علی راهانجام با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت دانشبنیانها در کشاورزی، اظهار کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی در قزوین، سیاست جهاد کشاورزی بر حفظ منابع آبهای زیرزمینی بوده و در این زمینه بسیاری از کشاورزان مناطق روستایی از استفاده منابع زیرزمینی منع شدهاند.
وی در ادامه بیان کرد: تنها راهکار پایداری تولید حرکت به سمت الگوی کشت و استفاده از دانشنوین در راستای افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی استان قزوین است.
به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قزوین، معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ادامه داد: امروزه کشاورزان قزوین با کمک دانش علمی و استفاده از سامانههای نوین آبیاری موفق شدهاند با مصرف ۳۰۰۰ مترمکعب آب در مزارع گندم، ۹.۷ تن در هکتار محصول برداشت کنند.
به گفته وی قزوین جزو استانهایی است که از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون دارای تجربه استفاده از ماشینآلات کشاورزی و سامانههای نوین آبیاری بوده و اکنون نیز با کمک ظرفیتهای دانشبنیان قادر هستیم در گندم ۱۳ تن در هر هکتار، چغندرقند ۱۵۰ تن در هکتار و گوجه فرنگی ۲۸۰ تن در هکتار برداشت محصول داشته باشیم.
راهانجام با اشاره به رتبه سوم قزوین در تولید محصول گلابی، تصریح کرد: در همین رابطه و با توجه به سود سرشار محصولاتی همچون گلابی، رغبت کشاورزان به کشت این محصول افزایش یافته، اگرچه این مسأله مثبت انگاشته میشود، اما در صورت استقبال بالا میتواند تعادل این محصول را به هم بزند.
انتهای پیام
نظرات