• پنجشنبه / ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404011406064
  • خبرنگار : 50604

آیین سنتی «چهارده به در» در گرگان / روزی به یاد اموات

آیین سنتی «چهارده به در» در گرگان / روزی به یاد اموات

ایسنا/گلستان مردم روستاهای غرب استان گلستان، طی سنتی دیرینه در چهاردهم فروردین با به همراه داشتن غذا و تنقلات، یک روز را در امامزاده روشن آباد، کنار درگذشتگان خود سپری می‌کنند.

اگر به دنبال ترکیبی از تاریخ، فرهنگ و طبیعت هستید، امامزاده روشن‌آباد یکی از بهترین گزینه‌ها برای شماست. این مکان نه‌ تنها فرصتی برای بازدید از یک اثر تاریخی بی‌نظیر فراهم می‌کند، بلکه شما را با آیین‌های فرهنگی و سنتی منطقه آشنا می‌کند.

امامزاده عبدالله و فضل‌الله روشن‌آباد، یکی از زیباترین و تاریخی‌ترین اماکن مذهبی استان گلستان، در ۱۵ کیلومتری غرب گرگان و نزدیکی شهرستان کردکوی واقع شده است. این مکان، با تلفیقی از قدمت تاریخی و آیین‌های سنتی، مقصدی منحصربه‌فرد برای گردشگران و علاقه‌مندان به فرهنگ و تاریخ است.

یکی دیگر از جاذبه‌های ویژه امامزاده روشن‌آباد، آیین سنتی چهارده‌بدر است که هر سال در تاریخ ۱۴ فروردین، یک روز پس از سیزده‌بدر، برگزار می‌شود. این مراسم از دوران قاجار و با ورود اقوام مهاجر هندی و پاکستانی (معروف به گودارها و جوگی‌ها) به این منطقه شکل گرفته است.

در این روز، مردم محلی و مهاجران به همراه زائران و گردشگران با حضور در امامزاده، به یاد اموات خود گرد هم می‌آیند. باور دیرینه مردم این منطقه این است که «سیزده‌بدر برای زنده‌ها و چهارده‌بدر برای اموات است.» به همین دلیل، این مراسم حال و هوایی معنوی و منحصربه‌فرد دارد.

آئین سنتی چهارده بدر در گرگان/ روزی به یاد اموات

در این روز کسانی که عزیزی را در سال گذشته از دست داده‌اند با حضور بر سر مزار عزیزان خود، فاتحه می‌خوانند و برای آنها طلب رحمت و آمرزش می‌کنند. مردم در این روز غذا، میوه، و تنقلات با خود می‌آورند و با برگزاری بازی‌ها و فعالیت‌های جمعی، لحظات شادی را در کنار طبیعت و مزار عزیزان خود سپری می‌کنند. مراسم چهارده‌ به در فرصتی کم‌نظیر برای آشنایی با سنت‌های محلی و تجربه زندگی اجتماعی منطقه است و این امامزاده که در دل طبیعت سرسبز گلستان قرار دارد، محیطی آرامش‌بخش برای زائران و گردشگران فراهم می‌کند.

آئین سنتی چهارده بدر در گرگان/ روزی به یاد اموات

یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های امامزاده روشن‌آباد، وجود قدیمی‌ترین وقف‌نامه استان گلستان است که به ماه ذیقعده سال ۹۰۰ هجری قمری بازمی‌گردد. این وقف‌نامه تاریخی به دست امیر سید رضی‌الدین، یکی از بزرگان دوره تیموریان، وقف شده و ارزش بالایی در شناخت فرهنگ وقف و باورهای مذهبی آن دوران دارد.

این وقف‌نامه، که تحت شماره ۳۵۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، حاوی اطلاعاتی درباره اراضی و موقوفاتی است که به منظور حمایت و نگهداری از امامزاده روشن‌آباد وقف شده‌اند. بازدید از این اثر تاریخی می‌تواند تجربه‌ای ناب برای علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ اسلامی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha