزارش نشده بود، سایبان‌های سفید که تجهیزات تایفون را پوشانده بودند نیز برداشته شدند.

سامانه تایفون بخشی از تلاش آمریکا برای جمع آوری انواع سلاح های ضد کشتی در آسیا است. فرماندهی هند و اقیانوس آرام (INDOPACOM) که بر نیروهای آمریکایی در منطقه نظارت دارد، به رویترز گفت که تایفون‌ها "در داخل فیلیپین جابجا شده‌اند".

هم مرکز فرماندهی و هم دولت فیلیپین از ارائه مکان خاصی که باتری ها به آنجا منتقل شده‌اند خودداری کردند. فرمانده متیو کومر از مرکز فرماندهی با اشاره به تایفون گفت: «دولت واشنگتن از نزدیک با دولت فیلیپین در مورد هر جنبه از استقرار موشک‌ها، از جمله مکان، هماهنگی کرده است.

او افزود که این جابجایی نشانه‌ای از این نیست که باتری‌ها به طور دائم در فیلیپین باشند.

این سلاح زمانی که برای اولین بار در آوریل ۲۰۲۴ در طی یک تمرین آموزشی به کار گرفته شد، با انتقاد شدید چین مواجه شد. در ماه سپتامبر، زمانی که ایالات متحده اعلام کرد که هیچ برنامه فوری برای خارج کردن تایفون از فیلیپین ندارد، چین و روسیه استقرار این هواپیما را محکوم کردند و آن را به عنوان دامن زدن به مسابقه تسلیحاتی محکوم کردند.

وزارت امور خارجه چین روز پنجشنبه فیلیپین را به ایجاد تنش و رویارویی در منطقه متهم کرد و از این کشور خواست تا «روش‌های اشتباه خود را اصلاح کند».

مائو نینگ، سخنگوی این وزارتخانه در یک نشست خبری گفت: (استقرار)  یک انتخاب بسیار غیرمسئولانه برای مردم این کشور و کشورهای مختلف آسیای جنوب شرقی و برای امنیت منطقه است. ت

ولید تایفون‌ها نسبتاً آسان است - با استفاده از ذخایر بزرگ و طرح‌هایی که برای یک دهه یا بیشتر وجود داشته‌اند - و می‌توانند به ایالات متحده و متحدانش کمک کنند تا به سرعت در مسابقه موشکی هند و اقیانوس آرام که چین پیشتاز بزرگی در آن است، پیش بیایند.

اگرچه ارتش ایالات متحده از اعلام تعداد استقرار در منطقه هند-اقیانوس آرام خودداری کرده است، طبق اسناد دولتی که خریدهای نظامی را مشخص می کند، قرار است بیش از ۸۰۰ موشک SM-۶ در پنج سال آینده خریداری شود. اسناد نشان داد که چندین هزار تاماهاوک در حال حاضر در انبارهای ایالات متحده موجود است. هر دو موشک از محصولات ریتون هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha