هوشنگ نوبخت در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: خوزستان در کنار چند استان دیگر کشور، از جمله نقاطی است که ترکیب جمعیتی آن از چند قوم و ایل مختلف شکل گرفته که سال هاست در کنار هم زیست میکنند؛ اهواز نیز به عنوان مرکز استان از کلان شهرهایی است که رنگین کمانی از اقوام، اصناف، اقشار و ادیان، ساختار جمعیتی آن را شکل داده اند. شهری که به دلیل اندک امکانات موجودش گزینه اول برای مهاجرت مردم دیگر نقاط محرومی است که از داشتن همین امکانات اولیه هم در شهرهای خود محروماند.
او بیان کرد: بی شک ساختار و قالب جمعیت اهواز با این همه تنوع نه تنها یک تهدید نیست، بلکه فرصتی است تا یک رنگین کمان زیبا در آسمان این شهر جلوه گری کند، به شرطی که نگاه عادلانه و البته هنرمندانهای بر فضای مدیریتی و خدماتی شهر حاکم باشد.
این کارشناس فرهنگ و رسانه گفت: در ایام نوروز شاهد حضور گردشگران و مسافران زیادی از نقاط مختلف کشور در اهواز بودیم. شهری که به شهر شبها، شهر پلها، شهر غذاهای خیابانی و شهر زنده شهرت دارد. شهری که بافت جغرافیاییاش و جریان کارون با اصالت در شریان اصلی کالبدش میتواند بستر یک منطقه گردشگری زیبا را برای همه ایرانیان فراهم کند. چیزی که در مبلمان شهری اهواز از آن غافل شده و تاکنون کسی بدان توجه نکرده و اقدامی اساسی برای انجام آن نیز نشده است، پرداختن به معرفی مفاخر، مشاهیر و شخصیتهای برجسته خوزستانی به صورت تولید محتوای فیزیکی به شکل مجسمه، سردیس، تندیس و حتی تابلو در میادین و معابر عمومی است. مفاخری تاریخی و معاصر که هر کدام شان یک شناسنامه آبرومند برای این استان هستند.
او بیان کرد: وقتی به دیگر استانها سفر میکنیم شاهد هستیم که یک استان و یا کلانشهر حول محور یک یا چند شخصیت بارز آن منطقه معرفی میشود اما در خوزستان و در اهواز متاسفانه هیچوقت به دهها چهره شاخص تاریخی و معاصر اقوام مختلف پرداخته نشده است. در ساختار مبلمان شهری اهواز خبری از سردیس قیصر امین پور، بهمن علادین، احمد محمود، شیخ شوشتری، پرویز دهداری و دهها چهره فاخر دیگر نیست، این در حالی است که خوزستان هم به دلیل وجود اقوام با اصالت خود و هم به خاطر استعدادهاتی فراوان انسانی از دیرباز میزبان چهرههای مختلف و برجستهای در حوزههای مختلف هنری، فرهنگی، اجتماعی، دینی، نظامی، سیاسی و مردمی بوده است.
نوبخت گفت: امید است که نهادهای متولی این حوزه از جمله فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و در راس همه، شهرداری اهواز نسبت به این دغدغه و مطالبه عمومی، کمی حساستر شوند و نسبت به تولید محتوای مبلمانی جهت معرفی بیشتر و بهتر مفاخر و مشاهیر برجسته سراسر استان البته به شکلی هنرمندانه اقدام کنند تا نسل امروز و فردای خوزستان و اهواز و همچنین گردشگران، مسافران و جمعیت میلیونی راهیان نور و زائران اربعین حسینی که هر ساله از نقاط مختلف کشور به این استان ورود میکنند بدانند که این استان دارای چه شخصیتها و مشاهیری در حوزه های مختلف بوده است.
انتهای پیام
نظرات