وحید واسطه در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: از ابتدای مهر ماه سال جاری تاکنون ۲۱ میلیون و ۶۳۰ هزار متر مکعب آب وارد سدهای استان شد که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن حدود ۶ درصد کمتر است.
وی افزود: در این بازه زمانی حدود ۱۲ میلیون و ۸۹۰ هزار مترمکعب آب از سدهای استان خارج شد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است.
واسطه بیان کرد: میزان خروجی آب از سدهای این استان در سال گذشته در این بازه زمانی ۱۱ میلیون و ۳۳۰ هزار متر مکعب و ورودی به سدها ۲۳ میلیون و ۶۰ هزار متر مکعب بوده است.
وی ادامه داد: کاهش آب ورودی به سدها ناشی از کاهش بارش ها بوده است.
پُر بودن ۲۴ درصد مخازن سدها
وی ظرفیت کل مخازن سدهای استان را ۲۲۲ میلیون و ۸۵۰ هزار متر مکعب اعلام کرد و گفت: تنها ۵۲ میلیون و ۵۶۰ هزار مترمکعب معادل ۲۴ درصد آب در سدهای استان ذخیره است.
وی افزود: بارش های پاییز و زمستان تاثیر ناچیزی بر افزایش حجم سدهای این استان داشته است. بنابراین وضعیت سدها به علت پایین بودن میزان بارندگی مناسب نیست.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی تصریح کرد: بارندگی های سیلابی بیشتر روی حجم سدها تاثیرگذار هستند و بارندگی با شدت کم بیشتر به رطوبت خاک کمک می کند.
واسطه بر لزوم صرفه جویی مصرف آب تاکید کرد و افزود: با توجه به وضعیت خشکسالی ها و کاهش بارندگی باید در بخش های مختلف از جمله حوزه کشاورزی و آب شرب صرفه جویی لازم انجام شود.
وی گفت: هم اینک مخازن سه سد مهم تامین آب شرب استان تنها ۳۶.۹۴ میلیون مترمکعب آب دارد در حالی که گنجایش این سازه ها بیش از ۱۹۰ میلیون مترمکعب است.
در استان خراسان شمالی تاکنون هشت سد ساخته شده است.
انتهای پیام
نظرات