آیتالله عبدالله جوادی آملی در دیدار با اعضای شورای سیاستگذاری همایش بینالمللی تفسیر تسنیم که امروز دوم اسفندماه برگزار شد، با اشاره به جایگاه والای قرآن کریم، اظهار کرد: قرآن کریم کوثر معرفت است و تمام جهالتها و شبهات را پاسخ دادهاست. قرآن، شفاء مطلق است، چنانکه خداوند میفرماید: ﴿وَنُنـزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ﴾ و اگر در این راه به ما نعمتی هم داده شده است همه از طرف خداوند است: ﴿وَمَا بِکُم مِّن نِّعمة فَمِنَ ٱللهِ﴾.
این مرجع تقلید بیان کرد: قرآن و اهلبیت عصمت و طهارت، کوثرند و مانند یک چشمه زلال می جوشند و برکاتشان را به افراد و جامعه میرسانند، قرآن تمامی شبهات اعم از شبهات مربوط به جهل علمی و جهالت عملی را پاسخ میدهد، همه ما قدردان این کوثریم.
وی به ذکر خاطره ای از دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت: ما عزیزانی داشتیم که در زمستان سرد کردستان، برای حفظ سنگرهای خود آنقدر مقاومت کردند و ماندند تا از سرما یخ زدند و به شهادت رسیدند. وقتی پیکر آنها را به مسجد اعظم قم آوردند ما معمولا در مجلس ترحیم قرآن و فاتحه میخوانیم و تا آخر فرصت نشستن نیست، اما آن شب تا آخر مجلس نشستم و گریه کردم نه برای ثواب، بلکه گریه خجالت. الان هم اینچنین جوانانی هستند و همه اینها به برکت قرآن و اهل بیت است.
به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اسراء، این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر جایگاه تفسیر تسنیم و نقش حوزههای علمیه در شکلگیری آن، بیان کرد: بدون تردید، تفسیر تسنیم محصول حوزه است. در طول چهل سال، چهار نسل از طلاب در تدوین این اثر نقش داشتهاند و این، عظمت و توانمندی حوزه علمیه را نشان میدهد. این تفسیر، نود درصد کار حوزه است و این حقیقت، شکوه و جایگاه والای حوزه را بهخوبی آشکار میسازد.
وی افزود: اگر حوزه علمیه بخواهد کاری انجام دهد، مقتدر است و میتواند دستاوردهای علمی بزرگی رقم بزند. ما باید عظمت خود را بشناسیم. اگر با داشتن قرآن کریم و قرآن ناطق، یعنی امیرالمؤمنین علی علیهالسلام، که فرمودند «سلونی قبل أن تفقدونی»، نتوانیم شکوه و جایگاه خود را درک کنیم و بازیابیم، در انجام رسالت علمی و دینی خود کوتاهی کردهایم.
جوادی آملی با بیان اینکه ما با داشتن قرآن و اهلبیت، باید قدر جایگاه و هویت خود را بدانیم، بیان کرد: ما مردم ایران مردمی بزرگ و بزرگ زادهایم، ما نه یعنی حوزویان، ما نه یعنی دانشگاهیان، ما یعنی مردم ایران؛ شما اگر سرتاسر آمریکا را بگردید یک اثر باستانی در آن نمیبینید، اما هر کجای ایران قدم بگذارید اثری از آثار هنری و باستانی در آن می بینید، ما از زمان انوشیروان و امثال او اینجا دانشگاه داشتیم و بعد از اسلام نیز علمای بزرگی همچون شیخ طوسی و امثال او را تربیت کردیم. ما با داشتن قرآن و اهلبیت، باید قدر جایگاه و هویت خود را بدانیم.
آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور و رئیس همایش بین المللی تفسیر تسنیم در ابتدای این دیدار، گزارشی از روند برگزاری همایش ارائه داد.
به گزارش ایسنا، همایش بینالمللی تفسیر تسنیم، اثر ارزشمند آیتالله جوادی آملی، روز ششم اسفندماه در مدرسه دارالشفاء قم برگزار خواهد شد. در این همایش، ضمن بزرگداشت و اختتام این تفسیر، از ۸۰ جلد تفسیر تسنیم و ۲۰ جلد تفسیر موضوعی قرآن کریم رونمایی خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات