• شنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404011606882
  • خبرنگار : 71496

طرح «عملیات بزرگ» رژیم صهیونیستی برای اتمام جنگ غزه حتی به بهای کشته شدن اسرایش

طرح «عملیات بزرگ» رژیم صهیونیستی برای اتمام جنگ غزه حتی به بهای کشته شدن اسرایش
نظامیان صهیونیست در مرز غزه، ۳ آوریل ۲۰۲۵

در حالی که ارتش رژیم صهیونیستی در چارچوب جنگ نسل‌کشی علیه غزه عامدانه دست به کشتار غیرنظامیان می‌زند، ویژگی‌های طرح جدید آن با عنوان «عملیات بزرگ» که ورژن تغییر یافته «طرح ژنرال‌ها» است، در حال نمایان شدن است، طرحی که با تشدید محاصره، قحطی و نبود غذا و کشتار بیشتر حتی به قیمت کشتن تمامی اسرای صهیونیست در غزه، هدف از آن اتمام جنگ، کوچاندن ساکنان نوار غزه و هدف قرار دادن کسانی است که از تخلیه مناطق خود امتناع می‌کنند.

به گزارش ایسنا، با توجه به تشدید بمباران‌ها و گسترش دامنه عملیات زمینی احتمال کشته شدن اسرای صهیونیست وجود دارد، از زمان نقض آتش‌بس و ازسرگیری جنگ از سوی رژیم صهیونیستی، خانواده‌های این اسرا و سایر محافل صهیونیستی نسبت به این مساله هشدار دادند به ویژه که این حملات موجب کشته شدن تعدادی از آنها شده و تظاهرات برای بازگرداندن آنها به اندازه کافی برای تغییر نظر نتانیاهو و کابینه‌اش موثر نبودند.

همزمان با افزایش کشتارها با حملات هوایی و مشارکت سه لشکر ارتش رژیم صهیونیستی در این عملیات نظامی، روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» به نقل از برخی منابع نوشت: هدف این است حماس تحت فشار گذاشته شود تا مجبور به امتیازدهی و موافقت با قراردادی جزئی و یا یک قرارداد تسلیم کامل شود که شامل تبعید سران آن، کناره‌گیری از حاکمیت در غزه و خلع سلاح کامل است.

به نوشته آحارونوت، ایده «عملیات بزرگ» نسخه اصلاح شده «طرح ژنرال‌ها» است که شامل ایده «کوچ داوطلبانه» از نوار غزه بوده اما در اصل طرحی برای حمله گسترده و هماهنگ علیه نوار غزه، بیرون کردن تمامی ساکنان شمال، جنوب و مرکز آن و کوچاندن آنها به یک منطقه انسانی محدود در منطقه المواصی است. این بار در این طرح صحبت از کوچاندن کامل است به شکلی که هیچ سکنه‌ای در مرکز شهر غزه، در شمال یا در خان‌یونس باقی نماند.

این روزنامه عبری در ادامه به نقل از منابع یادشده نوشت: بعد از آن حماس شکست خواهد خورد یا بر یک منطقه کوچک کنترل خواهد یافت. امکان کوچ از منطقه انسانی نیز وجود خواهد داشت و به آنها (ساکنان نوار غزه) پیشنهاد ترک این منطقه داده خواهد شد، البته نمی‌دانم به کجا و یا به چه شکلی و اینکه آیا این مساله در بحبوحه جنگ قانونی هست یا نه، البته برخی این لحظه را به منزله پیروزی می‌دانند و معتقد هستند که از آن می‌توان به عنوان اهرمی برای تحقق سایر اهداف از جمله تبعید سران حماس و خلع سلاح آن استفاده کرد.

آحارونوت در ادامه نوشت که منبع یاد شده در واکنش به این سوال که چگونه می‌توان چنین عملیات بزرگی را که به معنای مرگ اسرا است، انجام داد و اگر جامعه اسرائیل از آن حمایت نکند، چه اتفاقی می‌افتد، پاسخی نداشت.

این رسانه عبری اعلام کرد: در حالی که عملیات‌ها برای کوچاندن ساکنان نوار غزه در رفح و شمال آن روبه افزایش است، نتانیاهو این هفته بدون اطلاع‌رسانی به مسؤولان نظامی، از قصد خود برای کنترل بر محور موراگ گفت.

از سوی دیگر، تل‌آویو مدعی است با وجود مخالفت حماس با پیشنهاد این رژیم، پیشرفت‌هایی در مذاکرات حاصل شده است. همینطور گزارش‌های متعددی از آمادگی حماس برای بررسی امکان آزادسازی نزدیک به پنج تن از این اسرا منتشر شدند اما کابینه این رژیم در حال حاضر آزادی کمتر از ۱۰ تن از اسرا را نمی‌پذیرد.

به نوشته آحارونوت، مشکل تنها در مورد تعداد این اسرا نبوده بلکه چارچوب آزادسازی آنها نیز مورد اختلاف است، در واقع حماس خواستار بازگشت به توافق امضا شده است اما از نظر کابینه رژیم صهیونیستی بازگشت به آن امکان‌پذیر نیست.

این روزنامه عبری در پایان به نقل از یک منبع امنیتی صهیونیست نوشت: همه می‌دانستند که ما مرحله دوم (توافق) را هرگز اجرا نخواهیم کرد، تنها راه اجرای آن تسلیم شدن حماس است در آن صورت مشکلی وجود ندارد و ما قرارداد را اجرا خواهیم کرد و تمامی افراد «ربوده‌شده» بازگردانده خواهند شد و اسرای فلسطینی نیز آزاد خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha