• چهارشنبه / ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1404011305796
  • خبرنگار : 71654

تبدیل ۱.۸ میلیون تُن زباله پلاستیکی به نخ دستگاه‌های ‌چاپ ۳ بُعدی

تبدیل ۱.۸ میلیون تُن زباله پلاستیکی به نخ دستگاه‌های ‌چاپ ۳ بُعدی

موسسه فرانهوفر (Fraunhofer) در حال تبدیل میلیون‌ها تُن زباله پلاستیکی خانگی به ماده اولیه مورد نیاز برای چاپ سه بعدی اجسام گوناگون است.

به گزارش ایسنا، مشکل زباله‌های پلاستیکی در سال ۲۰۲۳ در آلمان به اوج خود یعنی ۵.۶ میلیون زباله رسید که کمتر از یک سوم آن قابل بازیافت است و اکنون موسسه فناوری ساخت و مواد پیشرفته فراونهوفر سیستمی برای تبدیل زباله‌ها به رشته‌هایی برای چاپ سه بعدی ایجاد کرده است.

به نقل از آی‌ای، به گفته دکتر دیرک گودلینسکی (Dirk Godlinski)، مدیر پروژه در گروه کاری فناوری کامپوزیت در فرانهوفر، برآورده کردن «الزامات سختگیرانه»، چالش‌هایی را برای شرکت ایجاد کرد. این ماده باید استانداردهای خلوص، شکل و اندازه را برآورده می‌کرد.

این شرکت از دکتر سیلک اکهارت (Silke Eckhardt)، استاد دانشگاه در زمینه علوم کاربردی که بر روی سیستم‌های انرژی پایدار و بهره‌وری منابع تمرکز دارد، کمک گرفت.

او در یک بیانیه مطبوعاتی، مشکلات بازیافت «ضایعات پس از مصرف» را در مقایسه با «بقایای پلاستیکی باقی مانده از تولید صنعتی» توضیح داد و گفت که این مواد نه تنها بسیار ناهمگن هستند، بلکه کثیف نیز هستند.

آنها پلاستیک را آسیاب کردند، آن را شستند و مواد نامطلوب را از جریان اصلی جدا کردند. آنها پلاستیک‌های اضافی را با استفاده از فناوری مادون قرمز نزدیک، شناسایی و حذف کردند. در نهایت پلاستیک را تا اندازه مناسب آسیاب کردند و موفق شدند به سطح خلوص ۹۹.۸ درصد برسند.

تبدیل زباله‌های پلاستیکی به نخ چاپ سه بعدی

گادلینسکی می‌گوید که پس از بازگرداندن مواد به فرانهوفر، آنها برای تولید «پلی پروپیلن همگن از زباله‌های آماده شده» مشغول به کار شدند.

هنگامی که مواد خالص شد، آنها تکه‌های پلی پروپیلن بازیافتی را در یک نازل خارج کننده صنعتی پردازش کردند. با ترکیب مواد آن را در دمای ۳۹۲ درجه فارنهایت ذوب کردند.

گادلینسکی توضیح داد: برای اینکه پلاستیک برای چاپ سه‌بعدی قابل استفاده باشد، باید آن را به شکل رشته‌ای با قطر ۰۰۲/۰ اینچ و سطح صاف تولید کرد. با انجام این کار، محققان با موفقیت اولین اجسام را چاپ سه بعدی کردند.

اکنون محققان در حال بهینه‌سازی فرآیند تولید هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha