سیدمحسن صادقی امروز (شنبه ۱۶ فروردین) در نخستین جلسه شورای اداری استان زنجان با قدردانی از تلاشهای مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی بهویژه فعالان حوزه خدمات نوروزی، اظهار کرد: در ایامی که اغلب مردم در سفر و استراحت بودند، برخی دستگاهها به صورت تمام وقت در حال خدمترسانی بودند که شایسته قدردانی است.
وی با اشاره به شرایط خاص سال گذشته در کشور، افزود: سال ۱۴۰۳ در ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی، سالی پرفراز و نشیب بود. متأسفانه وقایع تلخ در غزه و استمرار آن، چهره واقعی مدعیان حقوق بشر و تمدن مدرن را نشان داد و مفاهیمی چون حقوق زنان، کودکان و حاکمیت سرزمینی، در عمل از سوی نظام سلطه نقض شد.
صادقی در ادامه با تأکید بر ارزیابی عملکرد دستگاهها، گفت: برخی سازمانها فراتر از انتظار عمل کردهاند اما در مقابل برخی دیگر دچار ضعف عملکردی بودند. معیار ارزیابی ما شاخصهایی چون رضایتمندی، کیفیت خدمات و حمایت از مردم بوده است. گاه رفتار یک مدیر یا کارمند باعث ایجاد نارضایتی در افکار عمومی میشود که همه زحمات سازمان را زیر سؤال میبرد.
وی عنوان کرد: انتظار میرود که مدیران در برخورد با عواملی که موجب اختلال در ارائه خدمات میشوند، با جدیت وارد عمل شده و اجازه ندهند افراد بیانگیزه یا فاقد تعهد سازمانی در روند پیشبرد اهداف استان خلل ایجاد کنند.
استاندار زنجان با ارائه گزارشی از عملکرد مالی استان در سال گذشته، یادآور شد: میزان تحقق حقوق دولتی یکونیم برابر نسبت به پیشبینیها رشد داشته است. رقم مصوب عمرانی ۴۸۰۰ میلیارد تومان بوده که ۷۰ درصد آن محقق و به حساب دستگاههای استانی واریز شده است. همچنین، در حوزه هزینهای نیز از ۱۱۸۵ میلیارد تومان، ۹۹ درصد تخصیص داده شده است.
وی با اشاره به واریز ۲۱۶۵ میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداریها، گفت: از این میزان، ۱۴۸۷ میلیارد تومان سهم شهرداریهای استان بوده که لازم است شهرداران مدیریت بهینه این منابع را برای توسعه زیرساختهای شهری بهویژه در شهرهای اصلی استان مدنظر قرار دهند.
صادقی با بیان اینکه استان زنجان یکی از مستعدترین استانها برای جذب سرمایهگذاری است، اظهار کرد: دهها شرکت بزرگ ملی و حداقل سه تا چهار کشور بزرگ اقتصادی در حال سرمایهگذاری در استان هستند. همچنین هدفگذاری افزایش صادرات به رقم یک میلیارد دلار در سال، کاملاً دستیافتنی است.
وی افزود: در آخرین دادههای رسمی، استان زنجان رتبه سوم کشور را از حیث محیط مناسب کسبوکار به خود اختصاص داده که این نتیجه تلاش جمعی دستگاهها و بخش خصوصی است. در این مسیر، اتاقهای بازرگانی، تعاون و اصناف نقش مهمی ایفا کردهاند که شایسته تقدیر هستند.
استاندار زنجان با اشاره به ظرفیتهای موجود در صنایع راهبردی همچون نساجی، پوشاک، الکترونیک، صنایع شیمیایی، سلولزی، کشاورزی و حملونقل، گفت: توسعه زنجیره ارزش این صنایع و تکمیل زیرساختها از اولویتهای سال جاری است. در حوزه حملونقل هوایی نیز برنامههای خوبی در حال اجراست.
وی با اشاره به نقش فناوریهای نوین در تحقق بهرهوری نیز اظهار کرد: استفاده از هوش مصنوعی و فناوریهای دیجیتال در سازمانهای اداری و واحدهای تولیدی باید در دستور کار قرار گیرد. روشهای سنتی دیگر پاسخگو نیست و ضروری است بهرهوری از منابع انسانی و فنی افزایش یابد.
صادقی نیروی انسانی را مهمترین سرمایه استان دانست و ادامه داد: نیروی انسانی کارآمد، سالم، باانگیزه و وفادار به سازمان باید محور اصلی برنامهریزیها باشد. حتی اگر یک درصد کارکنان سازمان آلوده به فساد یا بیانگیزگی باشند، نباید اجازه دهیم تصویر کل مجموعه خدشهدار شود. مسئولیت سلامت سازمانی بر عهده مدیران است.
وی در ادامه به برنامههای تأمین انرژی استان اشاره کرد و گفت: تأمین برق پاک و مطمئن یکی از مهمترین پروژههای در حال اجرا است. زمینه سرمایهگذاری برای ۲۰۰۰ مگاوات برق در استان فراهم شده که از این میزان، ۴۵۰ تا ۵۰۰ مگاوات اراضی مشخصشده و بیش از ۱۰۰۰ مگاوات مربوط به سرمایهگذاری خارجی است.
نماینده عالی دولت در استان زنجان افزود: ما با کمبود استراتژی یا برنامه مواجه نیستیم، بلکه چالش اصلی در اجراییسازی برنامهها است. بسیاری از استراتژیهای خوب در استان انباشته شدهاند، اما باید با تأمین مالی، زیرساخت و مدیریت منسجم به مرحله اجرا برسند.
وی از فعالسازی منطقه ویژه اقتصادی زنجان در سال ۱۴۰۴ خبر داد و عنوان کرد: حوزه گردشگری نیز به عنوان یک اولویت جدید مطرح شده است که البته نیازمند توسعه زیرساختها است. همچنین استفاده از پساب فاضلاب در صنعت و اصلاح الگوی آبیاری برای مقابله با تنش آبی در حال پیگیری است.
صادقی با اشاره به مزیتهای نسبی استان در تولید زیتون، کشمش و گیاهان دارویی، افزود: این ظرفیتها باید در برنامههای جذب سرمایهگذاری لحاظ شوند.
استاندار زنجان در بخش دیگری با تأکید بر لزوم کار جمعی و همدلی بین مدیران، اظهار کرد: هیچکس بهتنهایی نمیتواند مسیر توسعه استان را طی کند. همه ما اعضای یک تیم اجرایی هستیم و اختلال در عملکرد یک بخش، کل سیستم را دچار مشکل میکند. با اتحاد، ایثار و همکاری، میتوانیم لبخند را بر لبهای مردم استان بنشانیم و زنجان را به جایگاه شایستهاش برسانیم.
در ادامه نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به فشارهای خارجی و محدودیت منابع بودجهای، گفت: در شرایط فعلی تحقق شعار سال تنها از مسیر جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی ممکن است و نباید منتظر منابع ملی ماند.
مصطفی طاهری اظهار کرد: براساس تحلیل اندیشکدههای غربی، راهبرد اصلی دشمن علیه ایران، ایجاد اختلالات داخلی و آشوبهای نرم است؛ از اینرو آرامسازی فضای جامعه و عملکرد مسئولان در مواجهه با مردم بسیار تعیینکننده خواهد بود.
نماینده زنجان و طارم در مجلس در ادامه با انتقاد از برخی ناهماهنگیها در اجرای قوانین و برنامهها، یادآور شد: وقتی برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه مصوب شده، نباید لحظه تحویل سال با ابلاغهای ناگهانی مواجه شویم. اجرای سیاستهای کلان نیازمند هماهنگی، برنامهریزی و جدی گرفتن مسیر مشخص توسعه است.
طاهری با تأکید بر اینکه منابع بودجهای دولت توان جهش سرمایهگذاری را ندارد، اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد بودجههای سنواتی ماهیت ملی دارند و در آنها جایی برای تحرک جدی اقتصادی باقی نمیماند. آنچه میتواند وضعیت را تغییر دهد، سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
وی خطاب به مسئولان استانی، خاطرنشان کرد: نباید منتظر ماند تا سرمایهگذار خودش وارد شود. ما باید برنامه داشته باشیم، زمینهها را مشخص کنیم و بهصورت فعال سرمایهگذاری را هدایت کنیم. حتی در سطح ملی، سیاست صنعتی کشور هنوز بهصورت زمینبازی مشخص نشده و این ضعف باید جبران شود.
انتهای پیام
نظرات