• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403112921658
  • خبرنگار : 50619

/نخستین جشنواره موسیقی فجر خراسان رضوی/

جشنواره موسیقی فجر فرصتی برای ارتقای فرهنگ و هنر خراسان است

جشنواره موسیقی فجر فرصتی برای ارتقای فرهنگ و هنر خراسان است

ایسنا/خراسان رضوی نخستین جشنواره موسیقی فجر خراسان رضوی در حالی به ایستگاه پایانی خود رسید که شهر کهن نیشابور برای اولین بار عهده‌دار میزبانی این رویداد بزرگ فرهنگی بود.

این جشنواره با حضور گروه‌های موسیقی مقامی و سنتی از سراسر کشور، شور و اشتیاق خاصی میان علاقه‌مندان موسیقی اصیل ایرانی ایجاد کرد و فرصتی برای نمایش فرهنگ و هنر غنی خراسان فراهم آورد. با وجود تلاش متولیان برای برگزاری هرچه بهتر این رویداد، برخی چالش‌ها نظیر اطلاع‌رسانی محدود و قیمت بلیت‌ها نیز مطرح شد.

آنچه در ادامه می‌خوانید گفت‌وگوی خبرنگار ایسنا با تعدادی از مخاطبان و هنرمندان در خصوص نظرات و پیشنهادات آنان را درباره این جشنواره و چگونگی ارتقای آن در دوره‌های آینده است.

محمدرضا عالمی، طراح گرافیک و استاد دانشگاه که از علاقه مندان به موسیقی اصیل ایرانی است و به تماشای چندین اجرای صحنه‌ای در سالن گذر و فرهنگ نشسته است، گفت: بی برنامگی‌هایی در برخی اجراها مشاهده شد، اما چون نخستین جشنواره موسیقی فجر است و تاکنون ستاد یا دبیرخانه‌ منسجمی تشکیل نشده و متولیان نیشابور تجربه چنین جشنواره‌ای را نداشته‌اند، طبیعی است.

وی افزود: نیاز است دبیرخانه دائمی جشنواره موسیقی فجر در شهرستان نیشابور که دارای زیرساخت‌های فرهنگی لازم است، تشکیل شود و در کمیته‌های مختلف آسیب شناسی جشنواره انجام شود.

عالمی با تاکید بر اینکه کهن شهر نیشابور رویداد بزرگ موسیقی را تجربه کرده و این باعث مباهات است، عنوان کرد: برخی اجراهای موسیقی مقامی و سنتی فروش بلیت کمی داشتند، یعنی در سالن گذر فرهنگ و هنر که ۴۵۰ نفر ظرفیت دارد حدود  ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر با خرید بلیت حضور داشتند و باقی صندلی‌ها فروش نرفته بود که اگر خالی می‌ماند برای گروه اجراکننده حس خوبی ایجاد نمی‌کرد.

وی ادامه داد: به عقیده من متولیان برگزای جشنواره می‌توانستند از طریق بانک اطلاعاتی موجود از هنرمندان شهرستان به دعوت آن‌ها بپردازند تا به صورت مهمان در طول اجراها حضور داشته باشند. این اقدام علاوه بر اینکه باعث پر شدن صندلی‌های خالی سالن با افرادی که قدر هنر را می‌دانند، می‌شود، به نوعی باعث قدردانی از هنرمندان نیشابوری نیز خواهد شد.

عالمی به مبلغ بلیت اجراها انتقاد داشت و گفت: بلیت ۳۰۰ هزار تومانی اجراهای موسیقی سنتی و مقامی شاید برای یک نفر مبلغ زیادی نباشد، اما اگر یک خانواده بخواهند با هم حضور یابند هزینه‌ زیادی می‌شود که برای قشر متوسط جامعه گران است و یکی از دلایل عدم استقبال از اجراهای صحنه‌ای توسط عوام همین مورد است که ای کاش صنایع بزرگ شهرستان در راستای مسئولیت‌های اجتماعی و حمایت از هنرمندان برای کارکنان و کارگران خود بلیت تهیه می‌کردند تا در اجراها حضور یابند.

جشنواره موسیقی فجر فرصتی برای ارتقای فرهنگ و هنر خراسان است

در ادامه به سراغ احمد معدنی، استاد دانشگاه و مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور رفتیم که به همراه فرزندش در گذر فرهنگ و هنر حاضر شده بود.

معدنی با اشاره به این نکته از رسیدن نیشابور به جایگاه اصلی‌اش بسیار خرسند است، گفت: ایجاد خانه‌های فرهنگ، گذرهای فرهنگی و برگزاری رویدادها و جشنواره‌ها برای فرهنگ‌شهر نیشابور ضروری است.

وی با تاکید بر اینکه حضور گروه‌های موسیقی از سراسر کشور و خراسان در نیشابور جذابیت خاصی به این شهر کهن می‌بخشد، ادامه داد: اطلاع‌رسانی جشنواره و تبلیغات اجراها و کنسرت‌ها ضعیف بود. در موسیقی سنتی و مقامی باید عامه‌ مردم دعوت شوند تا اقشار مختلف جامعه با نغمه‌ اصیل ایرانی آشنا شوند.

معدنی ادامه داد: در اجراهایی که شرکت کردم متوجه شدم اکثریت صندلی‌های سالن توسط افراد خاص و هنرمندان پر شده است که ما باید سعی کنیم اقشار مختلف مردم را به سمت موسیقی اصیل هدایت کنیم.

جشنواره موسیقی فجر فرصتی برای ارتقای فرهنگ و هنر خراسان است

رضایت گروه‌های موسیقی مهمان از میزبانی نیشابور

مجید شایان، استاد انجمن خوش‌نویسان ایران ومدرس هنرهای تجسمی از دیگر فرهنگ‌دوستان است و با اعلام اینکه برگزاری جشنواره در شهر نیشابور بسیار خوشحال کننده بوده و گروه‌های موسیقی مقامی بسیار خوبی در جشنواره شرکت کرده‌اند، گفت: متولیان جشنواره موسیقی فجر در نیشابور زحمت زیادی برای هماهنگی گروه‌ها، اسکان و پذیرایی کشیده بودند و گروه‌های موسیقی مهمان از میزبانی نیشابور رضایت داشتند.

وی از اطلاع‌رسانی جشنواره در سطح شهر نیشابور رضایت کافی نداشت و بیان کرد: در اماکن مختلف که حاضر می‌شدم قشر زیادی از شهروندان از برگزاری چنین رویدادی بی خبر بودند، اگر هدف جشنواره موسیقی فجر آشنایی عوام و اقشار مختلف مردم  با موسیقی سنتی و مقامی است، باید از تبلیغات میدانی و تابلوهای تبلیغاتی و همچنین صداوسیما غافل نشد و از این فرصت‌ها بهره گرفت.

امیدوارم برگزاری جشنواره موسیقی فجر در نیشابور ادامه پیدا کند

در حاشیه جشنواره به سراغ محسن انصاری، شهروند اهل شیراز رفتیم که در سفر به نیشابور به سر می‌برد و به سالن گذر و فرهنگ آمده بود تا به تماشای اجرای گروه موسیقی سنتی رهاوی بنشیند.

این مسافر اهل شیراز گفت: بسیار این جشنواره برایم جذاب بود چون در سالن ۴۵۰ نفری گذر و فرهنگ نیشابور جمعیت فوق‌العاده‌ای را شاهد بودم که به تماشای آیین و فرهنگ اصیل خراسان آمده بودند.

وی افزود: در کنسرت‌های موسیقی سنتی و مقامی زیادی در خراسان و شیراز شرکت کرده بودم، اما این جشنواره جذابیت خاصی داشت و امیدوارم این جشنواره موسیقی فجر هر ساله در شهر نیشابور ادامه یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha