• یکشنبه / ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403122617952
  • خبرنگار : 50622

وقت لایروبی سد کرج است؟

وقت لایروبی سد کرج است؟

ایسنا/البرز مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای البرز با اشاره به مباحثی که درباره ضرورت لایروبی سد کرج مطرح می‌شود، گفت: سد کرج با چالش ورود رسوب مواجه نیست و نیازی به لایروبی ندارد. ضمن اینکه لایروبی سد توجیه اقتصادی نداشته و در هیچ جای دنیا سدی که از رسوبات پر می‌شود را لایروبی نمی‌کنند.

داوود نجفیان در گفت‌وگو با ایسنا درباره نیاز سدهای استان به لایروبی اظهار کرد: طی سال‌های گذشته مباحثی در مورد پر شدن سدها از رسوبات گل و لای و پایین آمدن حجم ذخیره آب مطرح شد که این مباحث از لحاظ فنی و کارشناسی درست نبود.

وی با اشاره به اینکه هر سدی طول عمر خود را دارد، افزود: حوزه آبریز برخی سدها فرسایشی است و رسوبات زیادی وارد این نوع سدها می‌شود اما برخی دیگر از سدها مشکل آورد رسوب ندارند و سال‌ها عمر می‌کنند.

وی با بیان اینکه لایروبی سد پر شده از رسوبات توجیه اقتصادی ندارد، افزود: خوشبختانه در مورد هیچ کدام از سدهای استان با این چالش مواجه نیستیم و همچنان از حداکثر ظرفیت ذخیره آب خود برخوردار هستند.

نجفیان در ادامه بیان کرد: البته در حال برنامه‌ریزی هستیم تا در ورودی سد طالقان سازه‌های رسوب‌گیر ایجاد کنیم. چون اعتقاد داریم قطع به یقین مخزن سد طالقان در آینده به عنوان اصلی‌ترین سامانه تامین آب شرب استان تهران و البرز خواهد بود و ممکن است مجبور شویم ظرفیت این سد را فقط به آب شرب اختصاص دهیم؛ بنابراین جلوگیری از ورود رسوب برای حفظ حجم ذخیره سد ضروری است.

وی اظهار کرد: اگر در این زمینه اقدامی نشود، ممکن است به دلیل خشکسالی‌های پی در پی و کم شدن پوشش گیاهی با یک بارندگی حداقلی رسوبات وارد رودخانه شده و از طریق رودخانه به سد منتقل شود و حجم سد را پر کند.

وی یادآور شد: شرکت آب منطقه‌ای در حال انجام مطالعات و اقداماتی است تا از پرشدن مخازن سدها از رسوبات جلوگیری کند، اما به طور کلی در هیچ جای دنیا سدی که از رسوبات پر می‌شود را لایروبی نمی‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۱:۴۱

لایروبی باعث باز شدن چشمه های زمین و احیای سفرهای آب زیرزمینی میشه

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۳:۵۱

سلام ببخشید اطلاعات غلط به ایشان داده اند با یک جستجوی ساده در وب می توانید برنامه لایروبی سدها را در نقاط مختلف جهان را پیدا کنید.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۵:۳۶

مگر ابی برای مصرف پشت سد هست

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۵:۴۵

همه جای دنیا رسوبات رودخانه را پشت سدها ودر دهانه دریاها لایروبی میکنند

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۶:۰۵

کف را بتن بریزید که آب هدر نره یعنی کم کم میره داخل سفره های زمینی

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۶:۱۲

چاه اب معمولی رو رسوب زدایی میکنن به مغنی ساده ببرید پشت سد لتیان نظر بده بخاطر رانشی بودن محدوده سد دچار ریزش وکاهش حجم شده

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۶:۳۰

رسوبات پشت سدها دارای مواد معدنی بسیار با ارزشی می باشند و هم در صنعت و هم در کشاورزی قابل استفاده هستند .

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۶:۵۸

رسوبات ماسه ای دارای ارزش اقتصادیست

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۱۷:۱۲

اگرسدرالایروبی کنندوعمق آن زیادشود درمواقع آبگیری حجم بیشتری آب میگیرد ودرصورت رسیدن آب به تاج سدلبریز وپس زده نخواهد شد

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۲۰:۳۶

پس کی می خواهید از بارورسازی ابرها استفاده کنید.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۲۳:۴۶

ابرماده و پرحجم سطح پایین ،باید از رو کشور عبور کنه که بتونن بارور کنن.خاک سیل تنها خاکی که آب ازش نفوذ نمیکنه .رسما راه نفوذ به سفره میبنده.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۲۱:۵۳

یک فرد با تجربه دلسوز کاری خدا ترس که دلش برای این مملکت بسوزه به فکر هموطناش باشه که کم هم نداریم پس لااقل الان وقت لایروبی و تخلیه کردن املاح و گل و لای ته نشینه

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۶ ۲۳:۴۲

عجب طرز فکری دارن این جناب مهندس سد کرج لایروبی نمیخواد

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۰۰:۰۹

سد کرج به خاطره ها پیوست

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۰۰:۴۲

کارهای بزرگ نیاز به مطالعه درست دارند

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۰۶:۱۷

وقت لایروبی است درست ، دولت بودجه ندارد درست ، راه چیست ؟ مدیریت زمان و امکانات ، باید همه نهادها ، ادارات و موسسات دولتی با دستور رئیس جمهور سریعا تمام امکانات و ماشین آلات خود را در اختیار یک تیم تخصصی قرار دهند و این کار با هزینه ناچیز انحام شود۰

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۱۲:۳۶

وقتش رسیده ک قیمت آب، برق و گاز برای تهران و کرج و شهرهای بزرگ چند برابر بشه تا قدرشو بدونن، هر ک بامش بیش برفش بیشتر

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۱۳:۴۵

کاش درختان مزخرف را شهرداری ها اب نمی دادن و به جای آن درخت میوه بود کاش مهربان بودیم

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۸ ۱۲:۳۸

دقیقا،اکثر درختان هم کاج هستن که هیچ ارزشی ندارن.نه چوبشون خوبه،نه اکسیژن تولید میکنن،نه زیبا هستن،خاک دورشون هم سمی میکنن و هیچ گیاهی نمیتونه اونجا رشد کنه

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۱۴:۱۶

اصفهان با احداث تونل‌های بی‌شمار ؛ استان چهارمحال بختیاری را خشکاند، بابا دست از سر این استان بردارید، اصفهان شهر کویری بوده و با زور گلستان نمیشه. جمعیت را ببرید کنار سواحل و دریاها، چقدر دیگه آب انتقال بدهند اصفهان؟

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۲۱:۳۵

لایروبی سد می تواند از سریزشدن آب درهنگام باران های سیل آسا خطرات راکاهش دهد

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۲۰:۰۹

اقایان کارانجام نمیدهید نگویید لازم نیست لایروبی شود کمی پول هارا خرج زیر ساخت های مختلف ایران کنید

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۲۰:۲۹

کسانیکه متخصص لاروبی باشد باید درسدها دست بکار شوند سدها را از آبی که از هیرمند افعانستان وارد ایران کنید چون قراداد داریم آب نباشد دیگر تحمل نداریم مشکلات زیادی به بار خواهد آمد

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۸ ۱۸:۵۵

مشکل تمام منطقه هست که خشک سالی گریبانگیر شده،گیر الکی به همسایه‌‌ها ندیم

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۷ ۲۲:۴۸

تمام سدها را لایروبی کنید

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۸ ۱۶:۴۱

در انتهای خبر فرموده اند "در هیچ جای دنیا سدی که از رسوبات پر می‌شود را لایروبی نمی‌کنند." . اگر گوگل عبارت "لایروبی سد لتیان" را جستجو کنند متوجه میشوند که بارها سد لتیان لایروبی شده است.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۸ ۱۷:۰۸

همچنین از سد های معروف جهان که لایروبی میشوند میتوان سد "سه دره" بر روی رودخانه یانگ تسه (چین) و سد "گلن کنیون" و سد "هوور" بر روی رودخانه کلورادو (آمریکا) نام برد. لایروبی برای حوض آب و استخر کوچک زیاد کاربردی نیست ولی برای سد ها کاربرد دارد.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۸ ۱۸:۲۲

سد اصلا به چه درد می خوره که بخوان لایروبی کنن

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۲۸ ۱۸:۴۸

باتوجه به پایین بودن تراز آب بهترین زمان برای لایروبی بصورت جهادی می باشد