مدیر کل حفاظت محیط زیست کردستان به مناسبت روز طبیعت گفت: طبیعت هدیه الهی و ثروتی ارزشمند و بی نظیر است به یادگار از گذشتگان و میراثی برای آیندگان، باید آن را مغتنم شمرد و به شکرانه برخورداری از این گنجینه و موهبت بی بدیل الهی، به شایستگی از آن محافظت کنیم.
فرزاد زندی امروز (۱۳ فروردین) ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و عید سعید فطر و روز طبیعت، اظهار کرد: امروز، روز طبیعت، مهمان طبیعت زیبا و سخاوتمند هستیم، این روز فرصتی است تا به یاد بیاوریم که طبیعت، منبع حیات و زیباییهای بینظیر ماست.
زندی عنوان کرد: این روز، زمان مناسبی است برای قدردانی از خالق هستی برای تمامی نعمتهایی که در زمین و طبیعت زیبا به ما ارزانی داشته است.
وی تصریح کرد: ما باید به یاد داشته باشیم که حفاظت از محیط زیست وظیفهای همگانی است. هر یک از ما میتوانیم با رفتارهای کوچک اما موثر، در حفظ و نگهداری از محیط زیست و منابع طبیعی وطن عزیزمان سهیم باشیم.
مدیرکل محیط زیست استان کردستان از عموم شهروندان فهیم کردستان خواست که بیایید در این روز ضمن پرهیز از هرگونه تخریب محیط زیست، با پاکسازی محیط و ترویج فرهنگ احترام به طبیعت، الگویی مناسب برای فرزندانمان باشیم و به زمین عشق بورزیم و از آن مراقبت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم با همت جمعی بتوانیم به یک محیط زیست پایدار و سالم دست یابیم و فرهنگ والای مردم کردستان را در زمینه محیط زیست و طبیعت به اثبات برسانیم.
زندی در ادامه به توصیههای مهم برای سیزده بدر پرداخت و گفت: سیزده بدر را نه فقط برای در دامان طبیعت بودن بلکه برای پیوند دوباره و آشتی با طبیعت بخواهیم.
وی افزود: سبزه نوروز و ماهی قرمز را به سیزده بدر نبریم، حیات وحش برای تغذیه نیازی به پسماند ما ندارند، طبیعت مسئولیتی در قبال تجزیهی پسماند ما ندارد.
زندی ادامه داد: در این روز بهتر آن است که دور ظروف یکبار مصرف را خط کشیده و از ظروف پایدار استفاده کنیم و در حد امکان آب جوش و آب خوردن مورد نیاز را در فلاسک و قمقمه ببریم.
وی اظهار کرد: ناهار را در خانه بپزیم و ببریم و در صورت نیاز به آتش برای پخت و پز کپسول گاز پیکنیک مسافرتی ببریم. از برداشتن تبر، تیشه، بیل، کلنگ، تفنگ بادی و شکاری، خنجر تاکتیکال، طناب، کبریت، نفت، انواع ترقه و لوازم غیر ضروری و خطرناک خودداری کنیم. برای کاهش پسماند فکر کنیم و برای بازگرداندن پسماند تولید شده در طبیعت برنامه ریزی کنیم و با اعضای خانواده و فامیل در خصوص الزام حفاظت از محیطزیست و طبیعت و حیات وحش در روز سیزده بدر اتمام حجت کنیم.
مدیرکل محیط زیست کردستان خاطرنشان کرد: برای ساختن یک روز زیبا و خاطرهانگیز در طبیعت اصول طبیعتگردی را رعایت کنیم و وسایلی مانند دوربین دو چشمی، دوربین عکاسی، کفش و لباس مناسب و کتاب آشنایی با حیات وحش، گیاهان و… را ببریم.
زندی ادامه داد: سبزه نوروز و ماهی قرمز را با خود به سیزده بدر نبریم، ما نباید سبزه را کف خیابان و در آبهای جاری رها کنیم، نباید ماهی قرمز را در طبیعت رها کنیم.
وی یادآور شد: هرگز و ابدا مزارع و باغات روستاییان را بدون هماهنگی جهت استقرار و تفریح انتخاب نکنیم.
زندی اظهار کرد: برای عکاسی و قدم زدن وارد مزارع کلزا، گندم و … یا باغهایی که شکوفه دادهاند نشویم و شاخه های شکوفه داده درختان میوه را نچینیم و از گیاهان مزارع و گیاهان خودرو تاج و دسته گل درست نکنیم.
وی ادامە داد: هرگز روی زمین بخصوص در داخل یا مجاورت باغات و مزارع، جنگلها و مراتع آتش روشن نکنیم و هرگز برای آتش روشن کردن به جان درختان نیفتیم و به درختان تاب نبندیم، روی تنه درختان کنده کاری نکنیم.
زندی اضافه کرد: اگر مجبوریم آتش روشن کنیم، حتما در منقل و آتشدان مخصوص انجام شود، در پایان از خاموش کردن و خاموش شدن آتش مطمئن شویم.
وی ادامە داد: پسماند غذا و میوه را به هیچ عنوان روی زمین رها نکنیم، حیات وحش برای تغذیه نیازی به پسماند ما ندارند و طبیعت مسئولیتی در قبال تجزیهی پسماند ما ندارد.
زندی تصریح کرد: به طور کل اگر بچه حیوانی را دیدیم به آن نزدیک نشویم و دست نزنیم، باعث ترس و وحشت توله حیوانات و جوجه پرندگان نشویم و این نکته مهم را به کودکان و نوجوانان بیاموزیم.
وی عنوان کرد: با خودرو تا حلق طبیعت نرویم، چرا که ورود خودرو به طبیعت عوارض مخرب بسیاری دارد و با خودرو از رود و جوی آب عبور نکنیم، مراقب بندهای آب کشاورزی باشیم.
وی در ادامە با تاکید بر اینکه از خریدن گیاهان کوهی و نوزادان حیات وحش پرهیز کنید، گفت: اگر مجبور به توالت رفتن در طبیعت بودید حتما چالهای حفر کنید و در پایان چاله را کاملا پر کنید.
زندی خاطرنشان کرد: فیلتر یا ته سیگار را هرگز و ابدا نه در طبیعت بلکه در شهر هم نباید روی زمین رها کنیم، همین فیلتر سیگار ساده حاوی دهها ماده سمی هست که باعث آلودگی محیط و مخصوصا آلودگی آب و خاک میشود و فراموش نکنیم که این آلودگی در چرخه طبیعت باز به خودمان میرسد.
وی در پایان یادآور شد: صدای سیستم صوتی خودرو و… را در حد استفاده خانواده یا گروه خودمان تنظیم کنیم، افزایش صدا باعث آزار و اذیت دیگران و حیات وحش میشود؛ اما در کل زیبایی و صفای طبیعت به آرامش و سکوت آن است.
انتهای پیام
نظرات