• چهارشنبه / ۳۰ مهر ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404073019343
  • خبرنگار : 71129

کارشناسان سازمان ملل حمله آمریکا به ونزوئلا را معادل اعدام‌های فراقانونی دانستند

کارشناسان سازمان ملل حمله آمریکا به ونزوئلا را معادل اعدام‌های فراقانونی دانستند

گروهی از کارشناسان سازمان ملل اعلام کردند حملات آمریکا علیه ونزوئلا در آب‌های بین‌المللی یک خطر جدی و به مثابه اعدام‌های فراقانونی است.

به گزارش ایسنا، در ماه‌های اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا دستور حمله به دستکم ۶ کشتی مظنون به قاچاق مواد مخدر در دریای کارائیب را صادر کرد.

به نقل از خبرگزاری رویترز، این حملات بخشی از کارزار در جریان ترامپ علیه تهدید «نارکوتروریست» است که او مدعی است از سوی ونزوئلا و مرتبط با نیکولاس مادورو رئیس جمهور این کشور است.

کارشناسان سازمان ملل متحد همچنین گفتند: «حتی اگر چنین ادعاهایی اثبات شود، استفاده از نیروی کشنده در آب‌های بین‌المللی بدون مبنای قانونی مناسب، قوانین بین‌المللی دریاها را نقض می‌کند و معادل اعدام‌های فراقضایی است.»

این کارشناسان مستقل که توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل منصوب شده‌اند، در ادامه گفتند این حملات، حاکمیت این کشور آمریکای جنوبی و «تعهدات اساسی بین‌المللی» واشنگتن مبنی بر عدم مداخله در امور داخلی یا تهدید به استفاده از نیروی مسلح علیه کشور دیگری را نقض می‌کند.

آنها در بیانیه‌ای اعلام کردند: «این اقدامات افزایش تنش بسیار خطرناکی را در پی دارد که پیامدهای وخیمی برای صلح و امنیت در منطقه کارائیب در پی خواهد داشت.»

واشنگتن پیروزی مادورو در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را رد کرده و مدعی است که مخالف او در این انتخابات پیروز شده است.

یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا نیز گفت: «این به اصطلاح کارشناسان این حقیقت را نگفتند که آنها از رهبری غیرمشروع دفاع می‌کنند که تحت پیگرد سیستم قضایی آمریکاست و امنیت منطقه را تضعیف کرده و آمریکایی‌ها را مسموم می‌کند.»

ایالات متحده اقدامات خود را مطابق با ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد توجیه کرده است که مستلزم آن است که شورای امنیت فورا از هرگونه اقدامی که کشورها در دفاع از خود در برابر حمله مسلحانه انجام می‌دهند، مطلع شود.

در این میان وزیر خارجه ونزوئلا نیز گفته که این کارشناسان سازمان ملل نگرانی‌های کاراکاس را درباره کارزار نظامی واشنگتن علیه ونزوئلا تایید کرده‌اند.

وی گفت: «ایالات متحده برای توجیه حق ادعایی دفاع از خود، دشمنانی را جعل می‌کند که منجر به قتل عام در کارائیب می‌شود.»

حملات آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که همزمان با افزایش تنش‌ها با دولت ونزوئلا توسط ترامپ، واشنگتن در حال تقویت حضور نظامی خود در کارائیب است که شامل ناوشکن‌های مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده، جنگنده‌های اف-۳۵، یک زیردریایی هسته‌ای و حدود ۶۵۰۰ نیرو می‌شود.

ترامپ همچنین همین اواخر گفته بود که به آژانس سیا این اختیار را داده که عملیات پوششی در ونزوئلا انجام دهد.

این کارشناسان که گفتند در مورد نگرانی‌هایشان با ایالات متحده در تماس بوده‌اند، اعلام کردند اقدام نظامی پنهانی یا مستقیم علیه یک کشور مستقل دیگر «نقض بسیار جدی منشور سازمان ملل» خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha