مصطفی نسائی در حاشیه سفر به منطقه ترشیز در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه طی سه سال گذشته در حوزه مسکن اتفاقات خوبی در منطقه ترشیز افتاده است، افزود: طرح مسکن در حال حاضر با شتاب ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه طی این مدت طرحهای الحاق اراضی به محدوده شهر کاشمر، خلیلآباد، بردسکن و کوهسرخ مسیر قانونی خود را طی کرده است، افزود: البته مشکلاتی به دلیل فعال بودن گسل درونه در شهر بردسکن داریم که هنوز مرتفع نشده است، ولی این الحاقات تأثیر بسزایی بر بازار مسکن گذاشت و عملاً مسیر برای کسی که میخواست با اندوخته کم به مسکن دست پیدا کند، ایجاد شد.
مدیرکل واگذاری زمین و مسکن وزارت راه و شهرسازی افزود: بزرگترین چالشی که در حوزه مسکن در منطقه ترشیز همین الان هم وجود دارد، موضوع دلالی مسکن و عدم نظارت بر آن است که البته دلایل مختلفی دارد زیرا عملاً قیمتهایی که به طور خاص در شهر کاشمر وجود دارد از منطق واقعی و عقلانی پیروی نمیکند.
وی اظهار کرد: طی ۲ تا ۳ سال اخیر با واحدهای مسکونی که ساخته شده و طرحهای مسکنی که در حال اجراست و متقاضیانی که بالاخره ساماندهی و وارد فضای ساخت میشوند، میتوان گفت در کاشمر به طور تقریبی برای ۱۰ هزار واحد مسکونی برنامهریزی انجام و خیلی از واحدها هم ساخته شده، البته فرآیند آمادهسازی اراضی مقداری زمان برده و برای آنهایی هم که به نتیجه نرسیده اراضی تخصیص داده شده که بعد از آمادهسازی قرعهکشی شده و در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
نسایی درباره آینده مسکن در این منطقه گفت: قیمت مسکن، تابعی از همه پارامترهای مؤثر بر آن است و نمیشود از منظر عرضه و تقاضا به آن نگاه کرد؛ گرچه رشد جمعیت، اقتصاد، تورم، مدیریت تقاضا و ... بر قیمت مسکن تأثیر میگذارند، ولی اقداماتی که در سطوح بالا برای مدیریت زمین و مسکن اتخاذ شده این است که خوشبختانه قوانین مختلف تصویب و ابلاغ و در مرحله اجرا قرار گرفته و این قوانین به اشکال مختلفی موضوع دلالی درباره زمین و مسکن را با سامانههایی مثل سامانه جامع املاک و اسکان و اتصال دادههای شهروندان به پایگاههای مختلفی مثل پایگاه رفاه ایرانیان، ادارات ثبتاسناد و املاک و... کنترل میکند.
وی با بیان اینکه اگر فرض را بر میزان تقاضا بگذاریم، به اندازه کافی مسکن در منطقه ترشیز وجود دارد، افزود: البته اگر فرض را بر سرمایهگذاری در بخش مسکن ببینیم این امر بستگی دارد به حجم پولهای سرگردانی که اقتصاد در بخشهای دیگر جذب نمیکند و این پولهای سرگردان طبیعتاً وارد فضای دلالی مسکن میشود و این خودش قیمت مسکن را تحتالشعاع قرار میدهد.
شناسنامه یک شهر، سیما و منظر آن است
مدیرکل واگذاری زمین و مسکن وزارت راه و شهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن اظهار کرد: البته شهر کاشمر پرجمعیتترین شهر منطقه است ضمن اینکه در شهرهای کاشمر، بردسکن، خلیلآباد و کوهسرخ اراضی خالی در داخل بافت شهری وجود دارد که ساخته نشده و عملاً اگر با استفاده از سیستم توسعه درون به مسئله پرداخته شود و در اراضی فاقد مستحدثات ساختمانهایی احداث شود، کمک بسیار بیشتری به حل مشکل مسکن و دسترسی شهروندان به این حق طبیعی و قانونی خواهد داشت و این مسئله نیازمند سازوکار جذب سرمایههای سرگردان و سرمایهگذاری در داخل شهر است.
اولویتها برای توسعه منطقه
وی درباره اولویتهایی که برای توسعه منطقه باید مدنظر قرار گیرند، گفت: با توجه به اینکه شناسنامه یک شهر، سیما و منظر آن است که میتواند یک شهر را در نظر دیگران جذاب جلوه دهد، اولویت باید زیباسازی شهر قرار گیرد.
نسایی افزود: این زیباسازی با تکیه بر اقلیم محلی خیلی راحت و بیدردسر و با هزینه بسیار کم و با مشارکت شهروندان قابل اجراست زیرا وقتی در شهر به شهروند هویت دهیم، او خودش را برای مشارکت در امور مسئول میداند.
وی در ادامه چالشهای حوزه مسکن را بسیار زیاد دانست و گفت: عملاً تأثیر ناکارآمدی سایر بخشها، اثر خود را بر مسکن میگذارد و ما ملزم به پاسخگویی هستیم، یکی از همین آیتمها تورم است که بر بخش مسکن وارد شده و خود را به عنوان یک مشکل نشان میدهد در صورتیکه متولی کاهش تورم و حفظ ارزش پول دستگاه دیگری است.
قوانین سختگیرانهتری برای جلوگیری از احتکار زمین باید تصویب شود
مدیرکل واگذاری زمین و مسکن وزارت راه و شهرسازی معتقد است که قوانین سختگیرانهتری برای جلوگیری از احتکار زمین باید تصویب شود تا زمین در راستای هدف واقعی خود که توسعه است، مورد استفاده قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: عملاً زمین یک کالایی نیست که برای گرانتر شدن خرید و نگهداری شود تا شخصی سود کند، در واقع اگر ما اصالت را به زمین بدهیم و زمین را در جهت درست مصرف کنیم، طبیعتاً توسعه را به دنبال خواهد داشت.
نسایی در ادامه از همه شهروندان منطقه ترشیز تقاضا کرد که فقط منتظر نباشند یکی بیاید و کاری انجام دهد، همین حالا خیلی از روستاها، توانمندیهای خاص خود را دارند و میتوانند با مشارکت اهالی پیشرفت قابل ملاحظهای در گردشگری و رونق اقتصادی ایجاد کنند.
وی افزود: در منطقه استعداد وجود دارد به طوری که در حوزه کشاورزی محصولات بسیار متنوع و خوبی هست که میتوان با استفاده از سرمایههای سرگردان و سرمایهگذاری در بخش فرآوری این محصولات و عرضه آنها در بازارهای جهانی به توسعه، عمران و آبادانی روستاها کمک کرد.
مدیرکل واگذاری زمین و مسکن وزارت راه و شهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اینکه مردم با مشارکت حداقلی میتوانند فضای منطقه را مبتنی بر اقلیم تغییر دهند، افزود: بدون شک توسعه از درون اتفاق میافتد، باور داشته باشیم منطقه ترشیز میتواند خیلی پررنگتر از این ظاهر شود و موفقتر عمل کند.
وی خاطرنشان کرد: در منطقه ترشیز کوهسرخ زیبا، باغ شهر خلیلآباد، امامزادگان سیدحمزه و سیدمرتضی در کاشمر و تنوع بالای محصولات در بردسکن و محصولات استراتژیک پسته و زعفران (طلای سبز و سرخ) و حجم بالای پول سرگردان در منطقه وجود دارد و همینها کافی است تا آینده به نفع منطقه تغییر کند.
انتهای پیام
نظرات