علیرضا الماسوندی در اولین همایش ملی هیدرولوژی و منابع آب ایران که امروز ۲۳ بهمنماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: اگر امنیت آبی نداشته باشیم هیچ کدام از امنیتهای دیگر اتفاق نخواهد افتاد. تمام امنیتها و چرخه حیات به امنیت آبی متصل هستند و اگر این اتصال وجود نداشته باشد و انقطاعی رخ دهد در همه زمینهها دچار مشکلات میشویم.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اهمیت همافزایی بخش خصوصی و دولتی به منظور ایجاد توسعه پایدار افزود: حاکمیت مؤثر آب میتواند منجر به ایجاد امنیت غذایی، پایش کیفی مواد غذایی، امنیت ملی، امنیت شغلی و... میشود و آمایش سرزمین به این موضوع بستگی دارد.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: تعامل در سه حوزه اجتماع، محیط زیست و اقتصاد بسیار مهم است که اگر هر کدام از این ارکان آستانه ایدهآل را داشته باشد به توسعه پایدار نخواهیم رسید و باید در یک تعامل با همه ارکان به توسعه پایدار برسیم.
الماسوندی عنوان کرد: یکی از شرایطی که به شدت آسیب وارد کرده شرایط آبهای سطحی و زیرزمینی است. تغییرات اقلیم و دما موجب شده در موضوعات مختلف به خصوص بخش کشاورزی دچار مسئله شویم. در ایران ۴۸ درصد وابسته به آب زیرزمینی است یعنی از مجموع ۹۲ میلیارد مترمکعب برداشت آب، ۴۸ درصد به آبهای زیرزمینی وابسته است.
وی افزود: به دلیل عدم رعایت توسعه پایدار، هنور بحث منابع آب مطرح است و ماحصل آن حدود ۱۵۰ میلیارد مترمکعب کسری در آب های زیرزمینی شده است.
الماسوندی عنوان کرد: چرخه و پیوستگی بین آب زیرزمینی و آب سطحی را بهم زدیم و رودخانه های تغذیه کننده را به تغذیه شونده تبدیل کردیم. از سوی دیگر وقتی تولید افزایش مییابد اما برای راندمان و روشها کاری نکردیم، چطور میتوانیم بگوییم چرخه هیدرولوژیک رعایت میشود؟ نمیشود همه منابع آب را مصرف کنیم و روی روشهای بهینه و بهرهوری کار نکنیم. در واقع شبکههای تحت فشار بارانی و ... منسوخ شده است.
انتهای پیام
نظرات