• چهارشنبه / ۵ آذر ۱۴۰۴ / ۱۷:۲۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1404090503329
  • خبرنگار : 71658

کارشناسان محیط‌ زیست:

«کاپ۳۰» انتظارات جهانی را برآورده نکرد

«کاپ۳۰» انتظارات جهانی را برآورده نکرد

کارشناسان محیط‌ زیست می‌گویند نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد موسوم به «کاپ۳۰» که به میزبانی برزیل در شهر «بلم» برگزار شد، در بسیاری از موضوعات کلیدی انتظارات را برآورده نکرده است.

به گزارش ایسنا، کارشناسان معتقدند نشست کاپ۳۰ در برزیل با وجود دو هفته مذاکره فشرده، نتوانست درباره خروج از سوخت‌های فسیلی، تأمین مالی اقلیمی و حمایت از جوامع بومی تصمیم‌های مشخصی اتخاذ کند.

این نشست که با انتشار متن نهایی پایان یافت، به‌رغم دو هفته مذاکره فشرده، نتوانست درباره خروج از سوخت‌های فسیلی، یک برنامه مشخص ارائه دهد و تنها به قدردانی از همکاری «تروئیکای ۱.۵ درجه» بسنده کرد.

در متن نهایی، بر ضرورت افزایش چشمگیر حمایت مالی از کشورهای در حال توسعه مطابق با اهداف توافق پاریس تأکید شد اما جزئیاتی درباره چگونگی این افزایش ارائه نشد.

موضوعات مربوط به جنگل‌های آمازون و مشکلات مالی و حمایتی جوامع بومی نیز بدون تصمیم مشخص باقی ماند و اعتراضات این گروه‌ها در طول اجلاس ادامه داشت.

یکی دیگر از محورهای مهم، تأثیر سازوکارهای تنظیم کربن بر تجارت جهانی بود و کشورهای عضو خواستار آغاز گفت‌وگو با نهادهایی مانند سازمان تجارت جهانی و کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل «آنکتاد» در این زمینه شدند.

در بخش تعهدات اقلیمی همچنین اعلام شد سازوکاری داوطلبانه با عنوان «شتاب‌دهنده اجرای جهانی» برای تسریع ارائه و اجرای برنامه‌های اقلیمی کشورها ایجاد شده است.

آنیکا مارکوویچ، مدیر مشارکت و تأثیر در مؤسسه محیط‌ زیست استکهلم در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی اظهار داشت که کاپ۳۰ نتوانسته انتظارات را برآورده کند.

او با اشاره به اینکه متن نهایی تنها یک «پایه کاری» برای کاپ۳۱ در آنتالیا است، تأکید کرد هنوز هیچ نقشه راهی برای کنار گذاشتن سوخت‌های فسیلی ارائه نشده و منابع مالی موجود برای گذار انرژی کافی نیست.

به گزارش آناتولی، مارکوویچ گفت: پژوهش‌های علمی نشان می‌دهد برای رسیدن به هدف ۱.۵ درجه شکاف بزرگی وجود دارد و ما هنوز فاصله زیادی با بستن این شکاف داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha