• دوشنبه / ۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403120603848
  • خبرنگار : 71415

هزینه‌های گزاف نهاد آمریکایی برای تحریک ناآرامی در اوکراین قبل از ۲۰۱۳

هزینه‌های گزاف نهاد آمریکایی برای تحریک ناآرامی در اوکراین قبل از ۲۰۱۳

تحلیل و بررسی اطلاعات برنامه‌های آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا حاکی از هزینه‌های گزافی است که این نهاد دولتی ایالات متحده برای تحریک ناآرامی‌ها در اوکراین کرده و منجر به روی کار آمدن دولت غربگرا در سال ۲۰۱۳ در این کشور شده است.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری «ریانووستی» گزارش داد تحلیل و بررسی اطلاعات علنا در دسترسی درباره برنامه‌های آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (یواس‌اید) حاکی از آن است که این نهاد دولتی آمریکا بالغ بر ۱۴.۳ میلیون دلار را برای حمایت از به اصطلاح سازمان‌های غیردولتی حامی اصلاحات در اوکراین در فاصله پنج ساله منتهی به ناآرامی‌ها سال ۲۰۱۳ مشهور به اعتراضات «یورومیدان» هزینه کرده است.

به نوشته این خبرگزاری، داده‌های یک گزارش بازرسی صورت گرفته در مه ۲۰۱۴ توسط دفتر بازرس کل آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا نشان داده‌اند این آژانس در سال ۲۰۰۸ یک توافق همکاری پنج ساله را به یک سازمان غیردولتی مستقر در واشنگتن دی‌.سی مشهور به Pact در راستای اجرای پروژه «تقویت و کمک به رهبری سازمان‌های غیردولتی اوکراینی حامی اصلاح با هدف حفظ و تحکیم دستاوردهای دموکراتیک» واگذار کرده است.

طبق محتوای این گزارش بازرسی این توافق در سپتامبر ۲۰۱۳ برای مدت یک سال دیگر تمدید شد و کل بودجه اعطا شده به این پروژه را به ۱۴.۳ میلیون دلار رساند.

طبق این گزارش سازمان غیردولتی، Pact صد و شانزده مورد اعطای پول به سازمان‌ها و گروه‌های ائتلافی جامعه مدنی اوکراین داشته در ضمن اینکه به ۵۵۱ سازمان برای ارتقای ظرفیت سازمانی داخلی خود در اوکراین کمک کرده است.

با این وجود در این گزارش بازرسی نتیجه‌گیری شد که این پروژه در تحقق اهداف خود شکست خورده است.

در متن این گزارش نوشته شد: «با وجود آنکه فعالیت‌های مرتبط با این پروژه در اوکراین منجر به برخی دستاوردهای قابل توجه شدند اما در مجموع نتوانستند آن تاثیر قابل انتظار را برای حفظ کلیت توسعه دموکراتیک این کشور داشته باشند.»

نوامبر ۲۰۱۳ بود که جریان اعتراضات مشهور به «یورو میدان» یا به اختصار «میدان» در اوکراین در اعتراض به تصمیم مقام‌های وقت این کشور برای معلق ساختن سیاست‌ پیوستن به اتحادیه اروپا آغاز شد. طولی نکشید که این اعتراضات مستقیما دولت و ریاست جمهوری وقت اوکراین را هدف گرفتند. در جریان درگیری‌ها میان نیروهای امنیتی اوکراین و تظاهرکنندگان بیش از ۱۰۰ نفر جان باختند. در نهایت این اعتراضات شکل یک کودتا را به خود گرفته و منجر به سرنگونی دولت «ویکتور یانوکوویچ» که به عنوان یک دولت طرفدار روسیه شناخته می‌شد در فوریه ۲۰۱۴ شد. همچنین در نتیجه این اعتراضات بود که مقام‌های جدیدی که بعدا در کی‌یف روی کار آمدند جنگ را علیه ناحیه شرقی دونباس کلید زدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha