به گزارش ایسنا، ورزش کرمانشاه در سال ۱۴۰۳ به مانند همه سالهای گذشته حوادث تلخ و شیرین زیادی را از سر گذراند و ورزشکاران کرمانشاهی در این سال موفق به مدال آوری و افتخارآفرینیهای بسیاری برای کشورمان شدند.
گل سرسبد اتفاقات شیرین ورزش کرمانشاه در سال گذشته، قهرمانی آرین سلیمی، جوانِ دهه هشتادی و پرانگیزه کرمانشاهی در المپیک پاریس ۲۰۲۴ پاریس بود. کار بزرگی که شاید خیلیها تصورش را هم نمیکردند که این جوان تازه نفس و جویای نام، آنگونه جانانه مبارزه کند و پرچم کشورمان را در مهمترین آوردگاه ورزشی دنیا بالا ببرد.
در رقابتهای پارالمپیک پاریس نیز یاسین خسروی ورزشکار رکوردزن کرمانشاهی که چندسالی است نامش در دنیا مطرح شده و در هر رقابتی که شرکت میکند، رکورد زنی دارد، علاوه بر ثبت رکوردی جدید در پرتاب وزنه در رقابتهای پارالمپیک، مدال طلای این رقابتها را بر گردن آویخت تا رکوردزنترین مرد تاریخ ورزش کرمانشاه شود.
یکی دیگر از اتفاقات تاریخی وررش کرمانشاه در سال گذشته کسب اولین مدال نقره ایران در مسابقات جهانی بوکس بود که امیررضا ملک خطابی جوان غیور و جسور کرمانشاهی آن را در مسابقات جهانی جوانان جهان به چنگ آورد.
علاوه بر تکواندو، پارادوومیدانی و بوکس، ورزشکاران کرمانشاه در رشتههای کاراته و ورزش ناشنوایان هم در آوردگاههای جهانی افتخارآفرینیهایی داشتند و مجموعا ورزشکاران استان در این سال بیش از ۱۸۰ مدال رنگارنگ را برای استان به ارمغان آوردند.
یکی دیگر از اتفاقات خوب ورزش کرمانشاه در سال گذشته پایان دادن به انتظار ۱۰ ساله هواداران فوتبال کرمانشاه بود، جایی که بعثت کرمانشاه با خرید امتیاز تیم دسته اولی کویر مقوا توانست پس از سالها کرمانشاه را در لیگ دسته اول فوتبال ایران صاحب تیم کند و شور و هیجان زیادی را به استادیوم آزادی کرمانشاه بیاورد.
هرچند که تیم بعثت تا به اینجای رقابتهای لیگ دسته اول فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر گذاشته، بارها از سوی مسئولین لیگ تهدید به لغو بازیهای خانگی شده و چهار سرمربی هم عوض کرده، اما در حال حاضر در بین ۱۸ تیم لیگ در جایگاه دوازدهم قرار دارد.
البته غیر از فوتبال، ورزش کرمانشاه در چند رشته دیگر همچون بدنسازی، والیبال، فوتبال بانوان، سپک تاکرا و ... در رقابتهای لیگی ایران شرکت و چندین مقام کسب کرد، از جمله اینکه تیم فوتبال بانوان کرمانشاه از لیگ دسته دوم به لیگ دسته اول صعود کرد.
شوک آورترین اتقاق سال گذشته در ورزش کرمانشاه، برکناری محمدحسین محبی از ریاست هیات کشتی استان بود. او که از نام آوران بزرگ کشتی ایران است و افتخارآفرینیهای زیادی را برای کشتی کشورمان داشته، از حدود ۱۳سال پیش ریاست هیات کشتی کرمانشاه را بدست گرفته بود.
اما از اوایل سال گذشته بود که اختلافات بین فدراسیون کشتی و هیات استان کم کم شروع و در تابستان به اوج خود رسید. رئیس فدراسیون کشتی مدام از اداره کل ورزش و جوانان استان میخواست که برای برکناری محمدحسین محبی از ریاست هیات کشتی استان اقدام کند که اداره ورزش و جوانان زیربار نمیرفت و معتقد بود که تنها به فاصله چندماه مانده تا پایان دوره ریاست هیات برکناری معنایی ندارد، اما فدراسیون کوتاه نیامد و سرانجام با راه اندازی شورای حکمیت در وزارت ورزش به بهانه افول کشتی کرمانشاه در دوره محمدحسین محبی، او را از ریاست هیات برکنار کرد و در تاریخ ۱۰ شهریور کامران ملکی عضو شورای شهر کرمانشاه را به عنوان سرپرست هیات انتخاب کرد و از آن زمان تاکنون کماکان این رشته ورزشی که روزگاری نام کرمانشاه را در جهان پرآوازه کرده بود، با سرپرست اداره میشود.
ناگفته نماند کشتی کرمانشاه به مانند سالهای گذشته سال ۱۴۰۳ هم شرایط چندان خوبی را پشت سر نگذاشت و در مسابقات کشتی آزاد قهرمانی کشور هیچکدام از ۱۱ اعزامی کرمانشاه حتی ستارگان سالهای گذشته مانند یدالله محبی، ارشک محبی و سبحان یاری موفق به کسب مدال نشدند تا روزهای تاریک کشتی کرمانشاه همچنان تداوم داشته باشد.
ورزش کرمانشاه در سالی که گذشت، میزبانی چندین رویداد ملی و بین المللی مختلف را هم برعهده گرفت. مسابقات بین المللی شطرنج «جام تاق بستان»، مسابقات بین المللی تنیس روی میز «جام الماس» و بازیهای بین المللی «بشر دوستی ۲۰۲۵» در چندین رشته همچون سومو، گو، بولز، دراتس و او اسپرت از جمله رویدادهای بین المللی بودند و در بخش رویدادهای ملی نیز والیبال قهرمانی جوانان کشور، پاراگلایدر، بدمینتون، کشتی آزاد قهرمانی جوانان کشور و ... در کرمانشاه برگزار شد.
در سال گذشته یک هیات جدید در کرمانشاه متولد شد و عمر دو هیات هم به سرآمد و منحل شدند. هیات ورزش دریایی و ساحلی و هیات راگبی که سال ۱۴۰۲ تاسیس شده بودند در سال گذشته با اعلام وزارت ورزش منحل شدند، اما هیات جدیدی به نام روئینگ شکل گرفت که از قایقرانی جدا شده بود. در این سال انجمنهای پتانک و بازیهای الکترونیک نیز در کرمانشاه فعال شدند.
یکی از اتفاقات مثبت ورزش کرمانشاه در سال گذشته برگزاری منظم مجامع انتخاباتی و سالیانه تعداد زیادی از هیاتهای ورزش بود، موضوعی که در سالهای گذشته کمتر به آن توجه میشد.
سال گذشته ریاست ۱۱هیات ورزشی کرمانشاه شامل کونگ فو، همگانی، سه گانه، تکواندو، ژیمناستیک، اسکواش، دانش آموزی، دوچرخه سواری، تیرو کمان، فوتبال و ووشو ابقا و یا نفرات جدیدی انتخاب شدند و با برگزاری این انتخابات حواشی برخی هیاتهای ورزشی مانند سه گانه و تکواندو و ووشو پس از ماهها برچیده شد.
طی سال گذشته مجمع سالیانه ۱۸ هیات ورزشی کرمانشاه یعنی کبدی، پزشکی ورزشی، هاکی، تیراندازی، انجمنهای ورزشی، وزنه برداری، والیبال، دوومیدانی، اسکیت، ورزش کارگری، بسکتبال، نابینایان، ناشنوایان، شنا، شمشیربازی، آمادگی جسمانی، همگانی و اتومبیلرانی هم برگزار شد که برگزاری این تعداد مجمع سالیانه در نوع خود بی سابقه بود.
سه هیات ورزشی کرمانشاه شامل تنیس خاکی، قایقرانی و بدنسازی سال گذشته دچار حواشی شدند و انتخابات آنها باطل شد، هرچند که انتخابات هیات قایقرانی با پیگیریهای رئیس هیات دوباره مورد تایید قرار گرفت.
ورزش کرمانشاه در حوزه ورزش همگانی هم سال گذشته به مانند سالهای اخیر بازهم بر قله افتخارآفرینیها ایستاد و در چند رویداد مهم مانند گامیران، گامهای مادرانه و پدرانه قهرمان کشور شد.
شاید یکی از مهمترین ضعفها و چالشهای ورزش کرمانشاه در سال گذشته در حوزه زیرساختی بود. وجود بیش از ۵۰ پروژه ورزشی نیمه کاره که تنها دو پروژه مهم آن در دهکده المپیک به حدود ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل نیاز دارند، کار را در حوزه عمرانی ورزش کرمانشاه سخت کرده است.
انتهای پیام
نظرات