• یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403112115883
  • خبرنگار : 50649

مدیرکل میراث فرهنگی فارس خبر داد:

وجود ۷۰ سنگ‌نگاره ثبت‌نشده در مرودشت/ اولویت کاوش‌ها در کدام محورهاست

وجود ۷۰ سنگ‌نگاره ثبت‌نشده در مرودشت/ اولویت کاوش‌ها در کدام محورهاست

ایسنا/فارس مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس از وجود ۷۰ سنگ‌نگاره تاریخی در دشت مرودشت خبر داد و محورهایی که اخیرا کاوش خواهند شد را برشمرد.

محمد ثابت اقلیدی امروز، ۲۱ بهمن در نشست خبری با خبرنگاران که پیرامون شرکت استان فازس در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران برگزار شد، گفت: در شهرهای مرودشت، پاسارگاد و بیضا آثار باستانی نهفته وجود دارد.

وی در پاسخ به ‌ایسنا در مورد آخرین وضعیت کاوش‌های باستانی گفت: با مجوزی که اخذ کردیم، در شهر گور فیروزآباد اخیرا کاوش‌هایی انجام شده است. همچنین مجوز کاوش کاخ والرین این شهرستان را میز کسب کردیم.

ثابت‌اقلیدی، پرداختن به کاوش‌های باستان‌شناسی را یکی از اقدامات میراث فرهنگی فارس عنوان و به بحث حفاظت از آثار تاریخی اشاره کرد و افزود: ادارات میراث فرهنگی در شهرستان‌ها نحیف بود و مجوز جذب نیرو نداشتند، اما اکنون مجوز استخدام بالغ بر ۶ هزار نفر نیروی کارشناس و متخصص برای اماکن گردشگری در سطح کشور اخذ شده ‌که در آن فارس سهم قابل توجهی دارد و بدین ترتیب تمام اماکن ما ساختار پایدار می‌کند مثل حافظیه که برای هر بخش نیرو تعریف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس با بیان اینکه در دشت مرودشت بالغ بر ۷۰ سنگ‌نگاره تاریخی داریم که اصلا ثبت نشده است، گفت: محور ساسانی و هخامنشی پهنه گسترده‌ای در فارس دارد، لذا باید به سمت حفاظت هوشمندسازی برویم.

وی ادامه داد: در همین راستا فارس به عنوان پایلوت کشور برای هوشمندسازی حفاظت آثار تاریخی انتخاب شده است که در این اقدام کار حفاظت از فاصله تخت جمشید تا بیضا با استفاده از پهپاد انجام می‌دهیم. 

کاوش در تپه پوستچی فعلا در اولویت نیست 

ثابت اقلیدی در پاسخ به سوال دیگر در خصوص آخرین وضعیت کاوش‌های تپه پوستچی گفت: این نقطه تاریخی شیراز مثل سایر نقاط، نیاز به کاوش‌های باستان شناسی دارد، اما اولویت‌ ما برای کاوش‌ها نیست. اولویت ما کاوش در کاخ والرین شهر گور، برزن جنوبی تخت جمشید و... است و سعی می‌کنیم کاوش‌ها را به سمت بیضا ببریم، زیرا بنا داریم مسیر گردشگری تخت جمشید را تغییر دهیم.

ثابت اقلیدی در ادامه در خصوص فروش سکه‌های تاریخی ایران در نیویورک که در خبری آمده است، این سکه‌ها از بیضا فارس کاوش شده‌اند، گفت: این سکه‌ها صد درصد ایرانی هستند ولی مشخص نیست که از بیضا فارس است‌. در حوزه حفاظت از آثار تاریخی در سطح استان گرچه تعداد نیروهای ما کم است، اما بهترین نیروها را در اختیار داریم.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس همچنین بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های گردشگری استان تاکید کرد و گفت: در گذر سنگ سیاه شیراز، هم مسجد، هم کنیسه و هم کلیسا داریم اما استفاده‌ای از این ظرفیت تاریخی و گردشگری نمی‌کنیم.

وی در ادامه از برگزاری کنسرت ۳۰۰ در تخت جمشید بعد از ایام نوروز ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: چند رویداد در هفته‌های آتی برگزار خواهیم کرد که از جمله آن می‌توان به برگزاری جشن نیمه شعبان در مسجد وکیل اشاره کرد. 

مدیرکل میراث فرهنگی فارس از برگزاری نشست شورای عالی بررسی ثبت جهانی آثار تاریخی کشور در بازه زمانی ۲۶ تا ۳۰ بهمن‌ماه جاری در شیراز خبر داد و گفت: فرایند ثبت جهانی مساجد تاریخی استان فارس شروع می‌شود و تلاش داریم تا ۸ مسجد استان شامل مسجد جامع نی‌ریز، مسجد جامع داراب و مسجد سنگی داراب، مسجد مشیر الدوله، وکیل، نصیرالملک، عتیق و مسجد نو را در نوبت ثبت جهانی قرار دهیم.

تامین اعتبار مرمت ۲۰ مسجد تاریخی 

ثابت اقلیدی از تامین اعتبار مرمت ۲۰ مسجد تاریخی استان فارس خبر داد و افزود: نکته حائز اهمیت در این بحث آن است که متولی اماکن تاریخی مانند مقابر، حرم‌ها و حوزه‌های علمیه ما نیستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس در ادامه در پاسخ به اینکه آیا اجرای برنامه نورافشانی در اماکن تاریخی مانند ارگ کریم‌خانی برای این آثار مخاطره‌آمیز است، گفت: سعی می‌کنیم نورافشانی‌ها به گونه‌ای انجام شود که هیچ‌گونه تهدیدی برای آثار تاریخی نباشد.

وی در ادامه از حضور استان فارس در هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران خبر داد و گفت: این نمایشگاه مهم‌ترین رویداد گردشگری کشور است که سال به سال تخصصی‌تر می‌شود. 

حضور در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری با دو رویکرد

مدیرکل میراث فرهنگی فارس با بیان اینکه امسال با چند رویکرد در نمایشگاه مذکور شرکت کرده‌ایم، یکی از این رویکردها را توجه به جایگاه سومین حرم اهل‌بیت(ع) و گردشگری زیارت و توجه به اقتصاد این نوع گردشگری عنوان کرد و افزود: تلاش داریم تا با شهرهای مشهد و قم مثلث کرامت نور در حوزه گردشگری تشکیل دهیم و این مساله را در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران با قوت دنبال خواهیم کرد.

وی، رویکرد دیگر حضور فارس در نمایشگاه مذکور را توجه به خاستگاه تمدنی این استان عنوان کرد و گفت: امسال به صورت جزیره‌ای با شعار ‌«فارس، شکوه تمدن و تدین‌» در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری حضور خواهیم یافت. 

مدیرکل میراث فرهنگی فارس با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب درباره معرفی سنگ‌نگاره والرین گفت: در نمایشگاه گردشگری در توزیع اقلام تبلیغاتی تمرکز ما بر روی معرفی والرین است چرا که در دوران تمدنی در عرصه‌های مختلف فارس یکی از خاستگاه‌های بزرگ ایران بوده است.

ثابت اقلیدی از حضور استارتاپ‌های هوشمند صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی در غرفه فارس در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری خبر داد و افزود: فرزند عامل موثری در بحث سفر است و باید به این مساله در بحث گردشگری توجه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در غرفه فارس ۱۶ هنر به صورت ورک شاپ به نمایش گذاشته می‌شود، افزود: از فرصت نمایشگاه گردشگری برای نمایش توانمندی‌های فارس در عرصه صنایع دستی و هنرهای سنتی بهره می‌بریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha