به گزارش ایسنا، بر اساس دادههای گردآوریشده توسط سازمان حقوق بشری «تِل ماما»، تعداد حوادث اسلامستیزانه در انگلیس در سال ۲۰۲۴ به بالاترین سطح خود رسیده است. این سازمان اعلام کرد که جنگ در غزه موجب «تشدید» نفرتپراکنی علیه مسلمانان در فضای مجازی شده است.
طبق گزارش این سازمان، در سال گذشته پنج هزار و ۸۳۷ مورد اسلامهراسی در انگلیس تأیید شده است که شامل حوادث آنلاین و موارد هدفگیری حضوری مسلمانان میشود. این میزان در مقایسه با سه هزار و ۷۶۷ مورد در سال پیش از آن و ۲ هزار و ۲۰۱ مورد در سال ۲۰۲۲ افزایش چشمگیری را نشان میدهد.
طبق گزارش روزنامه القدس العربی، سازمان «تِل ماما» که از سال ۲۰۱۲ دادههای مرتبط با اسلامهراسی را جمعآوری میکند، این اطلاعات را از طریق توافقنامههای تبادل داده با نیروهای پلیس در انگلستان و ولز به دست میآورد.
این سازمان در بیانیهای اعلام کرد: «تنشهای خاورمیانه موجب تشدید اسلامهراسی در فضای مجازی شده است.»
سازمان مذکور همچنین افزود: «جنگ میان اسرائیل و غزه، قتلها و ناآرامیها در شهر ساوثپورت از عوامل افزایش موارد اسلامهراسی بوده که در سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به این سازمان گزارش شده است.»
در همین راستا، «ایمان عطا» مدیر این سازمان حقوق بشری، رشد اسلامستیزی را «غیرقابل قبول و موجب نگرانی عمیق نسبت به آینده» توصیف کرد. وی همچنین اعلام کرد که افزایش حوادث اسلامهراسی با قتل سه دختر نوجوان در شهر ساوثپورت در شمال انگلیس در تابستان گذشته مرتبط بوده است.
ایمان عطا افزود: «در پی این حادثه، گزارشهای نادرستی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که قاتل – که اکنون به حداقل ۵۲ سال حبس محکوم شده است – یک مهاجر مسلمان افراطی بوده است. این ادعاهای نادرست باعث بروز ناآرامیهای نژادپرستانه شد که گروههای راست افراطی و مخالفان مهاجرت را در سراسر انگلیس به واکنش واداشت.»
مدیر این سازمان حقوق بشری همچنین تأکید کرد: «ما از شهروندان میخواهیم که در برابر نفرت و افراطگرایی متحد شوند.»
وی همچنین از افراد صاحبنفوذ و مسئولان خواست تا به تأثیر کلام و زبان خود بر جوامع مختلف بیندیشند. ایمان عطا از دولت انگلیس نیز خواست تا اقدامات هماهنگ و مؤثری برای مقابله با اسلامهراسی انجام دهد.
انتهای پیام
نظرات