• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403112820354
  • خبرنگار : 71402

رسانه آمریکایی: اروپا در خفا روی طرح اعزام نیرو به اوکراین کار می‌کند

رسانه آمریکایی: اروپا در خفا روی طرح اعزام نیرو به اوکراین کار می‌کند

به گزارش رسانه آمریکایی، اروپا به‌صورت محرمانه روی طرحی برای اعزام نیرو به اوکراین جهت تأمین امنیت پس از جنگ کار می‌کند.

به گزارش ایسنا، نگرانی از اینکه اولویت‌های امنیتی آمریکا جای دیگری است، گروهی از کشورهای اروپایی به‌طور محرمانه روی طرحی کار می‌کنند تا نیروهایی را به اوکراین اعزام کنند و به اجرای هرگونه توافق صلح احتمالی با روسیه کمک کنند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس با این مقدمه‌چینی گزارش داد، بریتانیا و فرانسه در خط مقدم این تلاش قرار دارند، هرچند جزئیات هنوز چندان روشن نیست. کشورهای درگیر در این مذاکرات تمایلی ندارند موضع خود را فاش کنند و به «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، در صورتی که او با مذاکره برای پایان دادن به جنگی که سه سال پیش آغاز کرد، موافقت کند، برتری بدهند.

آنچه روشن است این است که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین به تضمینی نیاز دارد که امنیت کشورش تا زمان برقراری صلح حفظ خواهد شد. به گزارش این رسانه آمریکایی، بهترین حفاظت، عضویت در ناتو است که مدت‌ها به اوکراین وعده داده شده، اما آمریکا این گزینه را کنار گذاشته است.

«کر استارمر» نخست‌وزیر بریتانیا روز پنجشنبه با احتیاط بیان کرد: «نمی‌خواهم درباره جزئیات توانمندی‌ها صحبت کنم، اما قبول دارم که در صورت برقراری صلح، اوکراین نیاز به نوعی تضمین امنیتی دارد و بریتانیا در این زمینه نقش خود را ایفا خواهد کرد.»

آسوشیتدپرس گزارش داد، اروپایی‌ها از حدود یک سال پیش بررسی کردند که چه نوع نیرویی ممکن است مورد نیاز باشد، اما احساس فوریت این موضوع با نگرانی از اینکه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است بدون مشورت با آنها و حتی اوکراین، با پوتین به توافق برسد، افزایش یافته است.

سوالات زیادی بی‌پاسخ مانده، اما یکی از آنها برجسته‌تر است. اینکه آمریکا چه نقشی، اگر که قرار باشد نقشی داشته باشد، ایفا خواهد کرد؟

نشست محرمانه رهبران اروپایی در بروکسل

قدرت‌های اروپایی آینده این مسیر را بررسی می‌کنند.

دیدار مارک روته و زلنسکی در بروکسل

در ماه دسامبر، پس از انتخاب ترامپ اما پیش از آغاز ریاست‌جمهوری‌اش، گروهی از رهبران و وزرا در اقامتگاه «مارک روته» دبیرکل ناتو در بروکسل با زلنسکی دیدار کردند. آنها از بریتانیا، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند و لهستان بودند. مقامات ارشد اتحادیه اروپا هم در این نشست حضور داشتند.

اروپا به دنبال نیروی امنیتی قدرتمند در اوکراین

این مذاکرات بر پایه ایده‌ای که «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، در اوایل سال ۲۰۲۴ مطرح کرد، بنا شده است. در آن زمان، امتناع او از رد احتمال اعزام نیرو به اوکراین با واکنش شدید، به‌ویژه از سوی رهبران آلمان و لهستان، مواجه شد.

ماکرون در ابتدا در صحنه سیاسی اروپا منزوی به نظر می‌رسید، اما طرح او از آن زمان تاکنون مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. با این حال، بسیاری از جزئیات درباره شکل این نیرو و کشورهای مشارکت‌کننده، به شرایط هرگونه توافق صلح و سایر عوامل بستگی دارد.

ایتالیا محدودیت‌های قانونی در استفاده از نیروهای نظامی خود دارد. هلند نیاز به تأیید پارلمان خود دارد، همان‌طور که آلمان هم چنین شرایطی دارد، اما موضع آلمان ممکن است پس از انتخابات ۲۳ فوریه که دولت جدیدی روی کار خواهد آمد، تغییر کند. لهستان به دلیل تنش‌های تاریخی باقی‌مانده از جنگ جهانی دوم با اوکراین، در این زمینه محتاطانه عمل می‌کند.

نشست ماکرون و متحدان اروپایی

«هانو پوِوکلور» وزیر دفاع استونی، در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ به آسوشیتدپرس گفت: «ما هنوز در مراحل اولیه این موضوع هستیم.»

پوِوکلور گفت: «در حالی که بحث‌ها و شایعات مختلفی در جریان است، برای متحدان اروپایی بسیار مهم است که قبل از طراحی هرگونه برنامه‌ای، بدانند خط تماس در اوکراین چگونه خواهد بود.»

او توضیح داد که اگر روسیه و اوکراین نیروهای خود را در خط مقدم به چند هزار نفر کاهش دهند، «حضور اروپا در آنجا مشکلی نخواهد داشت.» اما تأکید کرد که در صورت ادامه درگیری‌های شدید، شرایط به مراتب دشوارتر خواهد شد.

نیروی نظامی قوی به‌جای نیروهای حافظ صلح

به گزارش آسوشیتدپرس، ترکیب و نقش این نیرو به نوع توافق صلحی که حاصل شود، بستگی خواهد داشت. اگر روسیه و اوکراین در طول مذاکرات به توافق برسند، ممکن است تدابیر امنیتی کمتری لازم باشد و نیروی کوچک‌تری مورد نیاز باشد.

اما کارشناسان و مقامات هشدار می‌دهند که در شرایط فعلی، اروپایی‌ها باید یک نیروی بزرگ و قدرتمند مستقر کنند، نه فقط گروهی از نیروهای حافظ صلح مانند «کلاه آبی‌های» سازمان ملل.

جنگ اوکراین

«بن هاجز» فرمانده پیشین ارتش آمریکا در اروپا، گفت: «این نیرو باید واقعی و قدرتمند باشد تا روس‌ها بدانند که اگر آن را آزمایش کنند، با شکست مواجه خواهند شد.»

او ماه گذشته در یک نشست اندیشکده «مرکز سیاست‌گذاری اروپا» تأکید کرد: «و مطمئن باشید که روسیه این نیرو را به چالش خواهد کشید.»

نیروی اروپایی برای اوکراین؛ حمایت آمریکا حیاتی است؟

بن هاجر مدعی شد: «آن‌ها تمام توافق‌ها را نقض می‌کنند. پس اگر ما نیرویی به آنجا اعزام کنیم، باید نیروی هوایی، نیروهای زمینی گسترده، پهپادها، سامانه‌های ضدپهپاد، دفاع هوایی و موشکی داشته باشند. همه این موارد لازم است.»

او افزود: «اگر فقط با گروهی از نیروهای کلاه آبی و تفنگ وارد شویم، آنها نابود خواهند شد.»

همچنین ژنرال بازنشسته فرانسوی، «دومینیک ترنکان» که سابقا رئیس هیئت نظامی فرانسه در سازمان ملل بود، موافقت کرد که نیروهای حافظ صلح سازمان ملل بیشتر برای مناطق بسیار باثبات مناسب هستند. او گفت: «برای شروع، تشکیل این عملیات با سربازانی از سراسر جهان حدود یک سال زمان می‌برد.»

در این رابطه «آندریس اسپروز» وزیر دفاع لتونی به آسوشیتدپرس گفت که علاوه بر این، باید نیروهای اوکراینی آموزش ببینند و در صنعت دفاعی اوکراین سرمایه‌گذاری شود.

نیروی اروپایی چقدر بزرگ خواهد بود؟

براساس گزارش آسوشیتدپرس، ماهیت توافق صلح، اندازه و مکان استقرار نیروی اروپایی را تعیین خواهد کرد. زلنسکی خواستار حضور حداقل ۱۰۰ هزار تا ۱۵۰ هزار نیرو شده است.

برخی گزارش‌های رسانه‌ای از نیرویی بین ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار نفر گمانه‌زنی کرده‌اند. با این حال دیپلمات‌ها و مقامات هیچ‌یک از این ارقام را تأیید نکرده‌اند.

جنگ اوکراین

اوکراین علاوه بر نیروی زمینی، حمایت هوایی هم می‌خواهد. آنچه مشخص است این است که اروپایی‌ها برای جمع‌آوری یک نیروی بزرگ با چالش مواجه خواهند شد و قطعا نمی‌توانند این کار را به‌سرعت انجام دهند.

«امانوئل ماکرون» در مصاحبه‌ای با فایننشال تایمز در روز جمعه، گفت که ایده اعزام یک نیروی عظیم «دور از واقعیت» است. او گفت: «ما باید اقداماتی انجام دهیم که مناسب، واقع‌بینانه، سنجیده، متعادل و بر اساس مذاکرات باشد.»

نظارت آمریکا بر عملیات امنیتی اوکراین

«پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا این هفته بر «نظارت بین‌المللی قوی بر خط تماس» تأکید کرد، اشاره‌ای به خط مقدم تقریبا ۱۰۰۰ کیلومتری (۶۰۰ مایلی) جنگ.

براساس گزارش رسانه آمریکایی، اروپایی‌ها در این زمینه مردد هستند، زیرا این کار مستلزم تعداد زیادی نیرو خواهد بود.

اما تقریبا همه توافق دارند که یک «پشتیبانی آمریکایی» تا حدی ضروری است. نیروهای مسلح اروپایی مدت‌هاست که به لجستیک، حمل‌ونقل هوایی و سایر توانایی‌های نظامی برتر آمریکا متکی بوده‌اند.

آمریکا شرایط خود را اعلام کرد

روز چهارشنبه در مقر ناتو، هگست شرایطی را مطرح کرد که تحت آن آمریکا ممکن است با استقرار نیرویی موافقت کند که تضمین‌های امنیتی قوی برای جلوگیری از شروع مجدد جنگ در اوکراین ارائه دهد.

وزیر دفاع آمریکا به حدود ۵۰ کشور حامی غربی اوکراین گفت: «هرگونه تضمین امنیتی باید توسط نیروهای توانمند اروپایی و غیراروپایی پشتیبانی شود.»

او افزود: «اگر این نیروها به اوکراین اعزام شوند، باید به‌عنوان بخشی از یک مأموریت غیر ناتو مستقر شوند.»

پیت هگست

پوتین گفته است که یکی از دلایل حمله او، گسترش ناتو به نزدیکی مرزهای روسیه بوده و بعید است که هیچ عملیاتی را که توسط بزرگ‌ترین سازمان نظامی جهان هدایت شود، بپذیرد.

هگست گفت که هر یک از متحدان اروپایی که در این مأموریت شرکت کنند، در صورت حمله، از تضمین امنیت جمعی ناتو برخوردار نخواهند بود. او تأکید کرد: «هیچ نیروی آمریکایی به اوکراین اعزام نخواهد شد.»

رئیس پنتاگون فاش نکرد که آمریکا چه نقشی ایفا خواهد کرد.

از دیدگاه اوکراین، یک عملیات صرفا اروپایی کارساز نخواهد بود. در این رابطه «آندریی سیبیها» وزیر خارجه اوکراین روز پنجشنبه هشدار داد: «هرگونه تضمین امنیتی بدون حضور آمریکا غیرممکن است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha