• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403112820472
  • خبرنگار : 71589

سرمایه‌گذاری عربستان در شرکت رقیب «نورالینک»

سرمایه‌گذاری عربستان در شرکت رقیب «نورالینک»

عربستان سعودی قصد دارد در شرکت رقیب «نورالینک» موسوم به «پارادرومیکس» (Paradromics) برای توسعه تراشه‌های مغزی و رابط مغز و رایانه سرمایه‌گذاری کند.

به گزارش ایسنا، شرکت «پارادرومیکس»(Paradromics) از یک مشارکت استراتژیک با پروژه «نئوم»(Neom) عربستان سعودی خبر داده است که منطقه‌ای در حال توسعه در این کشور است که از آن به عنوان «مرکزی برای نوآوری» یاد می‌شود.

به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، شرکت «پارادرومیکس» در حال ساخت یک رابط مغز و رایانه(BCI) است که می‌تواند به بیماران مبتلا به فلج شدید کمک کند تا توانایی خود را برای برقراری ارتباط دوباره به دست آورند.

قرار است طی این همکاری، شرکت «پارادرومیکس» یک مرکز عالی رابط مغز و رایانه در شهر «نئوم» ایجاد کند.

استارت‌آپ نوروفناوری پارادرومیکس مستقر در تگزاس آمریکا از همکاری استراتژیک خود با پروژه «نئوم» عربستان سعودی خبر داد و گفت که یک مرکز عالی رابط مغز و رایانه در این منطقه ایجاد خواهد کرد.

«نئوم» یک منطقه در حال توسعه در شمال غربی عربستان سعودی است که طبق اعلام سعودی‌ها به عنوان «مرکزی برای نوآوری» معرفی می‌شود و بازوی سرمایه‌گذاری استراتژیک آن موسوم به صندوق سرمایه‌گذاری نئوم، این مشارکت را رهبری می‌کند.

گفتنی است که شرکت «پارادرومیکس» از افشای مبلغ سرمایه‌گذاری سعودی‌ها خودداری کرده است.

«پارادرومیکس» در حال ساخت یک رابط مغز و رایانه یا BCI است که سامانه‌ای است که سیگنال‌های مغز را رمزگشایی می‌کند و آنها را به دستوراتی برای فناوری‌های بیرونی ترجمه می‌کند. این شرکت با نئوم برای پیشبرد توسعه درمان‌های مبتنی بر BCI و ایجاد یک مرکز برتر برای مراقبت‌های بهداشتی مبتنی بر BCI در خاورمیانه و شمال آفریقا همکاری خواهد کرد.

مت انجل(Matt Angle)، مدیرعامل پارادرومیکس در بیانیه‌ای گفت: ما با همکاری یکدیگر می‌توانیم نرخ نوآوری در BCI را تسریع کنیم و دسترسی به درمان‌های تاثیرگذار مبتنی بر BCI را گسترش دهیم.

«پارادرومیکس» یکی از چندین شرکتی است که برای تجاری‌سازی رابط‌های مغز و رایانه رقابت می‌کنند که مهم‌ترین آنها شاید استارت‌آپ متعلق به ایلان ماسک موسوم به نورالینک(Neuralink) باشد. این شرکت در اوایل ماه جاری اعلام کرد که فناوری خود را در سه بیمار انسانی کاشته است.

درباره شرکت‌های دیگر در این حوزه می‌توان از «پریسیژن نوروساینس»(Precision Neuroscience) و شرکتی به نام سینکرون(Synchron) که توسط جف بزوس و بیل گیتس حمایت می‌شود، نام برد که آنها نیز ایمپلنت‌های مغزی خود را در انسان کاشته‌اند. البته هیچ یک از این شرکت‌ها مهر تایید نهایی سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) را دریافت نکرده‌اند.

رابط مغز و کامپیوتر پارادرومیکس، کانکسوس(Connexus) نام دارد که مجموعه‌ای از الکترودهای کوچک است که برای کاشت مستقیم در بافت مغز طراحی شده‌اند. این سامانه در نهایت می‌تواند به بیماران مبتلا به فلج شدید کمک کند تا با رمزگشایی سیگنال‌های عصبی، توانایی خود را در برقراری ارتباط مجدد به دست آورند.

این شرکت در حال آماده شدن برای راه‌اندازی اولین آزمایش انسانی خود در سال جاری است و ثبت نام رسمی بیماران خود را در ماه ژوئیه اعلام کرد. فناوری این شرکت هنوز توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده تایید نشده است و هنوز راه زیادی تا تجاری شدن در پیش دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha