• سه‌شنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۷:۲۶
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1403111612148
  • خبرنگار : 71628

سوئد، خانه امن تروریست‌های ضدایرانی و هتاکان به مذاهب

سوئد، خانه امن تروریست‌های ضدایرانی و هتاکان به مذاهب
تظاهرات علیه هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد

سوئد که در تازه‌ترین اتهام‌زنی خود علیه ایران مدعی استفاده آن از مسجد شیعیان استکهلم برای جاسوسی شده، سابقه‌ای طولانی در حمایت‌ از گروه‌های تروریستی‌ دارد که دست آن‌ها به خون مردم ایران آغشته است.

به گزارش ایسنا، دولت سوئد که در آخرین اتهام‌زنی‌های ضدایرانی خود مدعی جاسوسی ایران علیه این کشور حوزه اسکاندیناوی از طریق مرکز اسلامی امام علی(ع) در استکهلم شده است، سابقه‌ای طولانی در پناه‌دادن به تروریست‌ها،‌ از جمله گروهک منافقین داشته و حمایت و سازش با هتاکان به مقدسات، از جمله قرآن‌سوزی در شهرهای مختلف با هماهنگی پلیس این کشور داشته است.

«یاکوب فورسمد» وزیر امور اجتماعی سوئد، اخیرا در شبکه اجتماعی «ایکس» ادعا کرد که طبق ارزیابی سرویس امنیت سوئد، مرکز اسلامی امام علی (ع) در استکهلم توسط ایران به‌عنوان بستری برای جاسوسی و انجام فعالیت‌های تهدیدکننده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فورسدمن، بدون ارائه سندی آشکار درباره این اتهام‌زنی به ایران، اعلام کرد که سوئد تمام کمک‌های مالی دولتی به این مرکز را متوقف کرده است.

در پی این اقدام سوئد، مرکز اسلامی امام علی (ع) در بیانیه‌ای، خود ضمن رد این اتهامات بی‌اساس، تأکید کرد که این یک سازمان مستقل و بدون هیچ گونه پیوندی با احزاب یا دولت‌های سیاسی است.

این مرکز با رد ادعاها مبنی بر دریافت منابع مالی از کشورهای خارجی، اعلام کرد: «مرکز اسلامی امام علی (ع) نظارت دقیقی برای اطمینان از اینکه محل ما به عنوان بستری برای هر گونه فعالیت مجرمانه استفاده نمی‌شود، حفظ می‌کند.»

در همین راستا، «اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد بازداشت «محسن حکیم الهی» مدیر مرکز اسلامی استکهلم و برخی ادعاهای مطرح شده از سوی مقامات سوئد در ارتباط با ایران گفت که «ادعاهای مطرح شده ادعاهای بی‌اساسی است.»

به گفته بقائی، «مجموعه اقدامات و تحرکاتی که ظرف هفته‌های اخیر از جانب سوئد شاهد آن هستیم به هیچ وجه سازنده نیست و به نظر می‌رسد که برخی از تصمیم گیری‌ها ناشی از اعمال نفوذ طرف‌های ثالث است که خیر و صلاح ایران و سوئد را نمی‌خواهند.»

سوئد، خانه امن تروریست‌های ضدایرانی و هتاکان به مذاهب
مسجد شیعیان استکهلم که به اتهام جاسوسی برای ایران تعطیل شد

محاکمه غیرقانونی «حمید نوری» با تحریک گروهک «منافقین»

نمونه دیگری از اقدام ضدایرانی استکهلم که با حمایت گروهک منافقین انجام شد، بازداشت غیرقانونی «حمید نوری» دادیار پیشین قوه‌ قضاییه در ۱۸ آبان ۱۳۹۸ (نهم نوامبر ۲۰۱۹) به محض ورود به فرودگاه آرلاندا در استکلهم سوئد بود که دولت این کشور مدعی شد تحت «اصل صلاحیت قضایی جهانی» انجام شد. او به اتهام مشارکت در اعدام زندانیان عضو گروه تروریستی منافقین در تابستان سال ۱۳۶۷ طی جلساتی در دادگاه سوئد محاکمه و در نهایت به حبس ابد محکوم شد.

وکلای  نوری و نیز بسیاری از وکلای بین‌المللی در اظهارات متعدد روند و اصل دادگاه را متاثر از سیاسی کاری و خارج از قواعد و موازین حقوقی بین‌المللی و حتی قوانین داخلی سوئد عنوان کردند. آن‌ها اعلام کردند که شاکیان و شاهدان علیه نوری از این دادگاه استفاده کرده‌اند تا حکومت ایران را محکوم کنند. آن‌ها دادگاه سوئد را فاقد صلاحیت رسیدگی به این پرونده اعلام کردند و گفتند دادگاه سوئد صلاحیت رسیدگی به وقایع ۳۴ سال پیش در ایران را ندارد و باید این پرونده را برگرداند.

وکلای این شهروند ایرانی تأکید داشتند، بین گفته‌های شاهدان و شاکیان نزد پلیس و در دادگاه تناقض‌های اساسی وجود دارد.

سوئد، خانه امن تروریست‌های ضدایرانی و هتاکان به مذاهب
بازگشت حمید نوری به ایران

دادگاه سوئد در نهایت، در ۲۸ آذر ۱۴۰۲، دادگاه حمید نوری را با صدور حکم حبس ابد به پایان برد، در حالی که درباره این اتهام هیچ سابقه قضایی وجود نداشت و نهادهای حقوق‌بشر سازمان ملل حتی یک بار هم در این زمینه تحقیق نکردند.

آزادی نوری با همت وزارت امور خارجه دولت جمهوری اسلامی ایران و پس از تحمل پنج سال زندان در ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ حاصل و از سوی «کاظم غریب‌آبادی» معاون امور بین‌المللی قوه قضائیه اعلام شد.

دستگاه دیپلماسی دولت سیزدهم آزادی حمید نوری را که «با دسیسه و طراحی رژیم صهیونیستی و عاملیت گروهک تروریستی نفاق» زندانی شده بود را «جلوه دیگری از دیپلماسی اقتدار جمهوری اسلامی ایران در تحقق و تامین منافع ملی و نیز حمایت قاطعانه از حقوق ایرانیان» توصیف کرده بود.

نوری که پس از بازگشت به ایران در هجدهمین جلسه دادگاه منافقین شرکت کرده بود، در حاشیه این جلسه، در گفت‌وگویی اختصاصی با ایسنا با اشاره به این که محاکمه او در سوئد با تحریکات ضدایرانی گروهک منافقین انجام گرفت، گفته بود: بنده آخرین بازمانده جنایات همین سازمان هستم که با یک شکایت واهی، جعلی، دروغین و غیر واقعی توانستند مرا پنج سال در زندان نگه دارند که ۴  سال و نیم آن در زندان انفرادی بودم که از جنایات همین سازمان(منافقین) است که به بنده اتهامی را انتصاب دادند و مرا  به حبس ابد محکوم کردند ولی هم‌اکنون من کجا هستم؟  ایرانم و تهران و در دادگاه به عنوان شاکی حضور دارم.

نوری با بیان اینکه «سه دادگاه بدوی، تجدیدنظر و دیوان عالی سوئد به من حکم «حبس ابد» دادند اما اکنون در تهران هستم»، گفت: این نشان می‌دهد دادگاه‌های آن‌جا دروغین، ساختگی، نمایشی و شوخی هستند. اگر جدی بود و حمید نوری یک جنایت‌کار بود و قتل هزاران نفر را انجام داده بود؛ پس حمید نوری اکنون در ایران و تهران چه کار می‌کند؟ همه اتهامات دروغ و دادگاه آنجا فرمایشی بود و در نهایت فهمیدند اشتباه کردند و  با عزت و افتخار حمید نوری را با جت شخصی به ایران فرستادند.

سوئد، خانه امن تروریست‌های ضدایرانی و هتاکان به مذاهب
درگیری پلیس سوئد با معترضان به اقدام موهن «قرآن‌سوزی»

جایی برای احساس امنیت تروریست‌ها

استکهلم همچنین سال‌ها پذیرای تروریست‌های ضدایرانی، از جمله «حبیب فرج‌الله‌چعب» ملقب به «حبیب اسیود» سرکرده گروهک تروریستی «حرکة النضال» و طراح اصلی حمله تروریستی به رژه نیروهای مسلح در سال  ۱۳۹۷ بوده است که منجر به شهادت و زخمی شدن تعداد زیادی از شهروندان شد.

اسیود چندین عملیات تروریستی را در ایران اجرا و طراحی و از این طریق تعدادی از افراد بی‌گناه از جمله زنان و کودکان ایرانی را قربانی کرده بود.

اسیود از سال ۱۳۸۴ (۲۰۰۵) سرکردگی گروهک تروریستی حرکةالنضال را تحت حمایت چندین سرویس جاسوسی از جمله موساد و ساپو (سرویس جاسوسی کشور سوئد) و بعضی کشورهای منطقه برعهده گرفت. در نتیجه اقدامات تروریستی و خونبار این گروهک، بیش از ۴۵۰ نفر از شهروندان ایرانی شهید یا مجروح شده‌اند.

بیشترین تمرکز و فعالیت‌های این گروهک تروریستی بر روی عملیات‌های تخریبی، ترور و بمب گذاری در منطقه جنوب غرب ایران به خصوص استان خوزستان، تلاش برای ناامن سازی این استان و در نهایت، ترغیب برای جداسازی آن از ایران بوده است.

سوئد، خانه امن تروریست‌های ضدایرانی و هتاکان به مذاهب
«فرج‌الله چعب» سرکرده گروهک تروریستی «حرکةالنضال» در دادگاه محاکمه او در ایران

گروهک تروریستی حرکةالنضال عملیات‌های تروریستی مختلفی را برنامه ریزی و اجرا کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به بمب‌گذاری در فرمانداری اهواز در سال ۸۴، بمب‌گذاری در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی (سازمان برنامه و بودجه) خوزستان در سال ۸۴، عملیات بمب‌گذاری اداره مسکن و شهرسازی اهواز در سال ۸۴، بمب‌گذاری در اداره محیط‌زیست اهواز در سال ۸۴، بمب‌گذاری در خطوط انتقال نفت خوزستان، بمب‌گذاری در محور انتقال نفت اهواز-آبادان-ماهشهر، بمب‌گذاری در فرمانداری دزفول و آبادان در سال ۸۴، برنامه‌ریزی برای بمب‌گذاری در دادگستری اهواز و حمله تروریستی به رژه نیروهای نظامی و انتظامی در ۳۱ شهریور ماه سال ۱۳۹۷ در اهواز اشاره کرد.

اسیود که پیش از دستگیری ساکن سوئد بود، با صراحت در دادگاه بر حضور آزادانه و طراحی برای عملیات‌های تروریستی علیه ایران، در این کشور و سایر کشورهای غربی تاکید کرده است.

او در مدتی که در کشور سوئد زندگی می‌کرد تحت حمایت چتر امنیتی سرویس جاسوسی این کشور (ساپو) قرار داشت.

فرج‌الله چعب در تحقیقات قانونی در مراحل رسیدگی به پرونده در توضیح ارتباطات خود با سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی، به ارتباط با شخصیت‌های برجسته در سرویس اطلاعاتی موساد و سازمان سیا اقرار کرده و از ارتباط نزدیک با آن‌ها پرده برداشته بود.

سوئد، خانه امن تروریست‌های ضدایرانی و هتاکان به مذاهب
برگزاری دادگاه رسیدگی به جنایات گروهک «منافقین» در ایران

آبان ماه ۱۳۹۹ بود که فرج‌الله‌چعب توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) در کشور ترکیه دستگیر شد. او پس از طی کردن فرایند محاکمه قضایی در ایران، در نهایت به مجازات اعدام به جرم افساد فی‌الارض از طریق تشکیل و اداره و سرکردگی گروه باغی به نام حرکة النضال و طراحی و اجرای عملیات‌های تروریستی متعدد در استان خوزستان محکوم شد. حکم او ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ اجرا شد.

افزون بر این، سوئد از جمله کشورهای اروپایی است که به محیطی امن برای گروهک منافقین تبدیل شده است؛ بخشی از منافقین پس از پایان یافتن جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، سوئد را به دلیل آزادی‌هایی که می‌توانند در آن کشور داشته باشند، برای اقامت انتخاب کردند. آن‌ها دولت سوئد را هم‌سو با خود می‌دیدند یا این‌که حداقل، خطری از سوی آن دولت متوجه آن‌ها نبود.

اقدامات تخریبی منافقین در سوئد علیه ایران، از نخستین روزهای حضورشان در آن کشور آغاز شد. علاوه بر اینک بخشی از اقدامات تروریستی منافقین در سوئد طرح‌ریزی و برنامه‌ریزی شد، در آن کشور نیز اقداماتی علیه سفارت ایران انجام دادند. در فروردین سال ۱۳۷۱، منافقین به سفارت جمهوری اسلامی ایران در استکهلم حمله کردند که روابط ۲ کشور را تحت تاثیر قرار داد.

منافقین همچنان در سوئد حضور دارند و در برهه‌های مختلف دست به اقدامات خرابکارانه می‌زنند؛ اقداماتی که با حمایت دولت سوئد انجام می‌شود. در دهه گذشته که حضور اعضای سازمان مجاهدین خلق در فضای مجازی پررنگ‌تر شد، افرادی از کشورهای سوئد، فرانسه و آمریکا به آلبانی رفتند و به منافقین آموختند که چگونه در شبکه‌های اجتماعی فعالیت کنند و به تبلیغ و نشر پیام‌های خشونت‌آمیز بپردازند.

سوئد، خانه امن تروریست‌های ضدایرانی و هتاکان به مذاهب
سلوان مومیکا، عامل هتک حرمت به قرآن کریم

اقدام موهن علیه قرآن کریم با صدور مجوز پلیس

استکهلم و چند شهر دیگر سوئد، بارها شاهد اقدام موهن «قرآن‌سوزی» بوده که اغلب، با هماهنگی پلیس این کشور انجام شده و خشم مسلمانان سراسر جهان را برانگیخت.

این اقدام باعث بروز تجمعات اعتراضی گسترده‌ای در نقاط مختلف جهان و حمله به سفارت استکهلم، از جمله در عراق شد.

نقش اصلی این اقدام موهن فردی به نام «سلوان مومیکا» بود که چندین مرتبه کتاب آسمانی مسلمانان را به آتش کشیده بود. او هفته گذشته و به ضرب گلوله به هلاکت رسید.

پلیس این کشور همچنین پیشتر، مجوزهایی را برای سوزاندن تورات و انجیل نیز صادر کرده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha