سیدرضا صالحی امیری، امروز پنجشنبه ۱۸ بهمن در آئین رونمایی از اسناد مالکیت مجموعه باغ موزه چهلستون و کارخانه ریسباف در اصفهان اظهار کرد: همه باید بپذیریم که مداخله غیرکارشناسی در حوزه کارخانه ریسباف نباید صورت گیرد؛ چه دولت، چه مسئولین استانی و چه کسانی که دلسوز اصفهان هستند باید قبول کنند که این پروژه یک نقطه استراتژیک در اصفهان محسوب میشود و نیازمند یک کار کارشناسی و مشاوره است. اگر امکان استفاده از مشاور بینالمللی نباشد، باید فراخوانی برای انتخاب مشاور ملی انجام شود و اجازه دهیم که مشاورین طرحهای خود را ارائه دهند و طرح برگزیده نیز بهعنوان مبنای کار مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه سیاست وزارت میراث فرهنگی تفویض اختیارات مرکز به استانها است، افزود: در جلسه مشترکی که دو هفته پیش با استانداران و وزارت کشور داشتم، اعلام کردم که ۲۵ اختیار را به استانها دادهایم و قصد داریم این تعداد را به ۵۰ اختیار افزایش دهیم. این اختیارات به استانها کمک میکند تا قدرت تصمیمگیری بیشتری داشته باشند، البته برخی مسائل خاص مانند حریمها باید در کمیتههای عالی مورد بررسی قرار گیرند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بیان کرد: پیشنهاد من این است که یک شورای راهبردی یا راهبری با محوریت استاندار برای کارخانه ریسباف و با حضور دو نفر از اعضای دولت، دو نفر از نمایندگان استان، دو نفر از چهرههای باستانشناسی و اصحاب موزه و سایر کسانی که در این مسئله ذیربط هستند، تشکیل شود.
صالحی امیری با اشاره به اینکه در سال ۱۳۱۶ آندره گدار، کتابخانه ملی و موزه ملی را با هم ساخت و بین این دو یک پل ارتباطی ایجاد کرد، افزود: ما باید بنای فاخر دیگری برای ملت ایران بسازیم، بنایی که نه تنها متعلق به اصفهان و ایران، بلکه متعلق به جهانیان باشد. این بنا باید در شأن فرهنگ و تمدن ایران زمین باشد. به همین دلیل پیشنهاد فراخوان بینالمللی برای انتخاب مشاور، تشکیل شورای راهبردی و فراخوان برای جذب سرمایهگذار را دارم. پروژه ریسباف اصفهان باید با مشارکت همه نهادهای تصمیمگیر انجام شود، ولی محوریت آن باید با استاندار باشد تا زیباترین بنای بعد از انقلاب در اصفهان احداث شود و این پروژه بهعنوان یک المان بزرگ ایرانی و اسلامی شناخته شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه حضور مسئولان در این نشست نشاندهنده توجه ویژه دولت به استان اصفهان است، خاطرنشان کرد: پیام ما این است که هویت ما در اصفهان خلاصه میشود و اگر بخواهیم پرچم ایران را در حوزه تمدنی و بر فراز ایران زمین برافراشته کنیم، باید از اصفهان آغاز کنیم.
وی ادامه داد: موضوع مهم و اساسی که در سرنوشت ایران تأثیرگذار است، مثلث طلایی اصفهان، شیراز و یزد است که در حال پیگیری توسط استانداران این سه استان است. اصفهان یکی از بزرگترین کانونهای تمدن ایران به شمار میآید. امروز ما با تقریباً تمامی مدیران ستادی در کل استان و شهرستانها گردهم آمدهایم تا مسائل این حوزه را یک بار دیگر بررسی کنیم.
صالحی امیری با تاکید بر اینکه در حوزه میراث فرهنگی، ما نیازمند مرمت جدی بناهای استان هستیم، تصریح کرد: این بناها نه تنها سازههای معماری و زیباشناختی هستند، بلکه آبرو، هویت و شخصیت ایران زمین را نیز نمایندگی میکنند.
وی ادامه داد: ظرفیتهای بسیار بزرگی در این استان وجود دارد. اصفهان بهعنوان یک قطب میراث فرهنگی و گردشگری شناخته میشود و در مطالعات مختلف مشاهده میکنیم که مقصد اول بسیاری از گردشگران که وارد ایران میشوند، اصفهان است. جذابیتهای گردشگری این شهر کمنظیر است.
صالحی امیری افزود: اصفهان تاریخ طولانی دارد، اما اصفهان نیازمند یک برنامه جامع در حوزه میراث فرهنگی، ثبت و صیانت، و همچنین یک برنامه جامع گردشگری و صنایع دستی است.
وی با بیان اینکه اما آنچه به نظر من اهمیت بیشتری دارد این است که ما بتوانیم امانتدار خوبی برای مردم این استان و سرزمین باشیم، اظهار کرد: اراده دولت چهاردهم بر این است که با وفاق، همدلی، هماهنگی و انسجام کارها را پیش ببریم. باور ما باید در متن کار حرکت کند و از حاشیه پرهیز کنیم.
صالحی امیری در پایان خاطرنشان کرد: امروز به اصفهان آمدهایم که اهمیت این استان را در دولت چهاردهم نشان دهیم. به طور طبیعی ما متحد هستیم که مصوبات جلسه را دنبال کنیم. نوید میدهم که اصفهان در مسیر جهش جدید قرار گرفته و انشاءالله مردم اصفهان طعم شیرین این جهش و تحول را خواهند چشید.
انتهای پیام
نظرات