• پنجشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۴:۵۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403120201250
  • خبرنگار : 50040

استاندار:

سالمندان گیلان ۱۰۰ هزار نفر بیشتر از کودکان هستند

سالمندان گیلان ۱۰۰ هزار نفر بیشتر از کودکان هستند

ایسنا/گیلان استاندار گیلان، با بیان اینکه جمعیت سالمندان استان ۱۰۰ هزار نفر بیشتر از جمعیت کودکان(افراد زیر ۱۲ سال) است، خاطرنشان کرد: این آمارها هشداردهنده است و باید برای رشد جمعیت در گیلان برنامه داشته باشیم.

هادی حق شناس امروز، ۲ اسفند در نشست پژوهشی «علل کاهش فرزندآوری در استان گیلان»، حداقل خروجی چنین جلساتی را متوجه کردن جامعه نسبت به موضوع جمعیت دانست و اظهار کرد: باید هشدارهای جمعیتی را به جامعه بدهیم.

وی با اشاره به تفاوت نخبگان علمی و مدیریتی با سایر مردم جامعه، افزود: باید این اطمینان را به مردم بدهیم که برای پنج سال و ۱۰ سال و ۲۰ سال آینده آنان برنامه ریزی کردیم و اگر این حسن اطمینان به جامعه منتقل نشود، مردم ناامید خواهند شد و زندگی آنان تحت تاثیر منفی قرار می گیرد.

استاندار گیلان با بیان این‌که مدیران با همکاری جامعه دانشگاهی برای مسائل مردم فکر می کنند و برنامه دارند، گفت: برنامه ریزی ما برای مردم حتما بر رفتار آنان اثرگذار است و موجب فرهنگ سازی می شود.

حق شناس با اشاره به نقش جمعیت و فرزندآوری در اقتصاد، تاکید کرد: امروزه فرزند دیگر یک عامل اقتصادی محسوب نمی شود. تا صد سال گذشته در کشورهای توسعه نیافته شاهد فرزندآوری بودیم تا کمک کار والدین در کشاورزی باشند، اما اکنون هزینه های تحصیل و ازدواج و تامین مسکن و حتی فرزندآوری بر عهده والدین است و فرزندان خروجی اقتصادی برای پدر و مادر ندارند.

وی با بیان این‌که نرخ رشد جمعیت در کشورهای توسعه یافته نیز پایین است، عنوان کرد: ضرورت زندگی صنعتی موجب افزایش احساس مسئولیت شده که در نتیجه بر فرزندآوری اثر گذاشته است.

استاندار گیلان نیمی از خانوارهای ایران را دارای یک فرزند یا بدون فرزند دانست و تاکید کرد: در هشت ماهه امسال ۳۵۰ هزار مورد ازدواج و ۱۲۳ هزار مورد طلاق در کشور به ثبت رسیده که این آمار در گیلان به ترتیب ۹۵۰۰ مورد و ۴۶۰۰ مورد است.

وی با بیان اینکه جمعیت سالمندان(افراد بالای ۶۰ سال) در گیلان ۱۰۰ هزار نفر بیشتر از جمعیت کودکان(افراد زیر ۱۲ سال) است، خاطرنشان کرد: این آمارها هشداردهنده است و باید برای رشد جمعیت در گیلان برنامه داشته باشیم.

حق شناس محیط زیست را ظرف گیلان دانست که در معرض انواع آلودگی ها قرار دارد و تاکید کرد: پساب های انسانی و صنعتی وارد رودخانه ها و تالاب های ما می شوند و نیمی از گونه های آبزی تالاب انزلی دیگر وجود ندارد.

استاندار گیلان اقوام تالش و گالش و گیلک را مظروف گیلان دانست و بیان کرد: صفر شدن نرخ رشد جمعیت در گیلان این سه قوم را در معرض خطر قرار می دهد و باید فکری کنیم.

وی با بیان اینکه در ۱۰ ماهه امسال تعداد افراد فوت شده از تعداد افراد متولد شده پیشی گرفته است، یادآور شد: بانوان نقش مهمی در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های خانواده دارند و لذا باید مسئله جمعیت را در خانواده ها حل کنیم.

حق شناس با اشاره به تلاش دولت چهاردهم برای افزایش نقش آفرینی بانوان در عرصه های مدیریتی، اضافه کرد: در حال تهیه برش استانی برنامه هفتم توسعه براساس آمایش سرزمین هستیم.

وی گیلان را سرشار از نعمت و ظرفیت و مزیت دانست و گفت: در جریان سیلاب ۱۰ روز گذشته ۱.۵ میلیارد مترمکعب آب به گیلان آمد که معادل یک سال و نیم مصرف آب شرب تهران است.

استاندار گیلان به هشدار سطح قرمز صادر شده در استان مبنی بر افزایش بارش برف و باران طی شنبه تا سه شنبه اشاره و تصریح کرد: طبق پیش بینی ها ۴.۵ تا ۵ میلیارد مترمکعب آب به گیلان می آید و احتمال خسارت سیل به زیرساخت ها وجود دارد.

وی مدیران را درگیر حل مسائل روزمره دانست و اظهار کرد: در حوزه جمعیت باید برای ۲۵ سال آینده برنامه ریزی کنیم و لذا در گام نخست باید جمعیت را مسئله بدانیم و برای آن راه حل پیدا کنیم و اولویت بندی داشته باشیم.

حق شناس از دستگاه های اجرایی دارای کارکنان زن خواست که نسبت به راه اندازی مهد کودک و خانه کودک و خانه بازی برای فرزندان این کارکنان در مجموعه خود اقدام کنند و افزود: مسئله جمعیت با اساس و وجود و بنیان و هویت گیلان و ایران سر و کار دارد و بسیار مهم است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha