• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403112820717
  • خبرنگار : 50046

/گزارش/

افزایش درگیری فیزیکی در جامعه و امدادگرانی که گرفتار می‌شوند

افزایش درگیری فیزیکی در جامعه و امدادگرانی که گرفتار می‌شوند

ایسنا/خراسان شمالی هفته گذشته بود که خبر ضرب و شتم نیروهای اورژانس در خراسان شمالی در محل ماموریت منتشر شد که این امر موجب زخمی شدن کارشناس اورژانس نیز شده بود.

در حقیقت ضرب و شتم نیروهای اورژانس نخستین بار نیست که در این استان اتفاق افتاده و دو مرتبه دیگر نیز در این استان اتفاق افتاده است.

انجام پیگیری‌های حقوقی برای کارشناس‌های اورژانس مصدوم‌شده

رحمتی، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه تاکنون سه بار ضرب و شتم کارشناسان نیروهای اورژانس در حین خدمات رسانی اتفاق افتاده، پیگیری‌های حقوقی در حال انجام است. علاوه بر آن، جلسه‌ای با دادستان عمومی بجنورد برگزار شده و پیگیری این موضوع از سوی دادستانی در حال انجام است.

وی ضمن هشدار به کسانی که به واسطه رفتارهای هنجارشکنانه و خلاف عرف و قانون منجر به درگیری فیزیکی و ضرب و شتم کارشناسان اورژانس و آسیب این افراد می‌شوند، افزود: این سازمان از طریق مسیرهای قانونی، پیگیر احقاق حق همکاران خویش هستیم.

جایگاه نیروهای امدادی در ذهن جامعه نهادینه شود

5

مجید پورخیاط، کارشناس علوم ارتباطات در خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: سه مورد حمله و ضرب و شتم نیروهای اورژانس در دو ماه گذشته در بجنورد، زنگ خطری است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. نیروهایی که در هر شرایطی، از سرمای استخوان‌سوز زمستان گرفته تا جاده‌های پرخطر، تنها برای نجات جان انسان‌ها حاضر می‌شوند، حالا خودشان قربانی خشونت شده‌اند.

وی اظهار کرد: این اتفاقات را نباید صرفاً یک حادثه گذرا دانست. این حوادث، نشانه‌ای از تغییرات نگران‌کننده در ساختار اجتماعی ماست؛ تغییراتی که نشان می‌دهد احترام به نهادهای خدماتی و سرمایه اجتماعی جامعه در حال فرسایش است.

وی با طرح این پرسش که چرا نیروهای اورژانس هدف خشونت قرار می‌گیرند؟ افزود: نگاهی جامعه‌شناختی به این ماجرا، چند عامل کلیدی را برجسته می‌کند که یکی کاهش سرمایه اجتماعی است.

پورخیاط ادامه داد: اعتماد و همدلی که از پایه‌های یک جامعه سالم است، رو به افول گذاشته و جای خود را به خشم و پرخاشگری داده است.

وی با اشاره به ضعف فرهنگ قدردانی از نهادهای امدادی، تصریح کرد: در حالی که در بسیاری از کشورها، نیروهای اورژانس مورد احترام ویژه قرار دارند، در جامعه ما هنوز فرهنگ تقدیر از این قشر به درستی نهادینه نشده است.

پورخیاط به نقش رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی اشاره و بیان کرد: عادی‌سازی خشونت در رسانه‌ها و بی‌تفاوتی نسبت به این اتفاقات، زمینه را برای تکرار چنین حوادثی فراهم کرده است.

وی گفت: این شرایط، هشداری جدی است که نیاز به اقدام فوری دارد، بازنگری در قوانین حمایت از نیروهای اورژانس، برخورد جدی و قانونی با متخلفان می‌تواند نقش بازدارنده‌ای داشته باشد.

پورخیاط افزود: افزایش آگاهی عمومی، رسانه‌ها باید در فرهنگ‌سازی نقش فعال‌تری ایفا کنند و جایگاه نیروهای امدادی را در ذهن جامعه تقویت کنند.

وی اظهار کرد: تقویت سرمایه اجتماعی، بازسازی اعتماد و احترام متقابل، از مسیر آموزش، گفت‌وگوهای عمومی و اصلاح رویکردهای فرهنگی امکان‌پذیر است.

پورخیاط خاطرنشان کرد: حملات اخیر به نیروهای اورژانس، یک هشدار جدی است. اگر امروز این روند متوقف نشود، فردا ممکن است دیگر کسی برای نجات جان بیماران و حادثه‌دیدگان باقی نمانده باشد. جامعه‌ای که ناجیانش را قربانی می‌کند، در نهایت خود قربانی خواهد شد.

لزوم فرا گرفتن کنترل خشم و حفظ آرامش

3

محمدرضا نورس، مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه یکی از آسیب های اجتماعی که در این استان زیاد اتفاق می افتد، نزاع است، از کاهش ۶ درصدی تشکیل پرونده‌های نزاع در این استان خبر داد.

وی اظهار کرد: تا پایان آذرماه ۶۳۴۰ پرونده معاینه مصدومان نزاع در مراکز پزشکی قانونی استان تشکیل شده که از این تعداد ۴۱۵۷ نفر مرد و ۲۱۸۳ نفر زن بودند که این آمار در مدت مشابه سال گذشته تعداد ۶۷۷۸ نفر بود.

وی افزود: بررسی ماهانه آمار تشکیل پرونده‌های نزاع نشان می‌دهد معمولا تابستان بیشترین پرونده نزاع ثبت می‌شود و در تابستان امسال نیز با ۲۵۵۷ نفر پرونده بیش از ۴۰ درصد از کل پرونده‌های نزاع ۹ ماهه را به خود اختصاص می‌دهد. همچنین این بررسی نشان داد تیرماه با ۸۹۷ پرونده نزاع، بیشترین و آذر با ۳۹۱ پرونده کمترین تعداد پرونده نزاع را طی ۹ ماه گذشته داشتند.

نورس ادامه داد: بجنورد بین شهرستان‌های استان با ۲۵۰۲ پرونده بیشترین تعداد پرونده معاینه مصدومان نزاع را دارد و پس آن شهرستان‌های شیروان، اسفراین، آشخانه، فاروج و جاجرم قرار دارند و شهرستان راز با ۱۱۳ نفر مصدوم نزاع کمترین تعداد را تا پایان آذر داشته است.

به گفته وی، سال گذشته شاهد تشکیل ۷۸۸۲ پرونده نزاع در استان بودیم، این رقم به معنای تشکیل روازنه بیش از ۲۱ پرونده نزاع در استان بوده که با توجه به جمعیت استان رقم بالایی است.

این مقام مسئول بیان کرد: پرونده‌های نزاع و درگیری همواره بخش قابل توجهی از ارجاعات واحدهای معاینات بالینی مراکز پزشکی قانونی و مراجع قضایی را به خود اختصاص می‌دهد که گاهی اوقات به دنبال درگیری‌های نه چندان جدی با موضوعات پیش پا افتاده است و به دنبال آن عوارض و خسارات جدی و غیرقابل جبران برای فرد مضروب و مشکلات و آسیب‌های روحی و روانی بسیار برای ضارب ایجاد می‌شود.

نورس به لزوم فراگرفتن کنترل خشم و حفظ آرامش در تمام روابط، چه خانوادگی و چه غیرخانوادگی اشاره و اظهار کرد: اکثر افراد مصدوم که گاهی در نزاع جان خود را حتی از دست می‌دهند در سنین جوانی به سر می‌برند این درحالی است که این مصدومان سرمایه‌های اجتماعی جامعه هستند و این آسیب‌ها همه با مهارت‌آموزی از سنین کم و تمرین ارتباط بدون خشونت قابل پیشگیری هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha