سید انور رشیدی امروز شنبه(۴ اسفند)در نشست با رییس پارک علم و فناوری کردستان و جمعی از نخبگان و مدیران واحدهای فناورانه استان، اظهار کرد: برای برنامهریزی و جمعبندی بهتر بودجه ۱۴۰۴ در شهرداری و شورای شهر سنندج، از ایده و دیدگاه جامعه دانشگاهی و نخبگان باید بیشترین بهره را برد.
وی افزود: جایگاه علم و توجه به شرکت های دانش بنیان همواره مورد تاکید مسئولان ارشد کشور و استان بوده است چراکه امروز دنیا به این سمت حرکت می کند و ما هم نباید اجازه دهیم از قطار توسعه و پیشرفت در این زمینه عقب بمانیم.
رشیدی ادامه داد: به همین منظور هوشمندسازی شهر سنندج آغاز شد و تاکنون ۲۰۰ کیلومتر فیبر نوری در سطح شهر انجام شده و با وجود تمام مشکلات اقتصادی این پروژه با پیشرفت خوبی در حال انجام است.
وی بیان کرد: انتقال آبهای سطحی، احداث پارکهای بزرگ مقیاس، تکمیل و بهرهبرداری از پروژههای عمرانی، آغاز کلان پروژههایی در حوزه رفع گرههای ترافیکی، راه اندازی نهضت آسفالت و ...حرکت های ارزشمندی بود که انجام و این روند با وجود تمام تنگناهای اقتصادی ادامه دارد.
شهردار سنندج با بیان اینکه مسائل زیستمحیطی از دیگر اولویتهای مدیریت شهری است، گفت: معتقدیم حرکت هدفمند و تاثیرگذار در این حوزه نیازمند بهرهگیری از دیدگاه و تفکرات نخبگان و صاحبنظران است.
به گفته رشیدی، یکی از اولویتهای مدیریت شهری در برنامههای سال آینده اجرای قوانین هوای پاک و مسائل زیست محیطی است و در این راستا از پیشنهادهای جامعه نخبگان بهره خواهیم گرفت.
۴ هزار میلیارد تومان بودجه پیشنهادی شهرداری سنندج
وی تصریح کرد: بودجه پیشنهادی سال آینده شهرداری حدود ۴ هزار میلیارد تومان است که تقدیم شورای شهر شده است که بخشی از این بودجه برای هزینههای جاری و مابقی در مسیر اجرای پروژهها و برنامههای مختلف هزینه خواهد شد.
شهردار سنندج افزود: تمام حوزهها از جمله عمران شهری، ترافیک، بازیافت، توسعه فضای سبز و دیگر نیازهای شهر به فراخور در بودجه سال آینده دیده شده و آمادگی استقبال از پیشنهادهای شما در این راستا هستیم.
آمادگی شهرداری برای راهاندازی نمایشگاه محصولات دانش بنیان
رشیدی از آمادگی شهرداری سنندج برای راهاندازی یک نمایشگاه به صورت موقت و دائمی برای ارائه دستاوردهای شرکت های دانشبنیان فعال در پارک علم و فناوری استان خبر داد و گفت: آمادگی داریم در یکی از پارکهای سطح شهر نمایشگاهی برای ارایه دستاوردهای شرکتهای پارک و علم فناوری راهاندازی کنیم.
وی، با بیان اینکه باید فضا را به نفع شهر و شهروندان برد کنیم، گفت: برد شهرداری خدماترسانی و ارتقای رضایتمندی مردم و برد شرکتهای پارک هم ارائه دستاوردهای و درآمدزایی کردن و اشتغالزایی خواهد بود.
رشیدی تصریح کرد: بستر برای تعامل و همراهی و همکاری هرچه بیشتر جامعه علمی فراهم است و انتظار داریم که از این ظرفیت ایجاد شده به نحو احسن بهره بگیرد.
شهردار سنندج گفت: ریلگذاری ابر پروژه قشلاق گریزه که به تازگی وارد فاز اجرا شده است باید توسط شرکتهای دانشبنیان انجام شود، شرکتها در تحقق جاده سلامت و شهر پاک، شهر دوستدار کودک و ... می توانند با ارائه دیدگاه های علمی و قابل عملیاتی شدن کمک کار مدیریت شهری باشند.
گامهای عمران شهری با همکاری شرکتهای دانشبنیان
رشیدی با بیان اینکه طی چند سال اخیر اقدامات توسعه ای خوبی انجام شده است، گفت: اگرچه منکر مشکلات موجود نیستیم، اما هرآنچه در توان داشته ایم را به میدان آورده ایم و برخلاف برخی شایعه پراکنیها برای شهر خلاق موسیقی از یونسکو حتی ریالی دریافت نکردهایم و آنچه انجام شده حاصل کار تیمی و ریسکپذیری است که در مسیر خدمت به شهر و شهروندان به جان خریدهایم.
وی اضافه کرد: معتقدیم مردم از حرفهای بدون عمل خسته هستند؛ لذا تمام ظرفیتها را به میدان آوردهایم و با دیدگاه توسعه متوازن تمام شهر را در پازل توسعه دیدهایم.
شهردار سنندج با بیان اینکه احداث ۶ گذر ورزش طی دو سال، افزایش سرانه فضای سبز، اتمام و بهرهبرداری از پروژههایی مانند بلوار ۳۶ متری اسلام آباد که بعضا ۱۰ سال به دلیل داشتن معارض و مشکل تعطیل شده بود و... اقداماتی است که انجام شده است، گفت: حجم خدمات رسانی که در حوزه ایجاد فضای سبز، زمین ورزشی، آسفالت، هدایت روانابها و غیره در نواحی منفصل شهری انجام شده قابلقیاس با هیچ دورهای نیست.
اجرای پروژه جاده موزیکال در سنندج
رشیدی با استقبال از ایده یکی از نخبگان حاضر در جلسه در مورد اجرای پروژه جاده موزیکال در ورودیهای شهر سنندج، اظهار کرد: مدیریت شهری آمادگی دارد که پروژههایی را در سه قالب فراخوان و مناقصههای محدود، ترک تشریفات و کنسرسیوم با شرکتهای فناورانه فعال در پارک علم و فناوری استان اجرا کند.
رشیدی تصریح کرد: هدف ما هوشمندسازی شهر سنندج به معنای واقعی است و با همین دیدگاه ۴۰ میلیارد تومان بودجه پیشنهادی برای شهر هوشمند در بودجه تقدیم شورای شهر شده است.
وی در پاسخ به برخی انتقادها که مسئولان فقط شعار میدهند و این جلسات معمولا عملیاتی نمیشود، گفت: باید انجماد و یخ شدن ها را به همدلی و همکاری تبدیل به امید و عمل کنیم و با پشتوانه مالی و مشارکت مردم زمینه را در راستای تحقق اهداف فراهم سازیم.
شهرک بهاران سنندج پایلوت هوشمندسازی شهر می شود
همکاری پارک علم و فناوری برای ایجاد شهر نوآور و هوشمندکردن شهرک بهاران در زمینه های مختلف به عنوان پایلوت پیشنهاد دیگر شهردار سنندج به حاضرین در این نشست بود و افزود: هوشمندسازی به معنای واقعی باید شکل بگیرد و این کار را می توانیم از شهرک بهاران کلید بزنیم و پروژه ها و طرح های هوشمندانه شما را در این نقطه به منصه ظهور و بروز برسانیم.
رشیدی تصریح کرد: در راستای احداث شهرک سلامت نیز گام های محکمی را برداشتهایم و ۱۰ تا ۱۵ هکتار از اراضی دانشگاه علوم پزشکی به شهرک سلامت اختصاص داده شده است.
شهردار سنندج همچنین خواستار ارائه طرحهای شرکتهای دانشبنیان در حوزههای مختلف مدیریت شهری به شهرداری سنندج شد و گفت: به فراخور منابع مالی و بودجهای که در ۱۴۰۴ داریم این طرح ها اولویت بندی و از ظرفیت تک تک شرکتهای فناورانه فعال در پارک علم و فناوری استفاده خواهیم کرد.
مرکز مطالعات شورای شهر سنندج به زودی فعال میشود
نایب رییس شورای اسلامی شهر سنندج گفت: مرکز مطالعات شورای شهر سنندج به زودی فعال خواهد شد و در این راستا از تمام افراد صاحب نظر و متفکر دعوت می کنیم که یاریگر ما در این راستا باشند.
شیدا حیدریان در این جلسه اظهار کرد: دنیا به سمت علم و فناوری در حرکت است، جهان امروز به این اقناع و باور رسیده است که بدون علم و فناوری نمی تواند به توسعه و اهداف خود برسد و امروزه امپرالیسم های جهانی بر این باور هستند که توسعه سیاسی و اقتصادی نیز بدون توسعه به علم و فناوری حاصل نمی شود.
حیدریان با بیان اینکه حرکت در مسیری که بتوانیم زیرساخت ها را علمی و گام های فناورانه در این زمینه برداریم بسیار ارزشمند است، بیان کرد: اقدام شهردار در بهرهگیری از ظرفیت و توان علمی برای تحقق اهداف توسعه شهری اقدامی مبارک و ارزشمند است و خوشبختانه جامعه دانشگاهی نیز استقبال خوبی از این حرکت داشته اند.
وی تصریح کرد: به عنوان نماینده مردم در شورای شهر انتظار داشتیم که خود پارک پیشقدم شود، چرا که علم بدون استفاده اصلا ارزشی ندارد و نخبهپروری در دانشگاههای ما زمانی که زمینه بهره گیری از توان و ظرفیت این نخبگان فراهم شود ارزشمند خواهد بود.
نایب رییس شورای اسلامی شهر سنندج افزود: دانشگاه ها روی سرمایه انسانی سرمایه گذاری زیادی می کنند؛ اما از این ظرفیت در عرصه عمل آنگونه که شاید و باید استفاده نمیشود از سوی دیگر جامعه نخبگانی از شورا این گلهمندی را دارند چرا در تصمیم گیری و تصمیم سازی برای شهر از وجودشان استفاده نمی کنیم.
حیدریان در ادامه با بیان اینکه پارک علم و فناوری بانک اطلاعاتی و لیست نخبگان خود را در اختیار شورای شهر قرار دهد تا بتوانیم از این ظرفیت علمی و نخبگانی در تصمیم گیری و تصمیم سازی ها استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: شورای شهر یعنی نماینده مردم متاسفانه امروز جامعه دانشگاهی و علمی با شورای شهر ارتباط و تعاملی ندارد.
وی اظهار کرد: مرکز مطالعات شورای شهر سنندج را به زودی فعال و در این راستا از تمام افراد صاحب نظر و تفکر دعوت می کنیم که یاریگر ما در این راستا باشند.
نایب رییس شورای اسلامی شهر سنندج در ادامه اظهار کرد: تمام کشورهای پیشرفته دنیا که در حوزه اقتصادی حرفی برای گفتن دارند به این نتیجه رسیده اند که برای بقا و مانایی؛ توسعه علمی و فناوری را باید محور هر اقدام توسعه ای قرار دهند.
حیدریان با بیان اینکه هوشمندسازی شهر لازمه توسعه پایدار است، گفت: مشکلات زیادی در شهر وجود دارد که نه تنها کشور و استان و شهر ما بلکه بسیاری از کشورهای دنیا را درگیر خود کرده است و رفع این چالش ها و گره ها نیاز به ایدههای نو و پشتوانه علمی دارد.
وی حرکت در مسیر شهرداری و شهر هوشمند را از اقدامات ارزشمند مدیریت شهری در این دوره عنوان کرد و گفت: در ادامه مسیر حرکت بر روی ریل هوشمند، مدیریت شهری انتظار همراهی و همکاری از سوی جامعه نخبگانی را دارد.
نایب رییس شورای اسلامی شهر سنندج اضافه کرد: رفع ترافیک به عنوان یک چالش جدی از مطالبات شهروندان است و در این راستا نیاز به برنامهریزی و هوشمندسازی داریم.
حیدریان تصریح کرد: حرکتی که در زمینه ایجاد زیرساخت های شهر هوشمند با صرف هزینه های قابل توجه از سوی مدیریت شهری انجام شده اقدام ارزشمند و تاثیرگذاری است که آیندگان به نیکی از آن یاد خواهند کرد.
وی اضافه کرد: هوشمندسازی شهر در حوزه های مختلف میتواند زمینه خدمات رسانی هرچه بهتر را به شهر و شهروندان فراهم و این اقدام قطعا تاثیرات مثبتی در کاهش ترافیک خواهد داشت.
نایب رییس شورای اسلامی شهر سنندج افزود: احداث پارک های بزرگ مقیاس و توسعه فضای سبز شهری از دیگر اقدامات بسیار مثبت مدیریت شهری در سنندج است که به واقع میتوان گفت با این حرکت ریه های تنفسی شهر را تقویت کرده است.
حیدریان در ادامه خطاب به حاضرین در جلسه با بیان اینکه به دیده منت از ایده و تفکر و خلاقیت تک تک عزیزان استقبال می کنیم، گفت: پروژه قشلاق گریزه که از پروژه های عظیم و تاثیرگذار گردشگری است بهترین فرصت برای پیاده سازی ایده های جامعه نخبگانی در حوزه هوشمندسازی است.
انتهای پیام
نظرات