حجتالاسلام نصرالله پژمانفر امروز ۲۵ بهمن همراه جمعی از مدیران استانی و شهری، از بیمارستان روان درمانی ابن سینا با هدف بررسی مسائل و مشکلات این مرکز درمانی بازدید کرد.
وی در حاشیه بازدید از این بیمارستان اظهار کرد: در بازدید از تنها مرکز اعصاب و روان شرق کشور، مشکلات عدیدهای در زمینه زیرساختهای اسکان، تخت و امکانات رفاهی مشاهده شد، ظرفیت پذیرش معمولا باید بین ۶۰ تا ۷۰ درصد باشد، اما در حال حاضر برخی اتاقها با تعداد تختهای بیشتری نسبت به ظرفیت واقعی پر شدهاند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حجم بالای پذیرش بیماران، این مرکز را تحت فشار قرار داده و در برخی موارد تعداد تختها در هر اتاق از ۴ و ۵ به ۱۲ عدد افزایش یافته است که این امر، آسایش بیماران روانی را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی ادامه داد: بخشی از مجموعهها اصلاح و تجدید بنا شده، اما بخشی از آنها مرمت نشده است. این مرکز که پذیرای بیماران از سراسر کشور بویژه استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و گلستان است با کمبود جدی فضا و تجهیزات مواجه است.
پژمانفر مطرح کرد: با توجه به اهمیت این مرکز به عنوان قطب درمان اعصاب و روان در شرق کشور، نیاز است وزارت بهداشت با تخصیص بودجه و امکانات لازم نسبت به تکمیل و تجهیز این مرکز اقدام کند تا فضایی آرام برای ارائه خدمات به بیماران فراهم شود.
وی افزود: در حالی که تلاش کادر درمان برای ارائه خدمات با امکانات موجود قابل تقدیر است، کمبود زیرساختها و امکانات، ارائه خدمات مطلوب را با مشکل مواجه کرده است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: در جلسهای با وزیر بهداشت و مسئولین بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی مشهد، این موضوع به طور جدی پیگیری و برنامهریزیهای لازم برای رفع مشکلات انجام خواهد شد.
پژمان فر یادآور شد: از لحاظ قانونی، افرادی که کار درمان آنها به اتمام میرسد، باید بهزیستی آنها را تحت پوشش بگیرد، زیرا رها کردن این افراد برای خود مضر و برای جامعه آسیبزا خواهد بود. بنابراین نسبت به این موضوع اقدام ویژهای باید صورت گیرد و با توجه به بازدید امروز، تلاش ما این است که در تهران با حضور وزیر نسبت به این مسئله پیگیریهای لازم صورت بگیرد.
وی با اشاره به افزایش شناخت عمومی جامعه نسبت به این موضوع، عنوان کرد: موضوع اختلالات روحی و روانی، از اختلالاتی است که قطعا باید نسبت به آن شناخت عمومی وجود داشته باشد. معمولا در خانوادههایی که با بیماران این چنینی مواجه هستند، با مراجعه به درمانگاههای مراکز روانی با اطلاعات اولیه این موضوع آشنا هستند.
پژمانفر اظهار کرد: مردم باید از وجود خدمات درمانی و مشاورهای آگاه شوند تا بتوانند در مراحل ابتدایی مشکلات را شناسایی و درمان کنند. بنابراین آگاهی جامعه ضرورت دارد.
وی توضیح داد: ارائه خدمات روانشناسی و روانپزشکی در صورت نیاز به درمان، در تعهد علوم پزشکی است، اما برای ارائه خدمات مشاورهای پیشگیرانه، نیازمند همکاری سایر نهادها مانند بهزیستی و تدوین قوانین حمایتی از سوی دولت هستیم.
پژمان فر افزود: علوم پزشکی موظف به ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره است، اما در مواردی که اختلال به مرحله حاد نرسیده باشد، مسئولیت برعهده مراکز دیگری مانند بهزیستی است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: تأکید بر این است که دولت باید اقداماتی را برای پیشگیری از بحرانهای روانی و تسهیل دسترسی به خدمات مشاورهای انجام داده و لایحهای برای این موضوع تنظیم کند.
انتهای پیام
نظرات