دکتر فربد مفیدی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اتیسم یک اختلال رشدی – عصبی است که حدوداً یک درصد جمعیت کودکان قبل از پنج سالگی ممکن است به آن مبتلا شوند.
وی افزود: با توجه به لزوم توجه به این دست از افراد جامعه، ۱۳ فروردین همزمان با روز طبیعت و دوم آوریل از سوی سازمان ملل روز جهانی آگاهی از اتیسم نام گرفته است.
مفیدی ادامه داد: در این راستا سازمان ملل متحد امسال شعار «از بقا به شکوفایی: افراد اتیستیک دیدگاههای خود را به اشتراک میگذارند» را به عنوان شعار روز جهانی اتیسم اعلام کرده است.
این فعال حوزه توانبخشی بیان کرد: این اختلال اساساً یک مشکل ارتباطی است که تعاملات اجتماعی، مهارتهای شناختی، زبانی و عادات رفتاری فرد را به درجات متفاوتی تحت تاثیر قرار میدهد.
مفیدی اظهار کرد: مبتلایان به اتیسم ممکن است در حوزههای مختلف ارتباطی، رفتاری، تحصیلی و موارد دیگر مشکل داشته که در آینده اشتغال و حتی استقلال فردی او را تحت شعاع قرار میدهد.
این درمانگر ادامه افزود: در مورد اتیسم، شدت مشکلات در یک طیف قرار میگیرد و در برگیرنده موارد خفیف تا شدید است.
وی بیان کرد: در موارد خفیف این افراد میتوانند به مدرسه بروند و مشغول به کار شوند. حتی دارای استعدادهای ویژه در ریاضی، نقاشی، موسیقی یا حافظه بسیار قوی باشند.
این متخصص روانشناسی سلامت گفت: در سطح بسیار شدید فرد مبتلا به اتیسم توانایی کلامی ندارد و در سایر حیطهها بسیار ضعیف است.
وی خاطر نشان کرد: شعار امسال سازمان ملل بر توانمندسازی و فراهم کردن زمینههایی برای شکوفایی استعدادها، آمادگی این افراد برای ورود به جامعه و اشتغال در دوران بزرگسالی تاکید دارد.
مفیدی خاطر نشان کرد: تمرکز امسال روی سیاستهای آموزشی است که باید از حمایتهای پایه به سمت توانمندسازی و ایجاد فرصتهای رشد برای مبتلایان به اتیسم حرکت کند.
انتهای پیام
نظرات