قاسم شریفی امروز ۲۹ بهمن اظهار کرد: امسال برنامههای متنوعی بهمناسبت روز زبان مادری با هدف ترویج و حفظ گویشهای محلی و زبان مادری، با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش سمنان و مدیران مدارس و فرهنگیان، در مدارس و مراکز آموزشی این استان اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به نامگذاری دوم اسفند به نام روز زبان مادری، از استان سمنان بهعنوان سرزمینی با تنوع فرهنگی و زبانی نام برد و اضافه کرد: در همین راستا برنامههای متنوعی در قالب برپایی نمایشگاههای فرهنگی و هنری، تجلیل از فرهنگیان و دانشآموزان دارای آثار فاخر در زمینه گویشهای محلی، اجرای سرودهای محلی و مسابقات گویششناسی، نشستهای پژوهشی و فرهنگی با حضور ناشران، پژوهشگران، نویسندگان و شاعران بومی در ادارات آموزش و پرورش استان با محوریت معرفی و ترویج گویشهای بومی منطقه برگزار می شود.
وی افزود: دانشآموزان شهرستان های مختلف استان با تولید محتوایی مانند روزنامه دیواری با موضوع گویش محلی منطقه خود، در این برنامه مشارکت خواهند کرد.
شریفی یادآور شد: مدیران مدارس با برنامههای مرتبط با صداوسیما همکاری کرده و فعالیتهای متنوعی را در طول هفته برگزار خواهند کرد. همچنین آموزش خبرنگاران پانا برای ارائه اخبار و گزارشها به گویشهای محلی از دیگر برنامههای پیشبینی شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان هدف از طراحی و اجرای این برنامه را حفظ هویت فرهنگی و زبانی نسل جدید و افزایش آگاهی نسبت به اهمیت زبان مادری در شکلگیری هویت فردی و اجتماعی کودکان دانست و گفت: اداره کل آموزش و پرورش استان در همین راستا برنامه های مختلفی در هشت شهرستان استان برنامه ریزی کرده است.
آشنایی مربیان کودکستانهای استان سمنان با سواد رسانه
معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزش و پرورش سمنانگفت: ۹۰۰ مدیر و مربی کودکستانهای استان سمنان بهمنظور ارتقا سواد دیجیتال با مفاهیم ابتدایی سواد رسانهای آشنا شدند.
آرزو مرادینسب اظهار کرد: کارگاههای آموزشی ویژه مدیران و مربیان با هدف آشنایی مدیران و مربیان با اصول سواد رسانهای و استفاده صحیح از منابع دیجیتال، بهمدت چهار روز در چهار قطب آموزشی این استان برگزار شد.
معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزش و پرورش سمنان افزود: آشنایی با مهارتهای استفاده از رسانهها و محتواهای دیجیتال در دنیای امروز برای کودکان ضروری است تا بتوانند با تفکر انتقادی و آگاهی از تأثیرات رسانهها در فضای دیجیتال به درستی عمل کنند.
وی افزود: در این دورهها، کودکان با مفاهیم پایهای سواد رسانهای مانند تفکیک اطلاعات مفید از اطلاعات گمراهکننده و استفاده از رسانهها به شیوهای ایمن و مسئولانه آشنا شدند.
مرادینسب با تأکید بر اهمیت آشنایی کودکان با چگونگی تعامل با رسانهها و دیجیتال و نقش آن در رشد تفکر انتقادی و مهارتهای حل مسئله تصریح کرد: معتقدیم این دورهها، زمینهساز تقویت تفکر منطقی و خلاقیت در کودکان خواهد بود و به آنها کمک میکند تا مصرفکنندگان هوشمند و آگاه رسانهها در آینده شوند.
معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزش و پرورش استان سمنان یادآور شد: با توجه به برنامه عملیاتی دوره کودکستان در سال تحصیلی ۱۴۰۴_۱۴۰۳ در تلاش هستیم با آموزش سواد رسانهای به مدیران و مربیان، زمینه حضور آگاهانه و مسئولانه در دنیای رسانههای دیجیتال را فراهم سازیم تا آنها توانمندیهای لازم برای تفکیک اطلاعات صحیح از اطلاعات نادرست، استفاده ایمن از رسانهها و درک تأثیرات آنها بر جامعه را کسب کنند.
انتهای پیام
نظرات