• چهارشنبه / ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403122920272
  • منبع : نمایندگی مازندران

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح مازندران:

ارگان‌های نظارتی در پیشگیری ارتکاب جرائم نیروهای مسلح نقش دارند

ارگان‌های نظارتی در پیشگیری ارتکاب جرائم نیروهای مسلح نقش دارند

ایسنا/مازندران رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح مازندران با تاکید بر جایگاه ویژه عقیدتی سیاسی‌ها در پیشگیری از وقوع جرائم در سطح نیروهای مسلح، گفت: ارگان‌های نظارتی نقش بی‌بدیلی در ارتکاب جرائم نیروهای مسلح دارند. از این رو، پیشگیری اجتماعی را باید مقدم بر پیشگیری کیفری و سرلوحه اقدامات واحدهای عقیدتی و سیاسی قرار دهیم.

حجت الاسلام زارعی امروز ۲۹ اسفند در دوره آگاه سازی و تبیینی که به صورت برخط برای کارکنان عقیدتی - سیاسی فرماندهی انتظامی استان مازندران برگزار شد، با اشاره به تجربه بالای دو دهه قضاوت در محاکم نظامی، اظهار کرد: صدور احکام کیفری در سازمان قضایی که همان پیشگیری کیفری است و همچنین اخراج و دیگر تنبیه‌ها نمی‌تواند جلوی تکرار جرم توسط متهم و مجرم را بگیرد، به همین دلیل باید چاره کار را در راه دیگر یافت تا مجازات، آخرین ابزار باشد.

وی افزود: با پیشگیری اجتماعی و تسخیر قلوب نیروهای مسلح توسط ارگان‌های نظارتی، باید بر شخصیت افراد اثرگذاری شود تا پیشگیری از وقوع جرم موثرتر باشد.

زارعی با تاکید بر لزوم فراهم کردن محیط امن و سالم که یکی از مصداق‌های پیشگیری از وقوع جرم است، یادآور شد: عقیدتی سیاسی‌ها از دیگر ارگان‌ها نقش‌آفرین‌تر هستند چراکه «بازرسی» و «حفاظت اطلاعات» ماموریت‌شان پرونده‌محور است، ولی «عقیدتی - سیاسی» شخصیت‌محور است.

رئیس سازمان قضایی استان با تاکید بر اینکه آگاه‌سازی و آموزش مداوم در کنار مصاحبه با کارکنان نقش بسزایی در پیشگیری از وقوع جرم دارد، افزود: با شناسایی افراد و اماکن پرخطر از ارتکاب جرائم و تخلفات جلوگیری شود، چراکه هزینه پیشگیری همیشه بسیار کمتر از درمان است.

این مقام قضایی با تاکید بر اینکه باید با وسایل و ابزار پیشرفته و به‌روز، محیط خدمتی و رفتار پرسنل را مخصوصا در زمان غیر اداری تحت کنترل قرار دهیم، خاطرنشان کرد: با این کار که مصداقی از پیشگیری وضعی است از وقوع جرائم جلوگیری می‌شود.

وی با اشاره به حکمت ۷۳ نهج البلاغه، گفت: پرسنل عقیدتی باید پیش از ادب کردن و هدایت دیگران به کسب صفات اخلاقی در خود بپردازد، چراکه ادب کردن دیگران به کردار و عمل نیک است که با این رفتار صحیح خود بتواند بر شخصیت‌ها و قلب‌های همکاران حکومت کند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان قضایی نیروهای مسلح مازندران، زارعی با بیان اینکه افراد همیشه به آموزش‌های معنوی و علمی مرتبط با وظایف‌شان نیازمند هستند، افزود: در این مسیر باید سازمان قضایی نیروهای مسلح را در کنار خود بدانند و با دائمی بودن کلاس‌های توجیه قضایی نیروهای مسلح، اثرگذاری آن را متوجه خواهند شد.

انتهای پیام