شهرام رجبی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه اختلالات طیف اتیسم تبعات روانی برای خانواده، اطرافیان و محیطی دارد که خانواده در آن زندگی می کند، اظهار کرد: خانوادههای کودکان مبتلا به این اختلال به شدت تحت تاثیر ویژگیهای گوناگون فرزند خود هستند و شکست در تعامل با این کودکان بر شخصیت والدین، روابط زناشویی، رابطه والد - کودک و سایر فرزندان آن خانواده تاثیرگذار است.
وی استرس بالای والدین کودکان با اختلال طیف اتیسم، مشکلات فرزندپروری، مشکلات خواهران و برادران کودکان با اختلال طیف اتیسم، مشکلات مالی به جهت پرهزینه بودن خدمات آموزشی و توانبخشی این کودکان، مشکلات سازش یافتگی زناشویی والدین، مشکلات ایاب و ذهاب والدین (مترو، هواپیما، اتوبوس و ...)، مشکلات تغییر مداوم محل زندگی به دلیل استیجاری بودن منزل مسکونی و مشکلات رفتاری شدید کودک با اختلال اتیسم و نارضایتی همسایگان را از جمله مشکلات خانواده های دارای فرزند اختلال اتیسم برشمرد.
او عنوان کرد: بهزیستی توجه ویژهای در ارتباط با مداخلات بهنگام و توجه به نقش والدین در این مداخلات مبذول داشته و برنامه مداخلات خانواده محورکه در آن، فعالیت اصلی مداخله برعهده والدین است را با مشارکت توسط متخصصان مختلف حیطه توانبخشی و آموزش اجرا می کند.
رجبی ادامه داد: در این برنامه، والدین و اعضای خانواده فرد دارای اختلال اتیسم از جمله افراد کلیدی در نظر گرفته میشوند و حضور والدین در برنامهها و انجام فعالیتهای توانبخشی و آموزشی در منزل میتواند کارایی برنامهها را بیشتر کند.
وی عنوان کرد: سازمان بهزیستی در راستای ارتقای دانش خانوادههای دارای فرزند با اختلال طیف اتیسم اقدام به تدوین ۹ کتابچه آموزشی جهت آشنایی خانواده ها با موضوعات و مسایل مربوط به اختلال طیف اتیسم فرزندشان کرده است که از طریق مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اتیسم در اختیار خانوادههای دارای فرزند با اختلال طیف اتیسم گذاشته میشود.
معاون امور توانبخشی بهزیستی بیان کرد: آنچه خانوادههای کودکان مبتلا به اتیسم بر آن تاکید دارند، پذیرش این کودکان به عنوان شهروندی متفاوت است که باید بنا بر همان تفاوتهایی که دارند با آنها رفتار شود تا بتوانند آیندهای روشن داشته باشند.
او ادامه داد: موضوع دیگری که در ارتباط با آگاهسازی جامعه در مورد اتیسم باید توجه شود، این است که بعضی از این کودکان باهوش، خلاق و متفکر هستند ممکن است این مسئله در همه زمانها آشکار نباشد چون مغز آنها متفاوت کار میکند که در صورت توجه به آنان میتوانند پیشرفتهای چشمگیری در زمینه استعداد خاص خود داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات