• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۷:۲۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403112820992
  • منبع : نمایندگی اصفهان

نماینده مردم اصفهان:

اقتصاد کشور به زیست نفتی عادت کرده است/ دولت نباید توسعه پیدا کند

اقتصاد کشور به زیست نفتی عادت کرده است/ دولت نباید توسعه پیدا کند

ایسنا/اصفهان نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از مسائل و مشکلات کشور ناشی از این است که اقتصادمان به زیست نفتی عادت کرده و این نقطه‌ ضعف بزرگ کشور از دوره تحریم است.

مهدی طغیانی در نشست رؤسای تشکل‌های اقتصادی که روز یکشنبه (۲۸ بهمن) در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: دولت بعنوان بزرگ‌ترین بازیگر اقتصاد در خصوص اقتصاد تک‌محصولی، مشکل پیدا کرده و این مسئله کسری بودجه به وجود می‌آورد.

وی افزود: ناترازی انرژی از ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته با دست‌کاری قیمت به‌وجود آمده است و چند سال دیگر در بهداشت و درمان و آموزش‌وپرورش نیز ناترازی به وجود می‌آید، از آنجایی که نمی‌توان حقوق کارمند دولتی را نداد، دولت به ارگان‌ها بدهکار می‌شود.

نماینده مردم اصفهان ادامه داد: دولت مشکلات خود را با نفت حل می‌کرده، اما اکنون نمی‌توان این مشکلات را کتمان کرد. برخی از افراد به‌جای گفت‌وگو برای حل مشکلات اقتصادی به مسائل حاشیه‌ای علاقه بیشتری دارند. دشمن به دنبال ضربه‌زدن است و ما در مجلس، تا جایی که بتوانیم گفت‌وگو می‌کنیم.

طغیانی بیان کرد: باید سعی کرد در چارچوب قانون وضعیت امور را تسهیل کنیم. دیدگاه در کشور بسیار واگرا است و جنس مطالبات اقتصادی نیست. مشکل اقتصاد نیست، مشکل افرادی هستند که ذهنشان به دنبال حواشی است.

وی تصریح کرد: یک ایراد دیگر کشور رسانه است، رسانه افکار را می‌سازد و ما در رسانه نتوانسته‌ایم مسائل اصلی اقتصاد را به گفتمان تبدیل کنیم. زمان سیاست‌گذاری، توجهی به اذهان عمومی نداریم، بنابراین باید در رسانه‌ها تبیین کنیم تا مردم به استدلال‌های درستی برسند و سیاست‌گذار بتواند با آزادی تفکر تصمیم بگیرد.

نماینده مردم اصفهان خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران مبتلا به سرطان است، اما این به معنای مرگ نیست. باید برای اقتصاد تلاش کرده و ناامید نشویم. ما از تعاملات تجاری خود استفاده مورد نیاز را نبرده‌ایم.

وی بیان کرد: طبق قانون برنامه ششم توسعه، قرار بود هر سال ۴۰ هزار نفر از کارکنان دولت کم شده تا پس از پنج سال، ۲۰۰ هزار نفر کارمند دولتی کمتر داشته باشیم. سپس در این قانون تبصره تبدیل وضعیت ایثارگران گنجانده شد که ابتدا گفتند تعداد ایثارگران هشت هزار نفر است و تاکنون ۲۸ هزار نفر تبدیل وضعیت شده‌اند.

طغیانی ادامه داد: دولت به‌جای اینکه کارهایش را اتوماسیونی و کم کند، نیروی شرکتی می‌گیرد. دولت نباید توسعه پیدا کند، اما روزبه‌روز از تعداد کارمندان دولتی کم نمی‌شود. تمام نفت و مالیات جایگزین صندوق بازنشستگی شده و اینگونه نمی‌توان با بودجه کشور را اداره کرد.

با این روند سالیانه ۲۵ درصد کمبود ارز خواهیم داشت

رئیس انجمن صادرکنندگان استان اصفهان نیز اظهار کرد: مسئله اصلی انجمن ما سهمیه‌های ارزی است و سهمیه‌های ارزی امسال، از ابتدای سال بسته شده و امکان توسعه وجود ندارد.

محمد امینی افزود: به دلیل نبود این امکان توسعه چهار واحد، شرکت خود را به خارج از کشور منتقل کردند. سال گذشته ارز نیمایی داشتیم و می‌توانستیم، صادرات خود را به این سهمیه ارزی اضافه کرده و با توجه به صادرات خود توسعه پیدا کنیم، اما امسال این امکان وجود ندارد.

وی ادامه داد: اکنون در روزهای آخر بهمن‌ قرار داریم و سهمیه ارزی زمستان که ۲۵ درصد است، هنوز برای ما باز نشده و دولت برای باز کردن سهمیه، ۸۰ روز فرصت دارد که احتمالا به سال ۱۴۰۳ نمی‌رسد. اینگونه سالیانه ۲۵ درصد کمبود ارز خواهیم داشت.

رئیس انجمن صادرکنندگان استان اصفهان خاطرنشان کرد: قصد داریم پروژه پنج میلیون‌دلاری در عراق راه‌اندازی کنیم، اما به دلیل کمبود ارز، احتمال دارد که تمام تجهیزات را به کشور عراق برده و این به ضرر ایران است، اگر درصدی از صادرات کشور به سهمیه ارزی اضافه شود، انگیزه برای صادرات نیز بیشتر می‌شود.

دولت باید کوچک شود

رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان نیز اظهار کرد: باید بخش دولتی کوچک‌تر شود. در ایران، در بخش خصوصی نیروی کار نداریم و با وجود این‌ همه می‌خواهند در بخش دولتی استخدام شوند، این مسئله را از خودمان شروع کردیم و از ۲۰۰ کارمند به ۱۲۳ کارمند رسیدیم.

 امیر کشانی افزود: حداقل ۲۰ نماینده در مجلس شورای اسلامی و ۳۰ انجمن در استان اصفهان داریم که باید ماهی یک‌بار با یکدیگر جلسه برگزار کرده تا به راه‌حل‌هایی برای رفع مشکلات اقتصادی برسیم.

وی ادامه داد: بسیاری از کشورها هنگام تورم، مالیات دریافت نمی‌کنند، اما درآمد ایران پس از نفت از مالیات است. گاهی اوقات سود بنگاه‌های اقتصادی نیز از کاهش مواد اولیه، استهلاک و موارد دیگر به دست می‌آید.

بخشی از بودجه دانشگاه‌ها به مشاوره شرکت‌های کوچک اختصاص یابد

رئیس انجمن صنعت پخش استان اصفهان نیز در این نشست گفت: انجمن ما بیشتر در بخش توزیع و فروش فعالیت می‌کند و اعتقاد داریم که طلایه‌دار فروش کشور، اتاق بازرگانی است.

جمشید سلطانی،افزود: با توجه به مسائل و مشکلات اقتصاد کلان، فروش بدون مشورت امکان‌پذیر نیست. شرکت‌های بزرگ می‌توانند از دانشگاه‌ها مشاوره بگیرند، اما شرکت‌های کوچک، بودجه این کار را ندارند. ما می‌خواهیم بخشی از بودجه دانشگاه‌ها جهت مشاوره به شرکت‌های کوچک اختصاص یابد.

وی ادامه داد: اختصاص بودجه دارو توسط دانشگاه علوم پزشکی، شخص محور شده و این برای شرکت‌های دارویی مشکل‌ساز است که اگر اصلاح روش صورت گیرد، مشکلات حل خواهد شد.

۸۵ درصد مالیات اصفهان را ۲۰۰ شرکت می‌دهند

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان در این جلسه اظهار کرد: طبق بودجه مالیاتی که برای اصفهان تصویب شده، ۴۰ درصد افزایش درآمد مالیاتی داشتیم. ۴۰ درصد مالیات استان توسط دو شرکت، ۶۵ درصد مالیات توسط ۲۰ و ۸۵ درصد مالیات استان توسط ۲۰۰ شرکت پرداخت می‌شود.

محسن حیدری افزود: دو شرکتی که ۴۰ درصد مالیات را تأمین می‌کنند هزینه‌های خود را ذیل شرکت‌های دانش‌بنیان برده تا معافیت دریافت کنند و این مسئله یعنی اینکه سال آینده این ۴۰ درصد را نخواهیم داشت. این مسئله موجب می‌شود تا فشار بر روی شرکت‌های کوچک بیشتر شود و با توجه به اینکه امسال، قطعی برق نیز موجب مشکل شده، مالیات موجب نگرانی است، همچون زمانی که از واردات خودرو جلوگیری شد و اکنون باوجود اینکه ارز مبادله‌ای داریم، اگر تولیدکننده نتواند با ارز ۷۵ هزار تومانی مقابله کند، صنعت ساخت خودرو، صنعت مناسبی نیست. مجلس باید به فکر خط تولید باشد، زیرا خط تولید در حال حرکت به سمت فرسودگی است.

وی ادامه داد: قانونی تصویب شده که اگر واحد تولیدی در یک روز بیش از حد مجاز، برق مصرف کند، برای کل ماه جریمه صادر شود که این عدالت نیست. متاسفانه با توجه به کسری‌هایی که وجود دارد، تأمین مالی از بانک‌ها نیز ممکن نیست.

به افراد کاربلد میدان بدهیم اوضاع بهتر می‌شود

رئیس انجمن صنایع بازیافت فلزی استان اصفهان نیز اظهار کرد: در آرژانتین، فردی می‌تواند در کمال ناباوری تورم ۱۷ هزار درصدی را به ۵/۲ درصد برساند، در ایران نیز اگر به افراد کاربلد میدان بدهیم اوضاع بهتری خواهیم داشت.

خیرالله سلیمیان افزود: باید باور کنیم که اکنون میان جنگ اقتصادی هستیم، اگر می‌خواهیم اوضاع بهتر شود باید دولت و ملت در برابر قانون یکسان باشند، در ایران قانون‌های مناسبی داریم، اما کسی پیگیری نمی‌کند، یک عده مشغول سیاه‌نمایی و یک عده مشغول افراط و ریا هستند.

ارز برای مصارف اشتباه اختصاص می‌یابد

رئیس انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان اصفهان نیز اظهار کرد: واردات، صادرات و فناوری در صنعت از موضوعات مهم اقتصادی کشور است، باید ببینیم چرا زیرساخت‌های مهم فناوری ایجاد نکرده و در این حوزه، به‌درستی فعالیت نداریم.

 فرید نجات‌بخش افزود: مجلس تنها قانون را تصویب کرده و ایجاد آیین‌نامه اجرایی را به عهده دولت می‌گذارد که این مسئله باعث تأخیر در انجام کار می‌شود. اینگونه ارز برای مصارف اشتباه، اختصاص می‌یابد.

با این وضع پیمانکاران تمایلی به همکاری ندارند

رئیس انجمن تولیدکنندگان آسفالت استان اصفهان نیز اظهار کرد: مشکل اصلی در حوزه ماشین‌آلات است که ماشین‌آلات داخلی کیفیت کافی ندارد و واردات کالای خارجی نیز راحت نیست.

مسعود هوشنگی افزود: هزار میلیارد تومان بودجه برای آسفالت محور اصفهان - تهران، اتوبان نطنز، در نظر گرفته شد، پنج پیمانکار برای این محور قرارداد بستند که دستمزد هر شرکت ۲۰۰ میلیارد تومان می‌شد. قرار بر این بود که هزینه نقد پرداخت شود، اما اکنون پس از گذشت چند ماه از کار، تنها چهار میلیارد تومان به‌عنوان پیش‌پرداخت، پرداخت شده است.

وی ادامه داد: هنوز شرکت‌هایی هستند که از اداره راهداری، بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد، طلب دارند و اینگونه پیمانکاران تمایلی برای همکاری نخواهند داشت.

در ایران اشباع ناشر داریم

عضو هیئت مدیره انجمن صنعت نشر استان اصفهان نیز اظهار کرد: در ایران بیش از ۲۰ هزار ناشر داریم و هر ناشر اگر در سال کمتر از چهار اثر چاپ کند، مجوزش باطل خواهد شد. جمعیت ایران ۸۵ میلیون است و ما باید چند اندیشمند داشته باشیم تا این حجم از آثار چاپ شوند.

مهرانگیز بیدمشکی افزود: در ایران اشباع ناشر داریم، اگر اکنون اقتصاد دچار مشکل است، چند ده سال پیش فرهنگ دچار یورش شد. روزنامه گاردین چند روز پیش جشن ۲۰۳ سالگی خود را جشن گرفت؛ اما ما در ایران نشریاتی داریم که عمرشان یک روز است و کدام خبرنگار به این نشریه اعتماد می‌کند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha