سیدرضا صالحی امیری شنبه ۱۳ بهمن ماه در آخرین روز از سفر سه روزه خود از پایگاه میراث جهانی باغ عباسآباد و سایتموزه گوهرتپه بهشهر بازدید کرد.
وی بهشهر را از نقاط تمدنی سرآمد با پیشینه تاریخی غنی در تمدن مازندران عنوان کرد و گفت: باتوجه به ظرفیتهای موجود، یکی از قطبهای گردشگری مازندران میتواند در این شهر تشکیل شود.
وزیر میراث فرهنگی افزود: برای تحقق این امر اجرای برخی اقدامات زمینهساز در این حوزه لازم است که بنده، استاندار و نمایندگان پیگیر آن خواهیم بود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تاکید بر ضرورت ادامه کاوشهای اطراف مجموعه عباسآباد، اظهار کرد: آثار صفوی روی زمین مشاهده میشود که همگی گرانمایه و ثبت جهانی شده و ما هیچ حقی مبنی بر مداخله در آثار ثبت جهانی نداشته و نداریم. هر نوع مداخله توسط هر ارگان برای آثار ثبت جهانی تهدید شمرده میشود.
وی با اشاره به ساختوساز برخی نهادها در حریم مجموعه عباسآباد، تصریح کرد: گزارشهایی مبنی بر استفاده غیرگردشگری در این مجموعه داشتیم. تلاش میکنیم تا با گفتوگو، مقامات ارشد دستگاههای ذیربط را برای آزادسازی فضای مجموعه قانع کنیم.
باغ عباس آباد بهشهر متعلق به ملت است
وزیر میراث فرهنگی تاکید کرد: مجموعه باغ جهانی عباسآباد متعلق به ملت است و به هیچ فردی تعلق ندارد. ما فقط امانتدار مردم در میراث فرهنگی هستیم و مطلق میگویم هیچ حقی برای هیچ فردی در کشور، در میراث فرهنگی ایران وجود ندارد.
وی ادامه داد: وظیفه ما در کنار استاندار و نخبگان شما حفاظت، مرمت و صیانت از مجموعه برای انتقال به نسل بعدی است.
صالحی امیری باغ جهانی عباسآباد را آبروی بهشهر و مازندران خواند و گفت: این تپه متعلق به شخص، بهشهر و ایران نیست، چراکه ما تقاضای ثبت جلوه این باغ بزرگ در منظر جهانی را دادیم و حال که پذیرفتیم و یونسکو آن را ثبت کرده، بدانیم که این منطقه جهانی است و عقلانیت ما باید ایجاب کند منافع ملی و جهانی خود را مقدم بر منافع دستگاهی بدانیم.
کاوشگری برای تقویت باغ عباس آباد
وی از پیگیری آغاز دوباره کاوشها و تقویت پایگاه عباسآباد در بازگشت به تهران خبر داد و افزود: به پژوهشگاه و معاونت وزارتخانه ابلاغ خواهم کرد که کاوشها تداوم پیدا کند و پایگاه نیز تقویت شود.
صالحی امیری توسعه گردشگری عباسآباد را امری لازم دانست و گفت: مجموعه عباسآباد بهویژه در دسترسی گردشگری باید توسعه پیدا کند، ایرانیان بسیاری به مازندران و بهشهر علاقه دارند و زیباییهای خاص منطقه در کنار ترانزیت ظرفیتی برای جذب گردشگر خواهد بود.
وی افزود: ما و دولت باید سرمایهگذاری جدی برای مرمت، احیاء و تجهیز عباسآباد داشته باشیم و بستر رشد مشارکت با دانشگاههای معتبر داخلی و خارجی را نیز فراهم کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تاکید کرد: تمامی نهادها و متولیان بدانند که آثار میراثی باید توسط نهاد تخصصی اداره، مدیریت و مرمت شود و واگذاری آن به دیگر نهادها خلاف عقلانیت و مصوبات است، مسئولیت و تولیگری تمام آثار میراث توسط قانونگذار در سال ۱۳۰۵ به وزارتخانه واگذار شدهاست.
صالحی امیری افزود: امیدواریم با گفتگو و سازش تپههای اطراف را نیز به این مجموعه برگردانیم و بزرگترین سایت و باغموزه شمال کشور را در باغ جهانی عباسآباد داشته باشیم.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر وجود تعارض در مصوبات الحاق عرصه باغ جهانی عباسآباد به حریم بهشهر گفت: ارزیابی همکاران من در وزارتخانه میراث فرهنگی و جلسات متعدد کارشناسی، نشانگر پیامدهای منفی بسیار الحاق در کنار برخی موارد مثبت است. درباره مسائل تخصصی نباید احساسی تصمیمگیری شود.
تصمیم در جهت حفظ منافع میراث فرهنگی
وزیر میراث فرهنگی یادآور شد: پیامهای بسیاری از شهرستان و استان درباره الحاق داشتم، پیام روشن من این است که بهشخصه حساسیت لازم درباره این مساله دارم. تیم کارشناسی من در حال مطالعه و مدیران مربوطه امروز همراه من هستند و قطعا ما در جهت منافع میراث فرهنگی تصمیم خواهیم گرفت.
وی منافع میراث فرهنگی را منافع مردم دانست و افزود: از منافع زودگذر عبور خواهیم کرد.
صالحی امیری با بیان این که آیا الحاق مجموعه به شهر مشکلات بهشهر را حل خوهد کرد یا خیر، تاکید کرد: برای این پرسش باید پاسخ جدی و روشن داشته باشیم. در بحث نگهداری، با هماهنگی استاندار بخشی از نیازهای مجموعه با کمک استانداری و بخش دیگر توسط وزارتخانه تامین میشود تا حفاظت و صیانت لازم انجام شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تاکید کرد: در فضای فعلی کارشناسان ما با الحاق عرصه باغ عباسآباد موافق نیستند و در حال مطالعه فنی و دقیق برای اعلام رسمی موضع خود در قالب بیانیه هستیم.
انتهای پیام
نظرات