دکتر محسن ستاری، متخصص طب سنتی ایرانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مزاج یک نماد، کیفیت یا حالت است، بهترین مزاجها در واقع بهترین کیفیتهایی هستند که علائم و رفتار فیزیکی و روحی را بروز میدهند؛ مزاج گرم و خشک (صفراوی)، گرم و تر (دموی)، سرد و خشک (سودایی) و سرد و تر در دسته بلغمی قرار میگیرد.
ستاری ادامه داد: تری و خشکی نیز یک نوع کیفیت محسوب میشود، تری انعطاف پذیری بیشتری دارد اما خشکی شکننده است. درباره مو باید بگوییم هرچه مزاج گرمتر باشد رویش مو سریعتر و ضخامت مو بیشتر خواهد بود، هرچه مزاج خشکتر، مو حالت دار مانند فر، مجعد و وز میشود. سفیدی مو نیز نتیجه سردی مزاج است.
علل ریزش مو از منظر طب ایرانی
وی ریزش مو را تا وقتی که از رویش مو بیشتر نشود امری طبیعی دانست و افزود: برای ریزش مو علل متفاوتی وجود دارد اما دو علت اصلی غلظت خون و معده ضعیف از علتهای شایع امروزی تلقی میشوند.
این متخصص طب سنتی ایرانی اضافه کرد: غلظت خون باعث جریان ضعیف خون میشود در نتیجه این جریان به مویرگهای کف سر به خوبی نمیرسد و خون رسانی ضعیف خواهد بود. همچنین امروزه مصرف غذاهای ناسالم، صنعتی، آماده و بیکیفیت نیز در ضعف معده نقش دارد.
این متخصص طب سنتی ایرانی، کمخونی، بیماری تیروئید کم کار یا پرکار، یبوست و چربی خون نیز از دیگر عوامل ریزش و کم پشتی مو دانست و گفت: زمانی که افراد هر یک از علل ریزش مو را داشته باشند به این معناست که از مزاج اعتدال خود خارج شدند.
وی یادآور شد: برای افراد سرد مزاج این ریزش مو پراکنده اتفاق میافتد و براحتی مو از ریشه جدا میشود و در افراد گرم مزاج ریزش مو از فرق سر یا پیشانی شروع میشود.
ستاری با بیان اینکه افرادی که دچار سوء مزاج هستند ابتدا باید مزاج خود را بهبود ببخشند و در قدم بعدی بیماری خود را درمان کنند، تصریح کرد: افرادی که غلظت خون دارند باید از مصرف غذاهای غلیظ مانند انواع فست فودها، سوسیس، کالباس، سالاد الویه، چیپس و پفک، ماکارونی و قارچ پرهیز کنند؛ همچنین جویدن زیاد غذا به رفع غلظت خون و یبوست کمک میکند.
نکاتی برای جلوگیری از ریزش مو
وی مهمترین عامل تقویت معده را خواب عمیق و کافی شبانه دانست و بیان کرد: استفاده از سکنجبین برای افرادی که چربی خون دارند، ماساژ دادن به هنگام شستشوی سر و هنگام خواب، همچنین ماساژ آرام سر دو ساعت قبل از حمام با آب و نمک برای جلوگیری از ریزش مو توصیه میشود.
این متخصص طب سنتی ایرانی اظهار کرد: افراد از مصرف رنگ مو، شامپوهای صنعتی، کراتینه کردن مو، سشوار مو، بستن طولانی مدت مو و استحمام با آب گرم و داغ پرهیز کنند.
ستاری تأکیدکرد: افرادی که مزاج گرم دارند، نباید طولانی مدت زیر نور آفتاب قرار بگیرند و از آلو بخارا و رب انار، غوره، نارنج، آبلیمو، آبغوره، کاهو و سکنجبین در غذاهای خود استفاده کنند، همچنین افراد سرد مزاج از خوردن ماست، میوههای خام و سرد، دوغ، ترشی و ماهی پرهیز کنند؛ آنها میتوانند آب پیاز را به نسبت یک به سه به همراه آب لیموی تازه روی سر خود به مدت یک ماه قبل از استحمام ماساژ دهند.
انتهای پیام
نظرات