• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1403112921243
  • خبرنگار : 50233

مدیرعامل آب منطقه‌ای سمنان به ایسنا خبر داد

بهبود جزیی در شاخص پرشدگی سد دامغان

بهبود جزیی در شاخص پرشدگی سد دامغان
سد شهید شاهچراغی- دامغان

ایسنا/سمنان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان از افزایش جزیی پرشدگی سد دامغان در مقایسه با سال قبل خبر داد و گفت: میزان پرشدگی این سد در مقایسه با سال قبل، چهار درصد رشد داشته است.

حمید احسانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: میزان پرشدگی این سد در سال آبی گذشته در همین بازه زمانی ۵۴ درصد بوده که اکنون چهار درصد فراتر از این عدد رفته است. 

وی با اشاره به بارش‌های یکی - دو هفته گذشته، ادامه داد: میزان پرشدگی سد دامغان در حال حاضر ۵۸ درصد است که گویای افزایش جزیی آن در مقایسه با شاخص پرشدگی آن در بهمن‌ سال گذشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان خاطرنشان کرد: تراز نرمال سد شهید شاهچراغی دامغان ۱۶.۵ میلیون مترمکعب است. 

وی میزان ورودی لحظه‌ای به این سد در سال آبی جاری را ۴۶۳ لیتر بر ثانیه اعلام کرد و گفت: میزان ورودی لحظه‌ای به این سد در مدت مشابه سال گذشته ۵۷۹ لیتر بر ثانیه بوده است. همچنین خروجی لحظه‌ای سد شهید شاهچراغی امسال ۳۰۰ لیتر بر ثانیه است و این در حالی‌ است که میزان خروجی لحظه‌ای این سد در مدت مشابه سال آبی قبل ۲۵۰ لیتر بر ثانیه بوده است. 

او در پاسخ به پرسشی در ارتباط با حجم مخزن این سد، اظهار کرد: حجم مخزن سد دامغان امسال ۹.۵۸ میلیون مترمکعب است که این شاخص در سال گذشته ۸.۹ میلیون مترمکعب بوده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با بیان اینکه سد شهید شاهچراغی یکی از مهمترین سدهای استان است افزود: این سد اصلی‌ترین منبع آب تامین کننده آب شرب شهرستان دامغان است.

وی با اشاره به بارش‌ها مناسب یک هفته اخیر خاطرنشان کرد: امیدواریم با افزایش بارش برف و باران در یک ماه باقی‌مانده از امسال و بهار سال آینده، شرایط این منبع مهم آبی بهبود بیشتری پیدا کند.

وی با اشاره به شرایط نامطلوب منابع آب زیرزمینی در استان گفت: وضعیت آب‌های زیرزمینی استان به دلیل خشکسالی‌های پیاپی و برداشت بی‌رویه در دهه‌های گذشته چندان مطلوب نیست. با این همه تلاش آب منطقه‌ای استان بر این بوده که با اجرایی کردن پروژه‌های مختلف به بهبود شرایط کمک کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان ادامه داد: محدودیت در برداشت بی‌رویه، نصب قابل توجه کنتورهای هوشمند روی چاه‌های کشاورزی، ممنوعیت کف‌شکنی در دشت‌های بحرانی استان، اجرای طرح‌های احیا و تعادل بخشی، برخورد قانونی با اضافه‌برداشت‌ها، انسداد چاه‌های غیرمجاز و ... از جمله اقدامات آب منطقه‌ای برای بهبود منابع زیرزمینی در استان بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha