به گزارش ایسنا، در این یکشنبه برفی، نگاهی خواهیم انداخت به اخباری که در سرویس علمی و دانشگاهی منتشر شدهاند. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید.
چین در اعماق دریا به دنبال ذرات بنیادی جهان میگردد
چین نمونه اولیه آشکارسازها را برای یافتن نوترینوها در دریای چین جنوبی مستقر کرده است.
پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی در صدر مراکز پژوهشی سرطان کشور قرار گرفت
بر اساس تازهترین ارزشیابی جامع فعالیتهای پژوهشی و فناوری مراکز تحقیقاتی کشور که از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شده، پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی در بین تمام مراکز پژوهشی در حوزه سرطان اعم از بالینی، بایومدیکال و ارتقای سلامت موفق به کسب رتبه اول شده و در جایگاه نخست قرار گرفته است.
جهاددانشگاهی با انتشار بیانیهای فرارسیدن چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و تقارن مبارک و امیدبخش آن با جشن میلاد منجی عالم بشریت، حضرت ولیعصر (عج) را تبریک گفت و از عموم ملت جمهوری اسلامی ایران دعوت کرد تا با شرکت در «جشن حضور تا ظهور» در ۲۲ بهمنماه، بار دیگر با آرمانهای انقلاب تجدید میثاق کرده و عزم راسخ خود را در دفاع از انقلاب اسلامی به نمایش بگذارند.
یکی از مسئلههای بزرگ حلنشده علم در کتاب «فرازمینی»ها بررسی میشود
وِید راش، فارغالتحصیل رشته نجوم از مرکز اخترفیزیک هاروارد در کتاب «فرازمینیها»، یکی از مسئلههای بزرگ حلنشده در علم را که آیا حیات، چه هوشمند، چه غیرهوشمند، در سیارات دیگر وجود دارد؟ را بررسی میکند.
روش نوین پژوهشگران دانشکدگان فنی برای بازیافت پسماندهای نیروگاهی
محققان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، به تکنیکی نوین برای بازیابی فلزات از پسماندهای نیروگاهی دست یافتند.
راهاندازی مرکز مشاوره هوش مصنوعی با هدف ارائه خدمات تخصصی به کسبوکارها
رئیس انجمن ملی هوش مصنوعی ایران از راهاندازی مرکز مشاوره هوش مصنوعی در کشور خبر داد.
راه شیری بر فراز قلههای استرالیا
عکس روز ناسا، کهکشان راه شیری را بر فراز قلههای استرالیا به نمایش میگذارد.
دعوت وزیر علوم از دانشگاهیان جهت حضور در راهپیمایی یومالله ۲۲ بهمن
دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن عرض تبریک سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی که با اعیاد مبارک شعبانیه همزمان شده است، با صدور پیامی خواستار حضور حداکثری خانواده بزرگ دانشگاهیان کشور، همگام با ملت غیور و شریف ایران، در راهپیمایی یومالله ۲۲ بهمن شد.
مجله بینالمللی مهندسی برق دانشگاه امیرکبیر نمایه اسکوپوس شد
مجله بینالمللی مهندسی برق دانشگاه امیرکبیر، موفق به دریافت نمایه Scopus در سال ۲۰۲۵ شده است.
واقعیت بومیسازی کاتالیست در ایران
در حالی که ایران ادعای بومیسازی ۹۷ درصدی کاتالیستها را مطرح کرده، آمارهای رسمی نشان میدهد که همچنان وابستگی قابلتوجهی به واردات این محصولات وجود دارد. آیا صنعت کاتالیست ایران واقعاً به خودکفایی رسیده یا هنوز چالشهای بزرگی در این مسیر باقی مانده است؟ بررسیها نشان میدهد که نبود شفافیت در عملکرد کاتالیستهای داخلی، یکی از حلقههای مفقوده این ادعا است.
برگزاری دومین کنگره بینالمللی هوش مصنوعی در علومپزشکی
دومین کنگره بینالمللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی بهعنوان رویدادی کلیدی در تقاطع دو حوزه پیشرفته و مهم علم پزشکی و فناوری هوش مصنوعی، فرصتی برای به اشتراکگذاری دانش، تجربیات و نوآوریها خواهد بود.
رفتار "دیوانهوار" ترامپ باعث کاهش اعتماد بینالمللی به امریکا شده است
یک فعال حوزه دانشجویی با بیان اینکه ترامپ در مذاکرات بینالمللی اغلب از یک رویکرد "بردن یا نرفتن" استفاده میکرد، گفت: رفتار "دیوانهوار" ترامپ حتی اگر در کوتاهمدت به مزیت تبدیل شود، در بلندمدت به تضعیف سیستمهای بینالمللی و کاهش اعتماد به مذاکرات بینالمللی منجر میشود.
نقش یادگیری الکترونیکی در تقویت مهارتهای ذهنی دانشآموزان
پژوهشی تازه نشان داده است که محیطهای یادگیری الکترونیکی میتوانند بر کارکردهای ذهنی و اجرایی دانشآموزان تأثیر مثبت بگذارند. این تحقیق بر اساس بررسی الگوهای جدید آموزشی انجام شده و نتایج امیدبخشی ارائه کرده است.
سرپرست دانشگاه پیام نور با اشاره به ادغام بیش از ۱۱۵ واحد این دانشگاه در گذشته، تاکید کرد: پیشبینی شده بود ۱۰۷ مرکز دیگر دانشگاه پیام نور نیز ادغام شوند که تعدادی از این مراکز ادغام شدند، اما مجدد نسبت به جذب دانشجو اقدام کردند که ما وضعیت این مراکز را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
نظارت دائم بر پرورش ماهیها با هوش مصنوعی
فناوری هوش مصنوعی با تماشای نفس کشیدن هر ماهی، وضعیت ماهیهای پرورشی را ردیابی میکند.
۳ ماموریت بنیاد ملی علم ایران/به دنبال آثار اقتصادی-اجتماعی پژوهشها هستیم
رئیس بنیاد ملی علم ایران گفت: بنیاد ملی علم ایران، سه مأموریت مهم مرجعیت علمی، پژوهش برای حل مسائل کشور و ترویج علم را دنبال میکند که ماموریت اول، پژوهش برای رسیدن به مرجعیت علمی است. در این راستا، ضمن سرمایهگذاری و حمایت از پژوهش، باید تعاملات بینالمللی داشته باشیم و دانشمندان را حمایت کنیم تا به این مهم در ابعاد منطقهای و بینالمللی دست پیدا کنیم. به دنبال آثار اقتصادی-اجتماعی پژوهشها هستیم و در دولت هم باید در پی این باشیم که تصمیمگیریها بر مبنای دانش و پژوهش صورت بگیرد.
حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن، بار دیگر اتحاد ملی را به جهانیان نشان میدهد
سازمان سنجش آموزش کشور با صدور بیانیهای از ملت بزرگ ایران به ویژه جامعه علمی و آموزشی دعوت کرد تا با حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن، بار دیگر اتحاد ملی را به جهانیان نشان دهند.
فراخوان طراحی تندیس سومین جشنوارۀ فرهنگی دانشجویان خوابگاهی دانشگاه تهران اعلام شد
فراخوان طراحی تندیس سومین جشنوارۀ فرهنگی و هنری ویژه دانشجویان خوابگاهی دانشگاه تهران اعلام شد.
ماه و مریخ امشب همنشین میشوند
اگر امشب، ۹ فوریه ۲۰۲۵ (۲۱ بهمن) و بامداد فردا به ماه نگاه کنید، سیاره سرخ را در کنار ماه میبینید که منظرهای ایجاد میکند که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است.
حمایت معاونت علمی از تربیت نیروی انسانی در کوانتوم، هوش مصنوعی و فناوریهای نوظهور
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در بیست و هفتمین نشست اعضای هیأت امنای بنیاد ملی علم ایران با اشاره به اهمیت تربیت نیروی انسانی پژوهشمحور، خلاق و نوآور در زمینه فناوریهای نوظهور، بر حمایت معاونت علمی از حرکت بنیاد ملی علم ایران در این مسیر تأکید کرد.
بیش از هر زمان دیگری به انسجام مردم نیاز داریم/باید تحت فرمان رهبری حرکت کنیم
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه بیش از هر زمان دیگری به انسجام و وحدت مردم نیاز داریم، گفت: دولت در زمینه دیپلماسی و نیروهای نظامی در زمینه دفاعی باید هر آنچه لازم است را با تحت فرمان و صلاحدید رهبری انجام دهد.
مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم منصوب شد
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حکمی مصطفی باقری خلیلی را به سمت «مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی» منصوب کرد.
وزیر بهداشت، عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی شد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حکم رئیس جمهور، عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران شد.
افتتاح پروژههای جدید خوابگاهی در دانشگاههای علوم پزشکی/ ۲۴ هزار تخت خوابگاهی جدید در دست ساخت
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از ساخت ۲۴ هزار تخت خوابگاهی جدید و افتتاح آشپزخانههای صنعتی بهمنظور بهبود شرایط رفاهی دانشجویان خبر داد.
خوابگاههای متأهلی راهی برای تحقق سیاستهای جوانی جمعیت
وزیر بهداشت بر لزوم توسعه خوابگاههای متأهلی برای دانشجویان تأکید کرد و آن را گامی اساسی در راستای سیاستهای جوانی جمعیت دانست.
بومیسازی ضخامتسنج لایه نازک با یک چهارم قیمت نمونه مشابه خارجی
یک شرکت دانشبنیان موفق به بومیسازی ضخامتسنج لایه نازک با یک چهارم قیمت نمونه مشابه خارجی شده است که با تاباندن پرتوهای نور در زوایای مختلف به نمونه و تحلیل دادههای اپتیکی، ضخامت لایههای نازک را تا دقت ۲ نانومتر اندازهگیری میکند.
کاهش ۵۰ درصدی مصرف بتن و فولاد با کمک اوریگامی
استحکام و یکپارچگی ساختاری بتن نه تنها در خواص مواد آن، بلکه در نحوه قالبگیری آن در حین ساخت نهفته است. یک دانشجوی معماری روشی هوشمندانه ابداع کرده است تا با استفاده از بتن و فولاد بسیار کمتر از حد معمول، طبقات طاقدار مستحکم و مستحکم بسازد و برای انجام این کار از اوریگامی الهام گرفته است.
قدرتنمایی شبیهساز کوانتومی جدید گوگل
شبیهساز کوانتومی ۶۹ کیوبیتی گوگل میتواند سریعترین ابررایانهها را در محاسبات کلیدی شکست دهد. این شبیهساز کوانتومی قابلیتهای بیسابقهای را برای مقابله با چالشهای مغناطیس، علم مواد و فراتر از آن ارائه میکند.
برگزاری رویداد نوآوری هوش مصنوعی در سلامت از راه دور
رویداد نوآوری هوش مصنوعی در دوراپزشکی با هدف بررسی جدیدترین فناوریها و کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه پزشکی و سلامت طراحی شده است و به شرکتکنندگان این فرصت را میدهد که با آخرین دستاوردها و روندهای نوآورانه در این زمینه آشنا شوند.
صدای انقلاب اسلامی بیش از هر زمان دیگر در دنیا طنینافکن شده است
مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی با ارسال بیانیهای به مناسبت دهه فجر و چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران تاکید کرد؛ صدای انقلاب اسلامی مردم ایران، بیش از هر زمان دیگر در دنیا طنینافکن شده است.
ارائه «درس هوش مصنوعی و تحول دیجیتال» برای دانشجویان از ترم جاری
دانشگاه تهران درس «هوش مصنوعی و تحول دیجیتال» را به دروس آموزشی خود در مقطع کارشناسی اضافه کرد.
«راکت لب» ۵ ماهواره اینترنت اشیاء را به مدار پرتاب کرد
شرکت «راکت لب» روز هشتم فوریه پنج ماهواره اینترنت اشیاء را به مدار زمین فرستاد.
طرح مشابه پروژههای جایگزین خدمت سربازی نخبگان برای بانوان
رئیس بنیاد ملی نخبگان از برنامهریزی برای همسانسازی تسهیلات نخبگی میان بانوان و آقایان خبر داد و گفت: طرحی مشابه پروژههای جایگزین خدمت سربازی نخبگان برای بانوان در دست بررسی است تا فرصتهای برابر برای استفاده از ظرفیت نخبگان زن در عرصههای مختلف فراهم شود.
انتهای پیام
نظرات