طاهر پیری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در صورت تأخیر در آبیاری اولیه، باغداران باید تا ریزش ۹۰ درصدی شکوفهها صبر کنند. هرگونه عملیات آبیاری یا سمپاشی در حین دوره شکوفهدهی موجب ریزش گسترده گلها خواهد شد.
وی افزود: در بخش تغذیه درختان، توصیه شده است همراه با اولین آبیاری بهاری از کود فسفر ۸۰ درصد استفاده شود. در مرحله بعد، ترکیبی از کود سه بیست، آهن و اسید هیومیک برای تقویت درختان ضروری است.
پیری اضافه کرد: پس از ریزش شکوفهها، نوبت به تغذیه تکمیلی میرسد که شامل کودهای حاوی منگنز، منیزیوم، روی، آهن، نیترات کلسیم و سولوپتاس میشود.
او تأکید کرد: رعایت دقیق زمانبندی آبیاری و تغذیه در فصل بهار، نقش تعیینکنندهای در جلوگیری از ریزش شکوفهها و افزایش محصولدهی درختان دارد.
کارشناس گیاهشناسی همچنین به باغداران توصیه کرد: برای پیشگیری از خسارات ناشی از سرمازدگی، پیش از شروع فصل بهار نسبت به هرس مناسب شاخهها و استفاده از کودهای تقویتی اقدام کنند. در صورت پیشبینی سرمازدگی، آبیاری سبک شبانه و استفاده از وسایل گرمایشی در باغ، میتواند از آسیب به شکوفهها جلوگیری کند.
به گزارش ایسنا؛ بسیاری از باغداران به دلیل عدم آگاهی از این برنامه زمانبندی، هر ساله با مشکل ریزش شکوفهها مواجه میشوند که خسارات قابل توجهی به همراه دارد.
انتهای پیام
نظرات