• یکشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1404011707638
  • خبرنگار : 71415

تحلیل نیویورک‌تایمز از تیشه‌ای که ترامپ به ریشه امنیت سایبری آمریکا می‌زند

تحلیل نیویورک‌تایمز از تیشه‌ای که ترامپ به ریشه امنیت سایبری آمریکا می‌زند

نشریه آمریکایی اقدام اخیر دونالد ترامپ در اخراج رئیس آژانس امنیت ملی و فرماندهی سایبری ایالات متحده را دارای تبعات مخربی برای امنیت سایبری و روند برگزاری انتخابات‌ها دانست.

به گزارش ایسنا، روز پنجشنبه اعلام شد «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا ژنرال «تیموتی هاگ»، رئیس فرماندهی سایبری ایالات متحده و مدیر آژانس امنیت ملی (NSA) را از هر دو سمت خود برکنار کرده است. روزنامه واشنگتن‌پست گزارش داد همزمان با برکناری هاگ، «وندی نوبل» که به عنوان معاون وی در آژانس امنیت ملی آمریکا خدمت می‌کرد نیز برکنار شده و به سمتی در دفتر معاونت اطلاعات و امنیت وزارت دفاع پنتاگون منصوب شده است.

در پی این رویداد نشریه «نیویورک تایمز» در مطلبی نوشت: «اخراج رئیس آژانس امنیت ملی آمریکا جدیدترین مورد از اقدامات تضعیف کننده استحکامات دفاعی کشور در برابر حملات سایبری به ویژه حملاتی که انتخابات‌ها را هدف می‌گیرند، است. اخراج ناگهانی رئیس آژانس امنیت ملی و فرماندهی سایبری ایالات متحده توسط دونالد ترامپ جدیدترین اقدامی است که پدافند سایبری کشور را همچنان که آنها با پیچیده‌ترین و مداوم‌ترین حملات در تاریخ کشور مقابله می‌کنند، تضعیف کرده است.»

نیویورک تایمز در ادامه این مطلب تصریح کرده است: «ژنرال تیموتی دی. هاگ تا زمان اخراجش که ظاهرا به دلیل فشارهای لورا لومر، چهره راستگرای افراطی وفادار به دونالد ترامپ صورت گرفت در صدر زیرساخت عظیم پدافند سایبری آمریکا بود. او یکی از مقام‌های آمریکایی بود که عمیقا در مقابله با روسیه دخیل بود و این مورد به زمانی که او برای مقابله با مداخله مسکو در انتخابات ۲۰۱۶ تلاش می‌کرد بر می‌گردد.

اخراج در حالی صورت گرفت که دولت ترامپ طی چند هفته تقریبا همه پدافندهای سایبری مربوط به انتخابات در دولت را فراتر از مراکز فرماندهی امن آژانس امنیت ملی آمریکا در پایگاه فورت‌مید کنار گذاشت. همچنین دولت او همزمان دست به کوچکتر کردن بخش زیادی از سامانه پیچیده هشدار اولیه حملات سایبری زد؛‌ سامانه‌ وبی که از طریق آن شرکت‌های فن‌آوری با اف.بی.آی و آژانس‌های اطلاعاتی در زمینه محافظت از شبکه برق، خطوط لوله و شبکه‌های مخابرات همکاری می‌کنند.»

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد: «جمعی از کارشناسان امنیت سایبری، مقام‌های انتخاباتی و قانونگذارانی اکثرا دموکرات و بعضا جمهوریخواه زنگ خطر را به صدا در آورده‌اند مبنی بر اینکه دولت ایالات متحده در حال از پا انداختن سامانه‌ای است که به رغم داشتن حفره‌های فراوان، یک دهه ساخت آن زمان برده است. این دولت رو به کنار گذاشتن برخی از با تجربه‌ترین مدافعان سایبری آمریکا و اخراج استعدادهای جوان‌تری که برای طراحی پدافندهایی علیه موج حملات باج‌افزاری، نفوذهای چینی‌ها و آسیب‌پذیری‌های حاصل از هوش مصنوعی به خدمت گرفته شدند آورده است.»

«مارک وارنر»، سناتور دموکرات ارشد ایالات ویرجینیا در کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا پنجشنبه شب بلافاصله بعد از اعلام اخراج ژنرال هاگ گفت: «در زمانی که ایالات متحده با تهدیدات سایبری بی‌سابقه مواجه بوده و حمله سایبری سالت تایفون از سوی چین به وضوح این مورد را برجسته کرده، چطور قرار است که با اخراج او امنیت آمریکایی‌ها بیشتر می‌شود؟»

چندی پیش رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند این حمله سایبری که وارنر به چین نسبت داد، باعث شده که عوامل اطلاعاتی چین چنان به عمق شبکه‌های مخابراتی آمریکا نفوذ کنند که حتی به سامانه وزارت دادگستری که مخصوص ردیابی قانونی تماس‌ها و پیامک‌ها است نیز دسترسی یافته تا بتوانند مکالمات را از جمله مکالمات ترامپ در زمان تبلیغات مربوط به انتخابات سال گذشته شنود کنند.

«مایکل والتز»، مشاور امنیت ملی دولت دوم ترامپ هنوز از یک راهبرد سایبری جدید رونمایی نکرده اما او مدعی است که واشنگتن در این زمینه باید بیش از پیش رو به تهاجم بیاورد.

نیویورک تایمز در ادامه این مطالب فاش می‌کند که ایالات متحده «از بعد از حمله سایبری ۱۵ سال پیش آمریکا-اسرائیل به برنامه هسته‌ای ایران تمرکز شدیدی را به روی عملیات‌های تهاجمی سایبری قرار داده» و حالا بسیاری از کارشناسان سایبری در این کشور نگران ریسک‌های حاصل از تمرکز روی این تهاجمات هستند.

این روزنامه تصریح کرد: «در سال‌های اخیر همچنان که چین توانست بدافزارهایی در شبکه‌های تاسیسات و سامانه‌های مخابراتی آمریکا قرار دهد آسیب‌پذیری‌های عظیم ایالات متحده آشکار گشتند و مشخص شده که آمریکا به راحتی هر چه تمام‌تر می‌تواند هدف تلافی‌جویی قرار بگیرد. زمانی یک مقام ارشد سایبری وزارت دفاع در دولت جو بایدن گفت: "ما در شیشه‌ای‌ترین خانه زندگی می‌کنیم."»

نیویورک تایمز نوشت که هر چند ترامپ در زمان دولت اول خود تلاش‌هایی را به همراه دستیاران ارشد خود در راستای تحکیم پدافند سایبری ایالات متحده همچون امضای قوانینی برای تاسیس آژانس امنیت زیرساختی و امنیت سایبری (CISA) انجام داد اما در دولت دوم خود مسیری برعکس را در پیش گرفته است.

روزنامه آمریکایی خاطرنشان کرد ترامپ از بعد از آنکه آژانس مذکور انتخابات ۲۰۲۰ را به رغم ادعای وی مبنی بر وقوع تقلب به نفع پیروزی جو بایدن در آن یکی از بهترین انتخابات‌های برگزار شده تاریخ اعلام کرد، از این نهاد کینه و انزجار پیدا کرد. رئیس جمهور آمریکا چند هفته بعد از شروع دور دوم ریاست جمهوری‌اش در ۲۰۲۵ روند برچیدن آژانس مذکور را نیز کلید زد.

نیویورک تایمز نوشت: «برنامه‌های فدرالی که نفوذ خارجی و اشاعه اطلاعات غلط را رصد می‌کردند حذف شدند. عناصر کلیدی سامانه‌های هشداری که برای شناسایی نفوذهای احتمالی به نرم‌افزار رای گیری انتخابات در نظر گرفته شده بودند نیز تضعیف شدند و تاثیرات این مسائل تا زمان برگزاری انتخابات مهم بعدی شناخته نخواهد شد. به پیمانکارانی که با مقام‌های انتخاباتی محلی در زمینه تست‌های امنیت سایبری همکاری می‌کردند نیز گفته شد که قراردادهایشان لغو شده است.»

نیویورک تایمز در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به حملات سایبری ایالات متحده علیه ایران، چین و کره شمالی ادعا می‌کند: «در ۱۵ سال گذشته جنگجویان سایبری آمریکا نه فقط برنامه هسته‌ای ایران بلکه همچنین نیروگاه‌های برق روسیه و برنامه موشکی کره شمالی را تحت تاثیر قرار داده‌اند اما تاثیرات آنها زودگذر بوده است. حملات سایبری روسیه، ایران و کره شمالی به ایالات متحده پیچده‌تر شده‌اند همانطور که زرادخانه موشکی کره شمالی پیچیده‌تر شده است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha