عباسرضا حیدری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به وضعیت شهر ابهر در حوزه بازآفرینی، عنوان کرد: خوشبختانه طی دو سال اخیر، علاوه بر انجام مطالعات در حوزه بافت ناکارآمد و فرسوده، وضعیت این مناطق اصلاح شده است.
وی با اشاره به آخرین وضعیت محدوده بافت ناکارآمد شهر که مصوبه کمیته کار و کمیسیون ماده ۵ را دریافت کرده است، عنوان کرد: در حال حاضر، محدوده بافت ناکارآمد ابهر ۵۰۵ هکتار است که از این میزان، محله شریفآباد با ۱۱۳ هکتار، ۷.۱ درصد مساحت شهر را دربر میگیرد و حسینآباد نیز با ۹۲ هکتار، ۶.۲ درصد از این محدوده را شامل میشود.
حیدری ادامه داد: ابهر مرکزی با ۱۷۲ هکتار، حدود ۱۱ درصد و شناط با ۱۳۰ هکتار نیز حدود ۸.۲ درصد از این مساحت را در اختیار دارند.
او با یادآوری اینکه در مجموع تاکنون ۳۲.۵ درصد از کل شهر مورد بازبینی قرار گرفته است، ادامه داد: بر این اساس، شریفآباد و حسینآباد در دسته بافتهای ناکارآمد و ابهر مرکزی و بخشی از شناط در دسته بافتهای فرسوده قرار دارند.
شهردار ابهر با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در خصوص بازآفرینی شهری، گفت: در این جلسات توانستیم مشوقهای ملی ویژه بافت فرسوده و ناکارآمد را در ابهر اجرایی کنیم که خوشبختانه با استقبال خوب شهروندان مواجه شده است.
وی افزود: همچنین در این جلسات، کوچه حاجیخانی در بافت مرکزی ابهر و خیابان شهید داودی در ناحیه شناط بهعنوان محدودههای بافت فرسوده، مصوبه استانی دریافت کرده و در برنامههای کاری شهرداری قرار گرفتهاند.
حیدری با یادآوری اینکه تاکنون، حدود ۶۰ درصد تخفیف برای صدور پروانه ساختمانی در این محدودهها اعمال شده است، ادامه داد: به مناسبت دهه فجر نیز این تخفیفات ادامه خواهد داشت.
او با بیان اینکه اجرای پروژههای بازآفرینی شهری در بافت ناکارآمد نیازمند اعتبارات قابلتوجهی است، تصریح کرد: در کنار تلاشهای گسترده شهرداری، همکاری سایر دستگاههای اجرایی نیز ضروری است.
شهردار ابهر با اشاره به اینکه بازگشایی معابر و بهبود دسترسیها در کوچههایی نظیر حاجیخانی و خیابان شهید داودی به کاهش مشکلات ترافیکی شهر کمک خواهد کرد، گفت: اجرای این طرحها نیازمند بودجههای هنگفتی است که گاهی از توان شهرداری خارج بوده و باید از اعتبارات ملی برای آنها استفاده کرد.
حیدری با تأکید بر مشکلات موجود در بافت فرسوده، اظهار کرد: یکی از معضلات اساسی که اخیراً، بهویژه در هسته مرکزی شهر مشاهده میشود، تبدیل بافتهای فرسوده به ساختمانهای مخروبه است. این موضوع نهتنها چهره شهر را نازیبا کرده، بلکه میتواند به معضلات اجتماعی نیز دامن بزند.
وی بر ضرورت تسریع در روند نوسازی و تأمین اعتبارات لازم برای حل مشکلات بافتهای فرسوده و ناکارآمد تأکید کرد و خواستار همکاری همه دستگاههای ذیربط برای اجرای هر چه بهتر طرحهای بازآفرینی شهری شد.
انتهای پیام
نظرات