محمد مهدی غفوریان در گفت و گو با ایسنا دراین باره اظهار کرد: در حال حاضر مردم میتوانند گوشیهای آیفون را به صورت مسافری خریداری و رجیستر کنند. اما کسانی که قبل از آذر اقدام به خرید آیفون کرده باشد، قادر به رجیستری نیستند و میتوان گفت حجم بزرگی از آیفونهای موجود در بازار و گوشی خریداری شده توسط مردم جزء این دسته بوده و این مشکل بزرگی است که دولت باید به آن توجه کند.
غفوریان ادامه داد: از طرف دیگر هنوز ثبت سفارش مدلهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آیفون از طریق قانونی و توسط واردکننده انجام نمیشود و مردم مجبور هستند به روش مسافری این مدلها را خریداری کنند.
بازرس هئیت مدیره اتحادیه تجهیزات مخابراتی و لوازم جانبی کرج بیان کرد: در این روش هم مشکلات زیادی برای ریجستری و نوسان قیمتها وجود دارد و این فرایند شرایط سوء استفاده برای کسانی که به دنبال منافع شخصی هستند را هموار کرده است.
وی افزود: اگر هر چه زودتر موضوع واردات قانونی این مدلهای گوشی آیفون انجام شود، اتفاق خوبی در پی داشته و بسیاری از مشکلات حل خواهد شد، چرا که نیاز به خرید این مدل از گوشیها در کشور وجود دارد.
غفوریان اظهار کرد: قطعا در شرایطی که مردم نسبت به فرایند ریجستری اطمینان لازم را نداشته باشند، این عدم اطمینان در گردش مالی بازار تاثیر خواهد داشت. چون بسیاری از متقاضیان این نوع گوشی با وجود این مشکلات ترجیح میدهند که منتظر باشند تا تکلیف واردات قانونی آن مشخص شود.
وی یادآور شد: از نظر خریداران خرید گوشی آیفون به روش مسافری شامل گارانتی نمیشود و اصالت آن ابهام دارد. این موارد باعث شده مصرفکننده واقعی برای خرید دچار تردید باشد. از سوی دیگر ممکن است به دنبال این شرایط بعدها یکسری مشکلات هم در حوزه ورود مسافری و انتقال مالکیتها و موارد دیگر هم ایجاد شود.
وی گفت: بازار تلفن همراه امروزه یک کالای ضروری و استفاده از آن فراگیر است و چون کالایی است که تولید داخلی خیلی کمی دارد، بنابراین مشکلات این چنینی در آن به وضوح تاثیرگذار و مشهود است. به طوری که نوسان لحظهای نرخ ارز در حوزه خرید و فروش، خریدار و فروشنده را دچار مشکل کرده، در حالی که قبلا چنین مشکلی نداشتیم و حداقل یک ماه نرخ تلفن همراه ثابت بود.
وی یادآور شد: دولت باید یک سرمایه گذاری در این حوزه داشته باشد و کیفیت تولید داخلی را بالا برده، تولید کننده داخلی را تجهیز کرده و به آنها امکانات کافی همراه با آموزش لازم را اختصاص دهد، تا تولید بیشتری را در بحث داخلی داشته و این کالا متاثر از بازار خارجی نباشد.
غفوریان ادامه داد: تلفن همراه امروزه یکی از مهمترین وسائلی است که نمیتوان از آن چشم پوشی کرد. از این رو نیاز به واردات تلفن همراه و نوسانات ارز باعث شده، بازار آن تحت تاثیر قرار بگیرد.
وی همچنین درباره وضعیت بازار لوازم جانبی تلفن همراه گفت: لوازم جانبی برعکس گوشی تلفن همراه تقریبا ثبات قیمت دارد و در مورد آن افزایشی نمیبینیم. چون از قبل خریداری شده و فروشندگان موجودی زیادی دارند. اما با توجه به کاهش توان خرید مردم، فروشنده هم خیلی تمایل ندارد که افزایش قیمت داشته باشد.
وی با اشاره به مشکلات مالیاتی بیان کرد: در شرایط حاضر، مالیات به یک موضوع چالش برانگیز برای این صنف تبدیل شده است. در حالی که بازار راکد و هزینهها افزایشی است؛ چرا مالیات باید بیشتر شود.
غفوریان ادامه داد: از این مهمتر برخورد سلیقهای و عدم توجه به اسناد عمده یا خرده فروشی، مهمترین گله صنف است و یا اینکه ضریب را طوری در نظر میگیرند که در این شرایط اقتصادی به نفع کسبه نیست. در حالی که محاسبات مالیات سیستماتیک شده و هدف این است که اعتماد بین فروشنده و امور مالیاتی بر اساس گفتمان فروشنده یعنی خود اظهاری باشد، اما به گفته کسبه این فقط یک شعار است و این ممیزان مالیاتی هستند که میزان مالیات را مشخص میکنند و قدرت در دست آنهاست.
وی گفت: بنابراین نیاز است در محاسبه مالیاتی به سمتی برویم که شخص نتواند نظر خود را اعمال کند. وقتی مالیات یک واحد صنفی افزایش پیدا میکند و پرداخت رقم تعیین شده به او تحمیل میشود، ناگزیر است این افزایش را از مردم دریافت کند. این اشتباه از طرف یک ممیزی باعث میشود مردم آسیب ببینند و این چرخه بین مردم و کسبه دچار اختلال و مشکل شود.
انتهای پیام
نظرات